In de winter is het soms maar lastig om de kinderen bezig te houden. Het is buiten koud en guur weer, het regent en is het is al vroeg donker. Binnen hebben ze al het speelgoed al gezien en stilzitten voor de tv zit er ook niet meer in. Je hebt de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) hoes al meerdere malen open geklapt, maar daar hebben ze ook al geen interesse meer in. Hoe ga je ze nu bezig houden? Het lijkt een lastige opgave, maar gelukkig zijn er veel leuke binnenspelletjes die je kunt spelen. De spelletjes hoeven ook niet lang te duren, maar dan zijn ze in ieder geval weer even bezig geweest. Het gaat van oude klassieker tot spelletjes die je misschien nog niet kent.

Spijkerpoepen

We trappen de lijst af met een oude klassieker. Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan. Gewoon thuis met het gezin, op een kinderfeestje of op school. Het is een simpel spelletje waar je niet veel voor nodig hebt. Alleen een fles, touwtje en natuurlijk een spijker. Heb je nog hele jonge kinderen? Zorg dan dat de hals van de fles wat groter is, of ga voor een klein emmertje. Je kunt ervoor kiezen om de kinderen, en jezelf als je meedoet, tegelijk op een rijtje te zetten. Zo speel je het spelletje allemaal tegelijkertijd. Degene die als eerste de spijker in de fles heeft, heeft gewonnen. Een andere optie is, om er echt een klassement met tijd van te maken. Iedereen gaat om de beurt het spel spelen. Met een timer op je telefoon houd je de tijd bij. Zorg wel voor een stevig Motorola Moto G8 Plus hoesje, als je zelf het spel gaat spelen. Je kinderen houden dan de timer bij en het zou zonde zijn als ze jouw telefoon uit hun handen laten glippen. Je schrijft steeds de tijd op een scorebord en uiteindelijk rolt er een winnaar uit.

Slapende leeuwen

Dit is een perfect spel om de kinderen weer een beetje rustig te krijgen. De kinderen zijn allemaal leeuwen en hebben heel veel slaap. De kinderen moeten zo stil mogelijk op de grond blijven liggen. Als ook maar één haartje beweegt worden ze wakker en moeten ze jou helpen de andere leeuwen te bewaken. Als iedereen ligt, wacht dan even totdat iedereen echt stil ligt. Soms giechelen ze nog een beetje door en kan het even duren voordat iedereen echt stil is. Loop vervolgens rond om ze aan het lachen te maken, maar aanraken en kietelen mag niet! Speel bijvoorbeeld grappige filmpjes af op je telefoon, mits je een goed gsm hoesje hebt. Door het enthousiasme kunnen de kinderen zomaar je telefoon uit je handen slaan. Het kind dat het langste ‘slaapt’ wint. 

Krantenmeppertje 

Weer een oude klassieker. Ga met zijn alle in een kring staan. In het midden staat de krantenmepper. De krantenmepper begint met meppen door zelf een naam te roepen van iemand die in de kring staat. Diegene moet zo snel mogelijk een andere naam roepen. Raakt de krantenmepper je voordat je een andere naam noemt? Dan ben je af! Een heel simpel spel, maar iedereen wordt er wel heel fanatiek van. Zet ondertussen nog een leuk muziekje op om het nog wat gezelliger te maken. Een perfect spel om af en toe even te spelen en het is ook nog eens goed voor je reactievermogen!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.