Naast het duurzame houten speelgoed dat HEMA al een tijdje terug heeft geïntroduceerd, komt HEMA nu ook met speelgoed van bioplastic. Bioplastic wordt van de overblijfselen van de productie van suikerriet gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het een lagere CO2 voetafdruk heeft dan traditioneel plastic. Ook zijn de duurzame verpakkingen onderdeel van het speelgoed. Het speelgoed is verkrijgbaar in setjes van verschillende thema’s, dit zijn onder andere dierensetjes van een tijger en panda, een setje van een fee en koning en een setje waarmee je een eigen creatie kan bouwen. De bioplastic speelgoedcollectie is verkrijgbaar in jouw HEMA-filiaal en op hema.nl.

Wat is bioplastic?

Bioplastic wordt voor het grootste gedeelte gemaakt van de onbruikbare materialen die overblijven na de suikerrietproductie. Van deze materialen wordt bio-ethyleen gemaakt, een grondstof waarmee biobased plastic geproduceerd kan worden. Suikerriet heeft de eigenschap om koolstofdioxide op te nemen uit de lucht en te veranderen in zuurstof, waardoor het dus bijdraagt aan een betere lucht kwaliteit. Daarnaast wordt er tijdens de productie van bio plastic CO2 bespaart, hierdoor heeft het een lagere koolstofdioxide voetafdruk dan normaal plastic. Het bio plastic is niet bio-degrabable maar wel 100% recyclebaar en heeft dezelfde kwaliteit als normaal plastic. De verpakking is onderdeel van het speelgoed hierdoor wordt er minder afval gegenereerd. Kortom, je geeft iets goeds, ook aan onze planeet.

Bio set tijger

De set bestaat uit 10 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak een tijger en een aap.

Meer informatie vind je hier.

Bio set panda

De set bestaat uit 10 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak twee panda’s en een boom.

Meer informatie vind je hier.

Bio set HEMA-boot

Een bio bouwset van een HEMA boot. De set bestaat uit 11 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak een boot.

Meer informatie vind je hier.

Fee en koning

De set bestaat uit 11 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak een fee en een koning.

Meer informatie vind je hier.

Bio set safari

De set bestaat uit 15 blokjes, 6 kaarthouders en 9 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak een flamingo, krokodil en palmboom.

Meer informatie vind je hier.

Bio set auto’s

De set bestaat uit 14 blokjes, 6 kaarthouders en 9 insteekkaarten. Klik de blokken in elkaar en maak een politieauto en een ambulance.

Meer informatie vind je hier.

Je kunt hier nog meer leuke items bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.