Gelukkig koopt Sinterklaas ook wel eens iets voor mijn kinderen dat ik zelf nooit zou kopen. Groot is de verrassing als onze kleuter op pakjesmiddag van school thuiskomt met Eenvoudige origami vanori1 Djeco, de grote dieren. Ik lees op de achterzijde van het pakket van 5- 10 jaar en verbaas mij erover dat de Sint dit aan onze kleuter heeft gegeven. Ik leg het weg om de hoognodige rust in huis te bewaren. De day after pakjesavond trekt het pakket toch mijn aandacht. Ik ben geen knutselaar, al helemaal niet met papier, maar de aantrekkingskracht van deze 24 vellen is groot. 

Dochters hebben de hele ochtend lief op zichzelf gespeeld met hun nieuwe speelgoed, dus tijd voor wat qualitytime. We brengen de peuter naar bed en gaan er voor zitten. De kleuren spatten van de vouwvellen af en we pakken het boekje erbij. Er zijn vier grote dieren te vouwen: de olifant, een walvis, een uil en een vogel. Elk in twee kleuren van groen/blauw of roze/oranje. Van ieder exemplaar kan je drie dieren vouwen, dit maakt het totaal van 24 vellen. De vellen zijn 20 bij 20 centimeter.

ori2De kleuter wil graag een olifant vouwen, ze is nogal rigoreus in haar werk. Vouwen is vouwen, dus ze heeft wat begeleiding nodig. ori3Ieder dier wordt in maximaal zes stappen uitgelegd, dus dat is te overzien. Het is even inkomen, ik heb voor het laatst gevouwd op de kleuterschool, maar de afbeelding spreekt bijna voor zich. Het resultaat is verbluffend, bijna ongelovelijk. Ik ben zelfs trots op mezelf! De kleuter behandelt de vouwvellen als een regelrechte schat en wil er eigenlijk geen een afstaan aan haar grote zus. Na lang soebatten mag de schoolmeid zelf een vogel vouwen maar niet houden. Haar zus valt wel binnen de beoogde leeftijdsgroep, maar werkt wat slordig. Gelukkig maakt het voor het eindresultaat niet veel uit. Na een half uurtje freubelen hebben we een hele kudde olifanten, een zwerm vogels, een uil en een walvis op tafel staan. De kleuter vind ze zo mooi dat ze ze met plakband aan haar bed plakt. (onze vrije-plak-plaats)

ori4De eenvoudige origami is een ontwerp van Veronique Bulteau en Djeco is een frans merk. Ik was vergeten aan de Sint te vragen waar hij deze eenvoudige origami gekocht heeft, maar na even zoeken vond ik het te koop bij ilovespeelgoed.nl voor 4,95 euro. Ik kan er met recht een KERSTVAKANTIEKNUTSELTIP aan geven!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.