loop4Onze dochters hebben de reclame van La Cucaracha Loop al op de televisie gezien en zijn bij voorbaat enthousiast. Ik zat even niet op te letten en dacht dat het Loop als in lopen betreft, maar het gaat om niet één maar twee loopings! Ravensburger is er met dit bordspel in geslaagd weer eens iets totaal anders neer te zetten. De gemoederen lopen hier erg op wanneer de kakkerlak het speelveld betreed. Die arme kevertjes schrikken zich net als onze dochtertjes (en ikzelf) een rotje. En ook dat onheilspellende geluid van de HEXBUG, kippenvel als ik er weer aan denk.

loop1Na het openen van de doos, spreekt de plek van alle onderdelen eigenlijk als vanzelf. De drie kevertjes zijn er in vier kleuren, een dobbelsteen, een HEXBUG® nano V2® (vanaf nu ‘kakkerlak’) een groene en een oranje looping en een los speelbord. In de doos zit al een soort kelder, onderaards gewelf waar het speelbord maar op één manier op gepuzzeld kan worden. Zo krijgt het speelveld twee verdiepingen, waarvan één in het zicht. We zetten de kakkerlak aan en die neemt een sprintje. Door te botsen tegen de zijdes of de vier pilaren blijft de kakkerlak in beweging tot de ingang van een looping wordt gevonden. Die hindernis neemt de kakkerlak trouwens met gemak. Benedendeks doolt de kakkerlak in de rondte tot de uitgang wordt gevonden.loop2

In die tussentijd is het de bedoeling dat je met drie kevertjes van het Start- naar het doelveld loopt. Met de dobbelsteen zijn per keer één tot vier stappen te zetten. Wanneer de kakkerlak op het speelveld aankomt mogen er geen zetten gedaan worden. De kakkerlak botst tegen pilaren, zijdes en kevers aan tot de ingang van een looping wordt gevonden. Soms blokkeert een verschoven kever de ingang van een looping, dan is er altijd de andere looping nog. Dan is het zaak de van het veld afgeschoven kevers weer terug op het Startveld te zetten en weer snel door te dobbelen. De loop3kevers die op een pilaar staan kunnen door de kakkerlak niet verstoten worden. De kevers kunnen elkaar er niet afgooien, indien je veld bezet is, dan mag je over de kever heenspringen. Mocht je het spel met zijn tweëen willen spelen, dan kan dat met twee trio’s kevers per speler.

Daar zitten we dan met een borrelnootje, een glaasje prik en twee gillende keukenmeiden. De sfeer is geprikkeld, we snappen allemaal de bedoeling van het spel en dan dat onheilspellende geluid van die kakkerlak op de achtergrond! Allemaal gezonde ingrediënten voor een geslaagde spelletjesmiddag met blosjes op de wangen.

Zie hier de tv spot en/of de productfilm!

Ravensburger- La Cucaracha Loop is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_564b7586980ad_selected-products” products=”9200000044858761″ name=”loop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Een gedachte over “Ravensburger- La Cucaracha Loop (5+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.