De zomervakantie is hier ook begonnen en het weerbericht ziet er zeer belovend uit. Tijd om allemaal leuke en gezellige dingen te doen dus! Kortgeleden schreef ik al een blog, waarin ik vertelde wat ik allemaal wil gaan doen met mijn oudste zoon. Daartussen stond een picknick, gezellig met z’n tweeën. Omdat de andere twee heren het ook gezellig vinden, heb ik besloten om naast de geplande picknick met de oudste, ook een picknick te organiseren op ons eigen terras. Want stiekem is het gewoon heerlijk om alles lekker in de buurt te hebben, waaronder een koelkast waar je lekker koud drinken uit kunt halen.

Wat ik vooral heel erg belangrijk vind, is dat we goed beschermd tegen de zon buiten kunnen vertoeven. Dit houdt in dat we onszelf goed insmeren en zoveel mogelijk de schaduw opzoeken. Omdat ons huidige zonnescherm en de twee kleine parasols niet voldoende ruimte bedekken op het terras, bekeek ik laatst al de zweefparasols bij tuinmeubelshop.nl. Omdat het zo ongelooflijk heet is op ons terras, zitten we met mooi weer ook vaak binnen. Zonde, want buiten zitten is heel erg gezond…en de kids kunnen dan fijn met water spelen. Natuurlijk is het best we een investering, maar wel een goede, want we kunnen dan weer jaren vooruit. En het lijkt me heerlijk om op het terras te zitten met een goed boek en een lekker drankje. Ook tijdens de barbecues die er nog gaan komen is het wenselijk om genoeg schaduw te hebben, zeker voor degene die het vlees gaat bakken.

En van de barbecue weer terug naar de picknick, want daar ging dit heel verhaal in eerste instantie om. De lage tafel kunnen we dekken met een leuk kleed en plastic servies (want dat kun je na gebruik gewoon weggooien en het kan niet stuk). Een grote limonade-tap erbij en we kunnen wel even vooruit. Qua hapjes kun je alle kanten op natuurlijk, want zoals ik al zei, de koelkast is binnen handbereik. Ik ben zelf dol op wraps (bijvoorbeeld met kipfilet of zalm), een lekkere pastasalade, sandwiches met verschillend beleg en gevulde eitjes. De kinderen houden wel van een knakworstje op z’n tijd, dus misschien kunnen we van tevoren dan wel worstenbroodjes maken met bladerdeeg. Genoeg keus én het is ontzettend leuk om samen dit soort dingen voor te bereiden. Vergeet trouwens niet om keukenrol of servetten neer te leggen en dek het eten af als het buiten staat in verband met ongewenste insecten. 

Nog een voordeel van dicht bij huis (lees: in je tuin of op je terras) picknicken, is dat het toilet ook in de buurt is. Met kinderen is het altijd een heel fijn idee dat ze kunnen gaan plassen wanneer ze moeten…dit voorkomt een groot waterballet…hoewel je dat misschien niet zal merken als de watertafel ook buiten staat. De grote boodschap is er wel eentje waarvoor een toilet nodig is….en dat heb je dan dus gewoon vlakbij, heerlijk! Toch een ongelukje? De douche (of het bad, als je er eentje hebt) is ook binnen handbereik….!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.