Met een doosje stoepkrijt en een beetje creativiteit kun je voor iedere leeftijdscategorie leuke spelletjes verzinnen. En het is ook zeker een leuke manier om je kinderen wat vaker buiten te laten spelen. Ik deel een aantal leuke stoepkrijtspelletjes!

Een hinkelbaan maken

Hinkelen ken je vast nog wel van vroeger, maar het is nog steeds een leuk en tijdloos spel. Teken een hinkelbaan en zet hier de cijfers van 1 tot en met 10 in. Gooi een steentje en op de plek (het cijfer) waar deze terechtkomt ga je staan. Maar let op, vanaf nu mag je alleen nog maar op been staan en de hele baan op een been hinkelend afleggen, totdat je weer terug bent op de plek waar het steentje ligt. Lukt het niet om de hele baan op een been te blijven staan of te hinkelen dan ben je af.

Twister spelen

Twister is het spel met de gekleurde rondjes waar je moet proberen zolang mogelijk op te blijven staan met je handen en voeten. Laat iemand iedere keer een kleur noemen en probeer er met je hand of voet op te gaan staan, maar let op als je omvalt ben je af. Je tekent de rondjes gewoon met stoepkrijt op de stoep of op je oprit of terras. Kijk even hoe het normale twisterspel eruit ziet en teken dit na. Echt een hele middag plezier voor jong en oud.

Een pop van de omtrek van je lichaam maken

Laat je kinderen even voorzichtig op de stoep of oprit gaan liggen. Teken met het stoepkrijt hun omtrek na. Nu kunnen ze zelf de gezichten en haren tekenen. Ondertussen verzamel je wat kleding die ze erop kunnen leggen. Een soort aankleedpop dus. Uiteraard is het ook leuk als je zelf op de stoep gaat liggen en de kinderen jouw omtrek mogen tekenen.

Een schietschijf maken en proberen zo goed mogelijk te mikken

Teken een grote schietschijf en kijk even hoe groot de afstand mag zijn voor de kinderen., zodat ze goed kunnen mikken. Voor het gooien zou je een frisbee kunnen gebruiken. Bij warm weer is het natuurlijk veel leuker om dit met een of meerdere natte sponsen te doen. Waterpret voor jong en oud!

Een race of autobaan tekenen

Het is leuk om je kind buiten met zijn of haar autootjes te laten spelen. Teken buiten met stoepkrijt een race of autobaan, met daaromheen huisjes en bomen. Vergeet ook zeker de verkeersborden niet en teken meerdere rotondes, zodat het ook nog eens een leerzaam iets wordt. Maak er samen iets moois van! Daarna kan je kind met zijn of haar speelgoedautootjes spelen.

Boter kaas en eieren

Een wat ouder spelletje maar nog steeds leuk om te doen is Boter, kaas en eieren. Teken een groot vierkant met daarin allemaal vakjes. De bedoeling is dat je drie rondjes of drie kruisjes op een rij krijgt, maar net als bij het spel vier op een rij kan je tegenstander daar een stokje voor steken. De een kiest voor het rondje de ander voor het kruis. Het speelveld bestaat uit negen vakken (negen tegels). Wie als eerste het voor elkaar krijgt om drie rondjes of kruisjes op een rij te tekenen is de winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.