ala1logo alaÁ-la heeft een bijzonder verhaal. Het merk is opgericht in 2013 door twee jonge, reislustige vrouwen: Andrea van Well en Laura Hoppe. Beide zijn fanatieke verzamelaars van sieraden uit verre landen. Deze passie wilden zij graag met een groter publiek delen en dat is gelukt! Á-la heeft naam gemaakt en is inmiddels meer dan een sieraden lijn! Naast sieraden verkoopt À-la namelijk ook bijzondere interieur- en mode-items, allemaal afkomstig uit een ander land. 

Sommige producten zijn echte collectors items waar maar een paar exemplaren van te vinden zijn maar, waar mogelijk, laat À la producten reproduceren door de makers zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Belangrijk om te vertellen is dat alle producten door een eerlijke samenwerking tot stand komen; De lokale makers krijgen een eerlijke prijs voor de producten en worden zo gestimuleerd om hun plaatselijke handel of winkeltje te laten groeien.

Andrea en Laura reizen nog steeds en de collectie blijft groeien. À-la hoopt mensen te inspireren!

Wij ontvingen een pakket met producten, zo mooi, dat we er eventjes stil van werden. Je ziet meteen dat deze producten met liefde gemaakt zijn en dat de dames van Á-laalles wat ze verkopen met zorg hebben uitgekozen. Originele, prachtige producten met een verhaal erachter.

wpid-wp-1419096811530.jpegMessage Tube Necklace (buisjes-ketting)wpid-wp-1419096802415.jpeg
Deze buisjes-kettingen worden volgens traditie gegeven aan pasgeboren baby’s. De ouders van het kindje doen dit om hem/haar een gezonde toekomst toe te wensen. In het buisje zit een geheime persoonlijke boodschap, geschreven op een stukje papier. Hierdoor geven de ouders een stukje spirituele wijsheid aan hun kind. De ontzettend mooie kettingen worden handgemaakt in India. Het buisje is gemaakt van Sterling Silver 925 en het koordje waar het buisje aan hangt is van puur zijde. De ketting wordt verstuurd in een uniek glazen medicijn-flesje, qua presentatie dus echt een cadeautje! Omdat mijn zoon de ketting niet wil dragen (“Die ketting is voor meisjes, mama!”) heb ik zelf een tekst opgeschreven die bij mij past. Een wens voor de toekomst zal ik maar zo zeggen. Deze ketting draag ik vanaf nu met liefde! En alleen ik weet wat er op het papiertje staat!

wpid-wp-1419097743446.jpegTandendoosjeswpid-wp-1419097749909.jpeg
Mijn zoon is nog niet aan het wisselen, maar dit zal ongetwijfeld niet zo heel erg lang meer gaan duren. In ieder geval ben ik vanaf dit moment in het bezit van drie prachtige tandendoosjes, zodat ik de tandjes, als ze er eenmaal wel uit gaan “vallen”, op een goede manier kan bewaren! Op de foto zien jullie alle drie de tandendoosjes. Toch wil ik er maar eentje bespreken, namelijk die met de olifant.

Toen de dames van Á-la op schattenjacht waren, om inspiratie op te doen voor hun nieuwe collectie, kwamen ze verborgen pareltjes tegen, die ze gewoonweg niet konden achterlaten. Zonder enige twijfel begonnen ze met de productie van de mooiste tandendoosjes, die je ooit gezien hebt. Allemaal stuk voor stuk handgemaakt, van brass (gerecyclede messing) en echte parels. Leuk om te vertellen is dat deze producten gemaakt worden in een klein dorp in India (Phaltan). De mensen die deze prachtexemplaartjes maken zijn traditionele Indiase mannen met veel passie voor hun vak.
ala2

wpid-wp-1419098540611.jpegIndiase handgemaakte decoratie-stempel (Zebra)
Volgens Andrea en Laura, is Meneer Bungu (een oude Indiase man) echt de perfecte leverancier om mee samen te werken. Deze man heeft namelijk een kleine winkel, waar hij spulletje van hout verkoopt. Als er aan hem gevraagd wordt om iets te maken, heeft hij het binnen een hele korte tijd ook af. Hij creëert de mooiste houten stempels, met de hand! Hij krast letterlijk voor je neus de ene na de andere creatie in het Teak-hout waarmee hij zo graag werkt. Je kunt deze Zebra door het haakje dat aan de achterkant zit, makkelijk ophangen ter decoratie.
Wij zijn er in ieder geval helemaal verzot op! Hij hoort bij de nieuwe “jungle-collectie” (zie foto) die in maart online komt! Kom dus tegen die tijd zeker weten eventjes terug om jouw exemplaar te bemachtigen. Een eye-catcher in jouw woonkamer…of slaapkamer, wat je zelf wilt natuurlijk!

wpid-wp-1419100750980.jpegMooie Balinese sieradenwpid-wp-1419100755809.jpeg
En dan nu, de klapper van dit alles, tenminste dat vind ik! Zie hier, de allermooiste sieraadjes met sterren, die je ooit gezien hebt! Erg fijn materiaal (Sterling Silver 925) en handgemaakt door, volgens Andrea en Laura, zeker de leuke Balinese familie ooit. Á-la heeft er voor gekozen om samen te werken met deze kleine (thuis)fabriek om hen wat extra werk te bieden. Er is namelijk veel concurrentie van de grotere zilverfabrieken in Bali. Deze speciale X*Mas collectie begon allemaal met een kleine tekening op de achterkant van een placemat en uiteindelijk werd dit een verbazingwekkende collectie van vrouwelijke, sprankelende en vooral feestelijke sieraden.

Zoek je een mooi cadeau, voor een speciaal iemand, dan is mijn advies: neem een kijkje in de webshop van Á-la en laat je inspireren! 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.