wie is hetWeer zo’n gouwe-ouwe, die we allemaal vroeger weleens gespeeld hebben: Wie is het? De bekende editie met de vakjes die dichtgeklapt moeten worden is verleden tijd, want nu is de elektronische versie op de markt gebracht. Ze gaan bij Hasbro dus helemaal met de tijd mee. 

Hoe werkt het?
Het spel wordt gespeeld met twee spelers. Iedere speler heeft een zijde voor zich met plaatjes van portretten van personen of dieren. Voordat het spel begint plaatsen beide spelers hun slotje bij de persoon of het dier van hun keuze. Vervolgens worden alle deurtjes open gezet. Bovenop wordt de “raad-sleutel” geplaatst en het knopje wordt aangezet.

wpid-20151107_155758.jpgDe personen en dieren op de kaartjes hebben uiteenlopende kenmerken. Van ieder kenmerk zijn er meerdere te vinden op het bord (bijvoorbeeld een paar mensen met bril, een paar met rood haar, een paar met een snor, etc.) maar uiteindelijk zijn alle plaatjes uniek. Onder de portretten staat de naam van de personen of dieren.

Je drukt op de blauwe knop en het spel kan beginnen. Er wordt random iemand uitgekozen, die als eerste vragen mag gaan stellen. Als je een vraag gesteld hebt zoals: “Heeft de persoon wit haar?” en dit is niet het geval, dan drukt de tegenstander op de rode knop. Het is dan de bedoeling dat je alle deurtjes dichtklapt van de personen met wit haar. Denk je na een aantal rondes te weten wie jouw tegenstander heeft gekozen, dan pak je de sleutel en steek je die vervolgens in het sleutelgat van de persoon of het dier die jij denkt dat het is. Is het goed, dan volgt er een luid applaus, is het niet goed, dan is je tegenstander weer aan de beurt. Degene die uiteindelijk het eerste weet welke persoon of welk dier jij gekozen hebt wint.

Dit spel is de luxe versie van Wie is het? met veel extra’s! Met licht- en geluidseffecten en 6 verschillende thema’s met personages – dus keuze uit meer dan 100 verschillende Wie is het? figuurtjes!

Het spel is ontworpen door het Nederlands/Israëlische bedrijf Theora Design. Het is in 1979 uitgebracht in Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Nederland.

Onze meningwpid-20151031_143803.jpg
Wij zijn erg enthousiast over deze luxe versie. Het geeft net een beetje extra plezier, doordat alles digitaal is. Ook is het makkelijk dat er niet meer vals gespeeld kan worden (toegegeven; dan doen we allemaal wel eens toch?). Ook de ruime keus qua personages is erg leuk, zo hoef je niet steeds met dezelfde figuurtjes te spelen. Wederom een échte aanrader voor “in de zak” dus!

Wie is het? Extra is uitgegeven door Hasbro en o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_56484b9f197d2_selected-products” products=”9200000044717607″ name=”wieishet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.