you1Eten jullie vaak dadels? Ik eigenlijk bijna nooit, behalve als ik een feestje geef en dan smeer ik er kruidenkaas tussen. Eerst de pit verwijderen natuurlijk, wat ik overigens echt een drama vind. Oja, en als ze dan niet op gaan tijdens het feest, staan ze een hele tijd in de koelkast, tot ik ze eigenlijk niet meer durf te eten. De ene dadel is de andere niet, soms vind ik ze namelijk erg droog en de andere keer te plakkerig. Kieskeurig he? Nu heb ik dadels gevonden die ik wel echt lekker vind en waar ik geen pitten uit hoef te wroeten. Yogi & Yousef hoorden namelijke mijn noodkreet en brachten speciaal voor mij, de perfecte dadel op de westerse markt! 

Oke, die laatste zin klopt natuurlijk niet. Het verhaal zit namelijk heel anders in elkaar:

yous2Yogi (Jochem Geheniau, Nederland) en Yousef (Yousef al Dakhil, Saoedi-Arabië) zijn twee entrepreneurs die elkaar tijdens een bloemenveiling in Nederland hebben ontmoet. Tijdens Yousef’s verblijf in Nederland nodigde hij Yogi uit om hem in Saoedi-Arabië te bezoeken. Een paar maanden later reisde Yogi af naar het noorden van Saoedi-Arabië, waar Yousef woont. Yousef nam Yogi mee naar een dadelboerderij om hem kennis te laten maken met ‘de lekkerste dadels ter wereld, de sukkary dadel.’ Yogi was blij verrast over deze heerlijke nieuwe smaak! Er volgden nog vele bezoeken aan elkaar en de vriendschap bleef groeien. Yogi & Yousef besloten samen te werken om deze bijzondere dadelsoort ook in het Westen te introduceren – en het fruit te delen wat crossculturele vriendschap kan opleveren!

wpid-20150410_172325.jpgYogi & Yousef bieden heerlijke sukkary dadels vol voedingsstoffen aan, in een handige snackverpakking. De dadels zijn zoet, zacht en zijn een supergezonde snack, vol energie en perfect om je dag mee te beginnen of als tussendoortje.

Yogi&Yousef dadels zijn 100% natuurlijk en groeien in de woestijn aan een palmboom. De dadels zijn met zorg geselecteerd voor een optimale smaak en zachtheid. De dadels komen van hun eigen dadelpalmen en de palmbomen van boer Abo Turki.

Door voor de dadels van Yogi&Yousef te kiezen, worden verantwoorde dadel landbouw, gezonde werkomstandigheden voor de dadelplukkers en vooral vriendschap tussen culturen ondersteund en bevorderd.

wpid-20150410_172212.jpgConclusie:
Zoals bovenaan al te lezen was, ik ben om…ik ben “verslaafd” en ik baal als een stekker, dat onze dadels op moment van schrijven al op zijn. De 2 mannen hier in huis vinden ze namelijk ook erg lekker! De structuur is goed, niet te kleverig, maar gewoon zoals het hoort. De dadels zijn heerlijk zoet en de aangename smaak blijft lang hangen. Ook perfect voor in de lunchtrommel van je kind(eren) dus! Ik raad jullie dus ten zeerste aan om de website te bezoeken en de dadels gewoon uit te proberen. Doe je dit niet, dan mis je echt wat!

WINNEN!
Omdat Yogi&Yousef zo aardig zijn, mogen wij 1 persoon blij maken met 3 snackboxjes (3 dadels per box). Wat je hiervoor moet doen is simpel: laat een reactie achter onder dit bericht voorzien van je voor- en achternaam en vertel ons eens hoe vaak jij dadels eet!. Like de Facebookpagina van Yogi&Yousef & KiDDoWz!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

15 thoughts on “Review: Yogi&Yousef’s 100% natuurlijke dadels

 1. Ik eet eigenlijk zelden dadels, terwijl ik het wel heel lekker vind. Maar zoals je zelf al schreef. Vaak zijnze te kleverig, snotterig of juist te hard. Ik wil deze echt heel graag proberen! Je hebt me heel nieuwsgiering gemaakt. Fb meteen geliked!

 2. Wij eten veel dadels.
  We eten geen suiker maar Maak veel lekkers met dadels.
  De twix bijvoorbeeld.
  Maar een dadel zo eten of mee naar school…..heerlijk

 3. Elke dag! Nu heb ik een grotere doos dadels waaruit ik er een paar inpak om mee te nemen, maar eerlijk is eerlijk de dadels van Yogi&Yousef zijn lekkerder.. duss ik zeg geen nee tegen het winnen van drie vam die heerlijke pakjes dadels♡

 4. ik heb vorig jaar dadels leren eten…. En die waren erg lekker!! Geen idee welke het waren, maar ze nooit meer gevonden! Oh, wat heb ik me al die jaren daarvoor toch te kort gedaan! Dacht echt dat het iets heel ‘vies’ zou zijn… Stom, stom, stom!! Maar helaas heb ik ze daarna weinig meer gegeten, omdat de meeste dadels in NL gewoon niet lekker zijn! Veel gehoorde klacht volgens mij, maar veel mensen nemen met minder genoegen en blijven die matige dadels eten. Ik NIET! Dus als je echt iemand blij wilt maken….

 5. Ik eet iedere dag 1 of 2 dadels. Momenteel het liefst met een lik pindakaas.
  Ik heb nu een bak medjools van een kilo van de Lidl, maar die zijn niet half zo lekker als die van Y&Y.

 6. Ik heb vaak dadels in huis, vaak ( zelf) meegebracht van vakantie, en anders koop ik ze gewoon hier. Lekker om tussendoor te snoepen, of hapjes mee te maken of t verwerken in mijn baksels. Maar de Yogi&Yousef’s 100% natuurlijke dadels ken ik nog niet, ik ben heel benieuwd hoe deze zullen smaken, en of de kids dan ook eerder in de verleiding zullen komen ze te snoepen als tussendoortje! In elk geval geen gezeur meer over de pitten!

 7. …heb ik trek in een zoet tussendoortje? Dan kies ik het liefst voor een verse kleverige dadel. Even omspoelen, heerlijk voedzaam, zoet en hebben een ontstekingsremmende werking. En om ze goed vers te houden bewaar ik ze in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Mmm ik heb nu al trek, ik moet ze alleen nog eventjes kopen!

 8. Ik eet ze wekelijks! Super lekker door salades of gevuld met roomkaas of gewoon zo uit het vuistje. Ook maak ik er dadelballetjes van met cacao en kokos, mmm heerlijk!

 9. Ik eet ze zo af en toe, maar vind ze zo lekker, dat ik eigenlijk vaker dadels moet snoepen. Gezonder dan andere snoepjes…

 10. Sinds ik het kookboek heb van Rens Kroes eet ik eigenlijk regelmatig dadels, omdat zij het ook veel voor de bodems van taarten gebruikt.
  Wat ik ook erg lekker vind, is de dadels met roomkaas te vullen!

  Fijne dag!!

 11. Ik eet veel te weinig dadels, alleen al om de dingen die jij opnoemt. Ze plakken en dan die vervelende pit die ik er altijd met veel geknoei er uit krijg. Maar deze zou ik maar al te graag eens willen proeven en proberen.

 12. Áls ik dadels in huis heb, kan ik er niet van afblijven en eet ik er soms wel 5 per dag. Ook maak ik graag dadeltaart of dadel-kokos-balletjes als hapje tussendoor. Maar de dadels van Yogi&Yousef heb ik nog nooit geproefd, kom maar op zou ik zeggen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.