Sinterklaas nam voor Dante een ontzettend leuk gezelschapsspel mee; Monopoly Extreem Bankieren! Omdat hij steeds meer inzicht krijgt in hoe “geld werkt”, is dit het perfecte spel om hem er nog meer mee te laten oefenen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, eindelijk tijd om aan tafel te zitten en een spelletje te doen! De Monopoly biljetten zijn verleden tijd, er is namelijk een heuse betaalautomaat voor in de plaats gekomen. Dankzij deze ultieme betaalautomaat met touch-technologie kunnen spelers direct bezittingen kopen, huur innen of betalen en hun pasjes scannen. 

Het spel

Je kunt kiezen uit vier verschillende pionnen waarmee je over het bord gaat wandelen; een vliegtuig, een auto, een boot of een helikopter. Iedere speler begint met een geldbedrag op zijn/haar bankpasje. Je moet hiervoor je pasje scannen in de betaalautomaat. Gedurende het spel scannen alle spelers hun pasjes en eigendomsbewijzen in de betaalautomaat en deze houdt bij hoeveel geld ze hebben (hoofdrekenen is dus verleden tijd, halleluja!). Als een speler eindigt op een “gebeurtenisvakje” kunnen de grondprijzen veranderen, spelers kunnen geld krijgen of verliezen… ze kunnen zelfs naar de gevangenis gestuurd worden! De betaalautomaat scant de eigendomsbewijzen en kan de marktprijzen/de huur laten stijgen of dalen. Het spel is afgelopen als er één speler failliet gaat! Dan berekent de betaalautomaat hoeveel geld en bezittingen iedereen heeft en de rijkste speler is de winnaar!

In Monopoly Extreem Bankieren kunnen spelers ook bieden op veilingen. Als een speler eindigt op een onverkocht vakje maar dit niet wil kopen tegen de aangegeven prijs, is het tijd voor een veiling! De betaalautomaat helpt de spelers bij het bepalen van hun bod en het bieden, maar ze moeten wel erg snel zijn. Veilingen werken met een tijdklok en de laatste die geboden heeft als de tijd om is, moet het vakje tegen de prijs op het scherm kopen. Goed opletten dus!

Onze mening

Wij vinden het spel Monopoly Extreem Bankieren erg leuk om te spelen. Het is wel eventjes goed kijken hoe én wanneer je je pasje moet scannen, maar dat heb je al snel door. Wij vinden het makkelijk dat de betaalautomaat alles bijhoudt, scheelt weer een hoop krakende hersenen namelijk! Zoals we gewend zijn van Monopoly zijn alle bekende straten weer aanwezig en is de vormgeving super! Stevig materiaal, erg fijn als het spel met kinderen gespeeld wordt. Dante is bijna 8 jaar en kan dit spel goed volgen. Dit komt denk ik, omdat hij op school (en ook thuis) al best wel bezig is met de waarde van geld. Vroeger kon hij bijvoorbeeld heel makkelijk zeggen “O, is dat MAAR 100 euro?” terwijl dat nu is “Jeetje, 100 euro is wel veel geld he, mama?”. Op de doos staat dat het spel geschikt is van 8-99 jaar, maar met je opa/oma van 106 zou je het ook nog prima kunnen spelen.

Inhoud

• 1 speelbord
• 1 ultieme betaalautomaat
• 4 plastic pionnen
• 22 huisjes
• 49 kaarten
• 4 bankpasjes
• 22 eigendomsbewijzen
• 23 gebeurteniskaarten
• 2 dobbelstenen
• Spelregels

[bol_product_links block_id=”bol_58519a54809e1_selected-products” products=”9200000058617210″ name=”monopoly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.