ufo3Vandaag komen de kinderen thuis en staat er een doos klaar, tezamen met verjaardagstaart voor de oudste (die vanaf vandaag een tiener is) en een lekker kopje thee. O ja en voor de kleintjes een bekertje ranja. In de doos zit het spel UFO Alarm! Aangezien de oudste er al goed op los kan lezen en instructies zonder problemen kan uitvoeren mag hij dit spel aan ons gaan demonstreren. Hij pakt voorzichtig een mesje en haalt het folie van de doos af. Deze maakt hij open en met de (duidelijke en simpele) handleiding begint hij te bouwen. Het spel staat klaar en we testen de ufo voor het begin van het spel even. Hij doet het niet! Ojee, we proberen van alles. Uiteindelijk zoeken we een aan en uit knop maar kunnen deze niet vinden. Terwijl we langzaam de hoop beginnen op te geven begint er bij mij een lampje te branden… Zouden de batterijen wel goed zitten? We draaien de ufo nog een keer open en ja hoor, de batterijen zaten verkeerd. Rest ons nog even om de batterijen om te draaien en te testen.

Joepie hij doet het! de “pionnen/dieren” worden in de boerderij geplaatst en de dobbelsteen met nummers wordt in gebruik genomen. Vier stappen vooruit, drie stappen achteruit, 6 stappen vooruit we dobbelen verder tot alle pionnen uit de boerderij zijn. We mogen vooruit en we mogen achteruit alleen vooruit­ en ­achteruit tegelijk mag niet. Dan komt de tweede dobbelsteen erbij en wordt het ruimteschip geplaatst in het midden van het bord. We dobbelen verder. De pionnen moeten uit de buurt van het ruimteschip blijven anders kunnen ze opgezogen worden. Maar als je pech hebt en de tegenstander gooit met de dobbelstenen Alien+straal dan zijn de boeren de pineut. De speler mag het ruimteschip verplaatsen naar elk willekeurig vakje (met uitzondering van de boerderijen, het toilet en de geheime vluchtwegen) en vervolgens een pion proberen te ontvoeren. Zou het de aliens lukken om de pion op te zuigen of mislukt de ontvoering vanwege de technologie van de aliens? Het spel eindigt als er nog maar één kleur op het speelbord is overgebleven. Uiteindelijk is er nog 1 pion over bij ons en deze is niet van de jarige job maar van zijn 2 jaar jongere zus en daarmee is zij de winnares van het spel geworden.

UFO Alarm!, het buitenaards leuke kat- ­en ­muisspel met de trekstraal! De succesvolle spellenbedenker Goliath – bekend van toppers zoals Rummikub, Woordzoeker, Triominos en de hit Robo Fish – brengt een nieuw, vrolijk ufo2gezelschapsspel naar de winkels: actie en spanning met het buitenaards leuke UFO Alarm!

UFO Alarm! is een bordspel waarbij de boeren en hun dieren op het land worden overvallen door buitenaardse wezens. Elke keer dat het ruimteschip over een pion vliegt probeert de speler de pion te teleporteren met een druk op de bovenkant van het lichtgevende ruimteschip. Wees daarom op je hoede en probeer de boer en de dieren uit de greep van de aliens te houden. Geheime vluchtwegen en een verstopplek helpen je daarbij. Ook de technologie van de aliens is niet perfect. De ontvoering kan mislukken. Dan wordt de pion niet opgezogen en gaat een lampje knipperen. Doel van het kat­- en ­muisspel is als enige speler met pionnen op het speelbord over te blijven.

UFO Alarm! – dat bestaat uit een handleiding, speelbord, ruimteschip, een gewone en een speciale dobbelsteen en zestien pionnen in vier kleuren (vier boeren, koeien, schapen en kippen) – is een nieuwe en origineel spel voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar. Adviesprijs: 29,99 euro.

Over Goliath Games
Goliath Games is een van Europa’s grootste producenten van gezelschapsspellen en interactief speelgoed. Het bedrijf, in 1980 opgericht door Adi Golad, brak in 1983 door met Rummikub. Inmiddels gingen van het immens populaire spel, dat inzicht, durf en tactiek combineert, ruim vijftig miljoen exemplaren over de toonbank. Vandaag brengt Goliath Games wereldwijd ruim honderd verschillende spellen op de markt. Het bedrijf blijft trouw aan het gedachtegoed van zijn oprichter: nieuwe, intelligente en tijdloze spellen lanceren voor jong en oud.

Je kunt UFO Alarm! o.a. kopen bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.