puzzel1Acht koppen thee, 4 maaltijden + 1 overgeslagen maaltijd, 3 tussendoortjes, 3 glazen fris en 12 uur slaap verder, kan ik u vertellen dat de ronde Ravenburger puzzel van 1000 stukjes dan eindelijk af is. Vrijdag avond begonnen, zondag middag af. Met een rustmoment op de zaterdagavond. Het allerergste is eigenlijk dat ik er uren op geploeterd heb, maar dat bij thuiskomst van de kinderen, ze op de puzzel afvlogen om hem voor mijn neus af te maken…hoe dan ook: hij is af en hij is gaaf!

Het is een erg leuke maar pittige puzzel. De puzzelstukjes zijn uiteraard anders dan bij rechthoekige puzzels. Er zitten hele grappige vormen tussen. De rand is gelukkig redelijk te doen door de tekst die erop staat. Het enige minpuntje is dat de rand een ei­vorm heeft. Als de rand eenmaal ligt is het een kwestie van doorbijten en de rest van de puzzel in elkaar leggen, hierdoor krijgt de puzzel ook een rondere vorm. Als de puzzel eenmaal af is, heeft u waarschijnlijk net zoveel, of misschien wel meer moeite om de puzzel weer op te bergen.

In de kerstvakantie haal ik deze puzzel nogmaals uit de doos, om hem dan samen met de puzzel2kinderen vanaf het begin te maken. Ik kijk er nu al naar uit 🙂

De puzzel heeft een diameter van 67,5 cm. De aanbevolen leeftijd is 8 ­- 99 jaar. Niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar.

Deze ontzettend leuke puzzel is o.a. te koop bij bol.com.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.