De televisie-reclame van Muizenval heeft ook in ons huishouden zijn uitwerking niet gemist. Het spel prijkte op het verlanglijstje van de schoolmeid, helemaal toen ze de verpakking bij de gele muiz1speelgoedwinkel om de hoek zag staan. Hasbro speelde voor hulpsinterklaas, zodoende vond de schoolmeid deze mooie doos met haar naam er op in de zak op pakjesavond.

Wat opvalt is de verpakking met de drie muizen en het nijlpaard aan de zijde van de doos in het zicht. De drie speelfiguren zijn erg mooi en stevig. U leest het goed, het zijn er drie. Muizenval is te spelen met 2 tot 3 spelers, vanaf 4 jaar. Het spel moet door een volwassene in elkaar gezet worden. Dat was geen punt, want direct na het uitpakken schoten oma en ikzelf de schoolmeid te hulp. Om de uitpakrazernij te temperen bij onze dochters laten we ze het pakje niet alleen vrijmaken van cadeaupapier maar ook gelijk uit de verpakking halen en indien noodzakelijk in elkaar zetten. Daar waren we even zoet mee. Het ontbrak ons aan geduld de beschrijving erbij te pakken, dus we zetten alles in elkaar op gevoel en inzicht. Met als grote controle de twee zilveren knikkers het parcour af laten leggen, kwamen we tot de ontdekking dat ons gevoel of ons inzicht niet strookte met de bedoelde opzet. Het nijlpaard, HIPPO HAP lag verkeerd om. De beschrijving legt ons in negen stappen uit hoe het speelveld wel in elkaar gezet moet worden. We hielden een plakje kaas over, dat bleek de wijzer van de draaiwijzer te zijn, een kartonnen schijf. Daar had ik direct mijn bedenkingen over.

muiz2Op naar het volgende pakje hebben we het bouwwerk op de kast gezet. Na het avondeten was er de rust en de mogelijkheid het spel voor het eerst met de schoolmeid te spelen. We kozen ieder onze muis: Sluiper, Snoeper of Pieper en zetten hem op het startveld met de pijl. De jongste begint en we geven de kartonnen schijf door. Met tweemaal drie kleuren op de draaischijf komen we verrassend vaak op oranje, even bijbuigen dus. Het doel van het spel is als eerste een muis te vangen. Dat blijkt moeilijker dan verwacht want we lopen een aantal rondjes achter elkaar aan. Pas wanneer er een muis op een van de twee vangvelden staat en je dan op een van drie schopvelden komt, mag de Muizenval in werking gesteld worden. Wanneer de val niet soepel werkt en je dus geen muis vangt, om wat voor reden dan ook, mag je alles weer opbouwen en weer doorgaan.

De schoolmeid vind het fantastisch, de spanning bouwt op, steeds vaker stoot ze bij het verzetten van haar muis tegen het bouwwerk aan. Dat kan gelukkig tegen een stootje. Ik ben al vijf maal op een schopveld gekomen. We blijven de draaischijf doorgeven en dan op het moment dat mijn man en ik ieder op een stuk kaas staan komt dochterlief op een schopveld. Ze geeft zo’n overtuigend schop dat het ook niet meer mis kan gaan en de mooiste ontknoping allertijden volgt. Ze vangt in een schop haar vader & moeder in de val!

We laten het spel opgebouwd op tafel staan, de meisjes spelen er ombeurten mee. Het spreekt erg tot de verbeelding met zijn speelfiguren en knikkerbaan. Het grote spel is na demontage op te ruimen in een relatief kleine spellendoos. Muizenval van de makers van Elefun en Billie Aap (Hasbro) is o.a. te koop bij bol.com.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.