poepspelSpelletjes zijn op dit moment helemaal “hot” hier in huis. Sinds we de IPad een tijdje uit het leven van zoonlief hebben verbannen, is hij zich gaan interesseren in hele andere dingen. Zo pakt hij zo nu en dan een boekje (ja echt!) en worden wij meerdere keren in de week uitgenodigd om een spelletje te doen met hem. Ontzettend gezellig en een stuk leerzamer dan op de bank plakken voor de televisie. Wij ontvingen het POEPspel! De naam alleen al zorgde ervoor dat de kleine man in een deuk lag! Want hey; Poep is ENORM grappig!

Hoe werkt het?
Je moet zo snel mogelijk je kaarten op te leggen of in ieder geval door te gaan tot je niet meer kunt. Belangrijk is daarbij dat de volgorde klopt: wc, poep, wc-papier, handen wassen en dat elke daarop volgende speelkaart een andere kleur heeft. Om de beurt mag iedereen een kaart opleggen. Leg je je laatste kaart óf kun je niets meer leggen, druk dan snel op het scheetkussen. Wanneer het klopt heb je gewonnen en krijgt de verliezer een drol op zijn hoofd.

Onze mening
Dat het gewoon een geinig gezicht is, als iemand een drol op zijn hoofd heeft, dat hoef ik jullie vast niet uit te leggen. We hebben helemaal in een deuk gelegen toen we dit spel voor het eerst aan het spelen waren. En zelfs naar de 100e keer, is het nog steeds een gezellig spelletje om samen te doen op een regenachtige middag, met wat lekkers erbij.

De materialen zijn sterk en zien er grappig uit. Ik vind wel dat het touwtje waarmee je de drol op je hoofd moet leggen een beetje strak zit bij volwassenen, maar dat kan natuurlijk ook aan mijzelf liggen. Het mag in ieder geval de pret niet drukken.

Zoonlief is al een hele tijd zindelijk, maar dit spel is ook perfect om met kleinere kinderen te spelen, die nog bezig zijn met zindelijk worden. Zo leren ze in ieder geval de goede volgorde van het toilet bezoeken.

Het POEPspel is wat ons betreft een aanrader en erg leuk voor “in de zak”. Het spel is uitgegeven door Identity Games en o.a. verkrijgbaar bij: [bol_product_links block_id=”bol_564840b116ecf_selected-products” products=”9200000042720788″ name=”poepspel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

One thought on “Spelletjes-review #1: POEPspel, het spel waarbij iedereen win(d)t!

  1. Haha dat is echt iets voor mijn zoon. Het is een hele dag poepie (met iets erachter aan) is hij boos of chagrijnig en je zegt poepie in een zin is hij weer vrolijk. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.