insectenSommige boeken trekken je aandacht. Alsof ze een magneetje bevatten die je stiekem naar ze toe trekt en die er voor zorgt dat je elke keer weer blijft kijken en iets nieuws ontdekt. Het boek voor Kleine onderzoekers: Insecten, is zo’n boek!

Nieuwsgierige jonge kinderen kunnen hun hart ophalen met dit nieuwe deel uit de serie kleine onderzoekers. In dit deel over insecten maak je een ontdekkingstocht door de wereld van de slimste, mooiste en meest bijzondere insecten.

De jonge lezertjes worden op een speelse manier meegenomen door de wondere wereld van insecten. Via flapjes die interessante wetenswaardigheidjes over het insect bevatten, worden verschillende insecten uitgelicht. De verscheidenheid aan insecten is groot. Van vlinders die in de tuin gezien worden tot de meest bijzondere creaties uit bijvoorbeeld het regenwoud.

Het hardcover boek bevat kleurrijke illustraties die door de rustiger ondertoon van het boek goed uitgelicht worden. De dieren zijn herkenbaar getekend, maar hebben door hun oogopslag een vleugje menselijkheid gekregen dat jonge kinderen aanspreekt én de wezentjes een lieflijk karakter geeft. Ook fijn voor de voorlezende ouders…zo wordt er niet bij elke dikke spin gegruwd!

Het boek is geschikt voor lezertjes vanaf een jaar of 3, maar de echte doelgroep ligt toch wel in de kleuterleeftijd.

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.