raaf1“Mama, Mama kijk een Panda” roept mijn jongste zoon. Nadat ik vraag wat ze nog meer zien passeren er heel wat diersoorten de revue: Koala, Tijger, Wolf, Pinguin, Schildpad, kleine Pinguins, Dolfijnen, Dolfijnen die zwart zijn met witte vlekken (Orka’s), Zeehond met grote tanden (walrus), Zeehonden, IJsberen, Vlinder, Slang…. Je zou bijna denken dat alle diersoorten bedreigd zijn zoveel ratelen de kinderen op. Maar triest genoeg zijn er ook veel te veel bedreigde diersoorten. Deze puzzel heb ik gekozen om de kinderen de kaart van de wereld te laten zien en tegelijkertijd duidelijk te maken, waar de diersoorten leven en dat we zuinig op de natuur moeten zijn. Immers willen we niet dat ze straks uitgestorven zijn…

Op Google zoeken we alle diersoorten op. Dit omdat ik ook niet alle diersoorten van naam ken en het de kinderen goed wil leren. Met de jongste is een kleine discussie ontstaan aangezien ze bij hoog en laag beweerd dat de puzzel niet klopt.” Gijaffen wonen niet in Afjika maar in de diejentuin. Jaaa echt itte zelf zien”.

Nadat we de doos goed bestudeerd hebben raaf2maken we deze open en gaan we aan de slag. De tafel is al leeg en schoon dus dat scheelt weer tijd. De kinderen halen alle puzzelstukjes uit de verpakking en beginnen de kantjes en de midden stukjes te sorteren. Daarna word de rand gelegd en vervolgens het middelste gedeelte. Vervolgens kijken of we de dieren nog steeds herkennen en bij naam kunnen noemen. Het voordeel is dat de puzzel 500 stukjes heeft, waardoor het de kinderen alleen niet lukt en ik als mama dus ook gezellig mee kan doen!

En zo is ook deze middag weer om op een leuke en zeer leerzame manier. Kunnen ze morgen weer wat vertellen op school!

Ravensburger Bedreigde diersoorten is o.a. te koop bij bol.com.

Aanbevolen leeftijd: 8 jaar en ouder.
Niet geschikt voor kinderen beneden de 3 jaar.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.