plus1Al ruim twee jaar geleden schreven we over plusplus afkomstig uit Denemarken. En het lijkt wel of ik steeds vaker om me heen hoor dat kindjes hele bouwwerken van plusplus maken. Er werden in onze supermarkt zelfs kleine zakjes weggeven bij een bepaald produkt. Die heb ik allemaal verstuurd naar een vriendin, moeder van een plusplus fan. Ik was er dus nooit zo’n voorstander van tot ik merkte dat onze kleuter wel hield van priegelig werken.

plus2Nu haar peuterzusje niet meer alles in haar mond stopt besloot ik een doosje van 100 stuks te bestellen om te testen. Ik kon goed slagen bij HoutenPuzzels.com. Er is keuze tussen mini 20 mm en midi 50 mm per stukje. Ook was er nog de keuze tussen Basic, Neon of pastelkleurig. Vooral de pastelkleuren spreken me aan. Ook was ik benieuwd of 100 stukjes genoeg zouden zijn. Een volgende keer kunnen we altijd bijbestellen of gelijk een doos van 600 mini stukjes kopen.

De bestelling, betaling en levering verloopt vlot bij HoutenPuzzels.com. Ondanks de kerstdrukte waarover gerept wordt op het journaal heb ik een plus3dag later mijn bestelling in huis. Op de eerste dag van de Kerstvakantie gelijk de kleuter maar even verblijd met wat extra aandacht en dit presentje. Het lila doosje  spreekt haar aan en door het venstertje ziet ze al wat stukjes. “Mama wat is dat, is het een puzzel?” We pakken het uit en al snel schuift de peuter ook aan de keukentafel. De stukjes zijn inderdaad mini en in deze pastelkleuren lijkt het wel snoepgoed. Ze hebben allemaal hetzelfde formaat alleen de kleur is soms anders. Ik geef de peuter alle licht-blauwe stukjes en waarschuw de kleuter gelijk dat we na het spelen met de plusplus alles in het doosje moeten doen en goed opbergen voor haar zusje.

plus4Opmerkelijk snel puzzelt de kleuter een kleedje, er vallen geen gaten tussen, dus ze heeft het patroon eerder door dan ik. Zelfs haar peuterzus kan met deze kleine stukjes puzzelen en vraagt maar zelden om hulp. Ik besluit ze te laten zien dat je ook de hoogte in kan puzzelen en de kleuter roept enthousiast dat ze een kamer gaat puzzelen en ik maak voor haar een stoel en een tafel. Het peutertje breidt haar plusplus schare snel en stiekem uit, ze schermt ze zelfs af met haar lijf. De kleuter werkt gestaag door en ze heeft bijna geen plusplus meer, ik sta tijdig mijn bouwwerken af en die worden grondig gedemonteerd om weer opnieuw voor haar plan te gebruiken. Ik vind het een succes! De peuter en kleuter kunnen de mini plusplus hanteren. Mochten ze deze kerstvakantie vaker vragen om het lila doosje vol schatten, dan kan ik altijd bij HoutenPuzzels.com terecht!

Plusplus is bij HoutenPuzzels.com via deze link te bestellen. Neem gelijk een kijkje bij de puzzels die ze voor alle leeftijden verkopen. Van knoppuzzels tot Panorama – of zelfs 3-D puzzels.

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.