Het is frustrerend om te moeten leven in een omgeving die op het gebied van mobiliteit of comfort niet aan je behoeften voldoet. Renovatie of slechts een aantal aanpassingen van het huis kunnen helpen om een geschikte en aangename leefomgeving te bieden voor alle personen met beperkte mobiliteit.

Een traplift

Om vallen op trappen te voorkomen, begin je met het vastzetten van antislip trapneuzen. Vanaf zo een 20 euro per stuk kan je deze al kopen. Indien nog niet aanwezig, plaats dan een leuning aan beide zijden van de trap. Als je er aan denkt om in een elektrische traplift te investeren, overweeg dan Triwatrapliften. Deze specialisten uit Heerenveen, bieden voor elk type trap een geschikte en op maat gemaakte traplift. Een traplift is ideaal voor iemand in een rolstoel. Dankzij een eventueel schuif- of klapstuk kan de lift in elk type huis tot aan de grond komen en is het afstappen geen probleem. Een traplift is een flinke investering, maar zelfs tweedehandsliften kunnen prima geïnstalleerd worden in jou huis.

Slaapkamer aanpassen

Als je problemen hebt met het in- en uitstappen in bed dan is het belangrijk om je slaapkamer aan te passen. Verhoog je bed met wiggen en plaats handgrepen. Dit kan al vanaf 50 euro. Plaats deze aan elke kant van het bed. Een ander probleem in de slaapkamer: ongelukjes midden in de nacht door verplaatsingen. Sommige mensen doen liever geen lampje aan, uit angst de partner te wekken. Overweeg dan het installeren van kleine nachtlampjes met bewegingsmelder of met afstandsbediening onder je bed of in de gang, die automatisch oplichten. Dit kan al vanaf 90 euro.

Badkamer aanpassen

Installeer in elk geval een ​​antislipvloer in je badkamer. Denk ook aan het installeren van handgrepen en antislipmatten. Als je maat het toelaat, zorg dan voor een draaibare badstoel met een rugleuning en armleuningen. De eenvoudigste en goedkoopste optie is zo rond de 70 euro. Een douche zal altijd de voorkeur hebben boven een badkuip en in het bijzonder een inloopdouche die geen drempel heeft (een klassieke douchebak heeft een opstap van 10 cm). Het ontwerp met installatie inbegrepen is al mogelijk vanaf 600 euro. Idealiter installeer halfhoge deuren of alleen een douchegordijn. Je kunt een speciale stoel plaatsen om comfortabel te douchen. Gebruik in hoogte verstelbare wastafels met een sifon naar achteren, geschikt voor rolstoelen. Ze worden verkocht vanaf € 1.000. Je kunt ook het toilet verhogen, of een hoogte kiezen die kan worden gewijzigd, met handgrepen. Reken op minimaal 5.000 euro voor de compleet aangepaste badkamer.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.