Het is winter, maar dat houdt natuurlijk niet in, dat we al die maanden maar binnen moeten gaan zitten. Het is namelijk heel erg gezond om in de buitenlucht te spelen. Dus hup, van de bank af en lekker naar buiten!

Lichamelijke conditie
Als kinderen buitenspelen dan kunnen ze hun energie goed kwijt en dat is wel nodig, zeker na een schooldag. Daarnaast zorgt rennen, klimmen en springen voor een goede lichamelijke conditie en een goede motoriek. Als kinderen veel buiten experimenteren met wat ze kunnen, dan zorgt dat voor een groter zelfvertrouwen op latere leeftijd.

Mentale en sociale ontwikkeling
Buitenspelen is ook erg goed voor de mentale en sociale ontwikkeling. Het is de perfecte manier om contacten te leggen met anderen. En na een lange schoolweek eventjes je hoofd leeg maken door te rennen en klimmen is altijd goed.

Vitamine D
Kinderen zijn nog in de groei en sterke botten zijn daarbij van groot belang. Kinderen kunnen nog wel eens wat onhandig zijn en dan is het fijn als ze niet al te snel een bot breken. Voor sterke botten is vitamine D onmisbaar. Deze vitamine komt beperkt voor in voedsel en wordt voornamelijk gevormd in de huid onder invloed van zonlicht. Veel mensen in Nederland hebben echter een tekort aan vitamine D, zelfs kinderen. Een goede reden dus om lekker veel tijd buiten door te brengen, zelfs in de winter!

Weerstand
Kinderen die veel buiten zijn, komen meer in aanraking met micro-organismen dan wanneer ze voornamelijk hun tijd binnen doorbrengen. Het is niet ongezond om met verschillende micro-organismen in aanraking te komen, het is zelfs onmisbaar voor het opbouwen van een goede weerstand! Des te beter de weerstand, des te kleiner de kans om ziek te worden.

Leuke spelletjes om buiten te doen met vriendjes/vriendinnetjes
*Springtouwen
*Stoepkrijten
*Hinkelen
*Zaklopen
*Knikkeren
*Parcours over de speeltoestellen in de speeltuin
*Verstoppertje
*Buskruit
*Bellenblazen
*Vliegeren
*In de zandbak spelen
*Steppen
*Skaten
*Vossenjacht
*Tikkertje
*Speurtocht

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.