Je wilt er tijdens de zomervakantie niet teveel over nadenken, maar er komt een dag (en die komt dus echt sneller dan je denkt) dat je weer naar school moet. En tegenwoordig kun je echt niet meer zonder rugtas. Of je nou op de middelbare zit, of gewoon nog op de basisschool, er zijn een heleboel dingen die je moet meenemen. Boeken, lunchbox, schriften, etui, fles drinken enzovoorts. Omdat je natuurlijk niet hetzelfde erbij wilt lopen als een ander, zorg je ervoor dat je vanaf komend schooljaar uitblinkt met een door jou versierde rugtas.

#1 Stiften

Eigenlijk is dit een hele oude tip, want ik deed het zelf ook al toen ik op de middelbare school zat; teksten schrijven op mijn tas. En nog leuker is het, als anderen een verhaaltje voor je schrijven. Zorg wel dat het mensen zijn die je aardig vinden, want je wilt tenslotte niet met haatdragende teksten rondlopen. Mocht je een zwarte tas hebben, dan werkt Tipp-Ex ook erg goed….maar deze tip heb je natuurlijk niet van mij. En doe dit alles niet als je een hele dure rugtas gekregen hebt van je ouders, bijvoorbeeld gekocht bij Bagageonline.nl, gaan ze niet tof vinden denk ik!

#2 Sleutelhangers

Hoe meer hoe beter, alleen houd er wel rekening mee dat je tas er niet lichter op gaat worden. Dat het er leuk uitziet is natuurlijk wel een feit en probeer zoveel mogelijk verschillende te verzamelen. Begin tijdens de vakantie (misschien ga je wel naar het buitenland) al te beginnen met je verzameling en vraag aan de mensen in je app-groepje of ze er ook eentje voor je meenemen vanaf hun vakantiebestemming. Ik vond vroeger zelf de sleutelhanger met pluche dieren erg leuk,hoewel die ontzettend veel ruimte innemen. 

#3 Buttons

Eigenlijk weet ik niet zo goed of dit nog wel een beetje hip is, maar buttons had je vroeg in ieder geval van alles wat je maar kon verzinnen. Met teksten, maar ook met smileys of het logo van je favoriete band. En het leuke is, er passen een heleboel op je rugtas, zowel aan de voor- als achterkant, maar ook aan de zijkant bijvoorbeeld. Wel opletten dat je ze goed dicht doet om eventuele verwondingen (die dingen zijn scherp) te voorkomen!

#4 Kralen

Ook strijkkralen zijn een goed idee. Ik kwam een leuke do it yourself instructie tegen, waar je een beetje kunt zien wat ik bedoel, maar je kunt ook zelf iets verzinnen natuurlijk. Ben je niet zo dol op kralen, dan kun je ook altijd nog aan je oma vragen of ze iets moois op je tas wil borduren!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.