twisterMijn hart maakte een sprongetje toen ik na (echt een hele) lange tijd het spel Twister voorbij zag komen op televisie! Vroeger, op partijtjes, hebben we uuuuren dit leuke spel gespeeld. Zoonlief had de reclame als een aantal keer voorbij zien komen, toen hij mij riep en vroeg of wij dat spel ook eens konden gaan spelen. Het leek hem wel leuk om te doen, zeker omdat hij dan “stoere moves” kan laten zien.

Omdat ik (inmiddels bijna 30 weken) in verwachting ben, heb ik Twister maar eventjes overgeslagen. Ik kom nou eenmaal niet zo makkelijk overeind als ik mezelf in een moeilijke positie breng. Gelukkig is mijn vriend erg lenig (denkt hij) en kwam er ook nog een vriendin van me langs, die graag met de kleine jongen Twister wilde spelen. Een hilarisch half uur volgde, wat hebben we gelachen!

wpid-20151031_155150.jpgHoe werkt het ook alweer?
Bij Twister is het de bedoeling om je voeten en handen te plaatsen op een veldje met gekleurde vlakken. Een draaischijf geeft aan op welke kleur een lichaamsdeel moet worden neergezet. Wie omvalt, is af. Bij deze nieuwe versie zijn er zelfs 2 extra mogelijkheden om ondersteboven van te raken! Steek je hand of voet in de lucht of de draaier mag een grappige opdracht verzinnen.

Onze mening
Twister is tijdloos en dat is wat het zo leuk maakt! Het spel is in 1966 ontwikkeld en nog steeds wereldwijd een succes. Eventjes een leuk weetje: Het grootste Twisterspel ooit is in 2011 gespeeld op een mat van 2226 vierkante meter. Dat gebeurde met alle eerstejaars studenten van de Universiteit Twente.

De draaischijf is wpid-20151031_155508.jpgaangepast en de mat is tegenwoordig van steviger materiaal. Met sokken op de Twister-mat is geen aanrader, dat is namelijk te glad. Met schoenen is het prima te doen, de mat gaat zeker niet stuk en is makkelijk af te nemen met een doek. Na het spelen vouw je de mat op en berg je hem keurig op in de doos.

Twister is een product van Hasbro en wat ons betreft echt weer een aanrader voor “in de zak”. Je kunt dit leuke spel o.a. hier bestellen:

 

(Visited 308 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Twister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.