Na haar eerste succesvolle haakboek ‘Iedereen kan haken’ komt Bobbi Eden dit jaar met weer iets heel nieuws, namelijk een spiksplinternieuw haakboek getiteld Haken @home. Dat lanceert ze woensdag 31 oktober tijdens de openingsdag van KreaDoe; het grootste DIY-event van Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht.

In dit boek gaat Bobbi een stapje verder door zich te richten op de mooiste haakwerken voor je interieur. Dit creatieve boek staat boordevol creaties om te haken, zoals kussens, manden, knuffels en kleden voor in huis. “Ik vond het heel erg leuk om al die kleine schattige ukkepukkie’s te maken die je in mijn eerste boek ziet, maar ik ben gegroeid. Ik vind het ook leuk om andere dingen te maken en dat geldt denk ik voor meer mensen. Niet iedereen wil alleen maar kleine beestjes haken”, aldus Bobbi over het idee achter haar tweede boek.

Waar ze inspiratie heeft opgedaan? “Soms zie ik in een woonwinkel, op tv of online iets wat ik leuk vind voor in huis. Dan denk ik: hoe leuk zou het zijn als ik dat zou haken? En dan begin ik gewoon. Soms begin ik vooraf met een schets, maar vaak ook niet. Dan kan het zijn dat ik een stukje uit moet halen, maar heel vaak gebeurt dat eigenlijk niet”, vertelt Bobbi.

Spannend
Ondanks het feit dat Bobbi al lang geen beginner meer is, weet ze zeker dat dit boek niet alleen geschikt is voor de ervaren haker. “De patronen zijn heel laagdrempelig. Echt iedereen kan dit. Het ziet er soms misschien lastig uit, maar dat is het niet. Ik heb regelmatig voor eenvoudige haaksteken gekozen, deze zijn makkelijk te leren, waardoor de patronen heel toegankelijk zijn.”

Eden is blij dat het boek af is. “Een boek maken is spannend en stressvol met veel deadlines, maar natuurlijk ook ontzettend leuk en fantastisch”, aldus een trotse Bobbi die het boek lanceert op KreaDoe. Dat deed ze vorig jaar ook met haar eerste boek. “Het leek mij heel leuk om nog een boek te maken en toen de reacties zo leuk waren en er ook echt vraag naar was, hebben we het gedaan”, zegt Bobbi, die vorig jaar werd verrast door een enorme hoeveelheid fans. “Er stond echt een rij. Dat had ik niet verwacht, ik was echt in shock.”

​Hobbygoeroe
Bobbi liet het al eens zien op haar Instagramprofiel: er zijn nog meer hobby’s waar ze heel goed in is. “Naast haken maak ik ook miniatuur poppenhuizen, ik vind het leuk om Japanse poppen te customizen en dan doe ik ook nog graag aan tekenen”, aldus de blondine. Of haar fans binnenkort ook hieromtrent een hobbyboek kunnen verwachten? “Nee hoor, dat is voor nu niet het plan. Ik wil niet de nieuwe hobbygoeroe worden.” Eden vertelt dat er waarschijnlijk nog veel meer hobby’s zijn die zij leuk vindt. “Ik ben heel erg creatief, maar ik heb Mark (haar man, red.) beloofd dat ik niet nog meer hobby’s ga doen. De hele schuur staat al vol met spullen”, vertelt ze lachend.

KreaDoe!
KreaDoe wordt woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Met 320 stands, honderden workshops, veel acties en 43 duizend bezoekers is KreaDoe het grootste DIY-event in Benelux, met creatieve inspiratie als rode draad. Bobbi Eden lanceert haar haakboek op 31 oktober (vanaf 11.00 uur) op de stand van BRUNA. Op zaterdag 3 november is zij daar vanaf 13.00 uur nogmaals te vinden om haar fans te ontmoeten.

25 thoughts on “Bobbi Eden lanceert nieuw haakboek op KreaDoe

 1. Leukste krea dingen om te doen vind ik cupcakes maken maar t allerleukste is om met kinderen knutselen, al heel wat uurtjes door gebracht met de meest simpele knutseldingen waar je zelfs als volwassene super trots op kunt zijn, omdat zij hem prachtig vinden. Nog nooit zo blij geweest met een kastanje met sateprikkers en draad, geweldig spinneweb.??

 2. Ik wil graag met mijn dochter naar Kreadoe! Lekker knutselen, nieuwe ideeën opdoen en het is sowieso een gezellige beurs om samen naar toe te gaan! Mijn favoriete hobby is haken!

 3. Ik ben gek op haken en net als bobbi ook gek van miniaturen
  Zou haar best willen ontmoeten en daarom doe ik graag mee en een van mijn knutselmaatjes willen vast wel mee

 4. Op dit moment ben ik in gevecht met duizenden kleine gekleurde steentjes …… diamond painting ….. heel verslavend. Ben zó benieuwd of er op de KreaDoe nog meer van die verslavende hobby’s te vinden zijn !!!

 5. Super leuk om samen met mijn tante naar toe te gaan!
  Onze favoriete bezigheid: van recycle-bare producten nieuwe accessoires maken!

 6. Naar de Kreadoe is ieder jaar weer een plezier, kijken, ideeën op doen…..lekker shoppen en dan thuis weer lekker creatief bezig zijn….

 7. Met mijn beste vriendin. Ik vind zoveel creatieve dingen leuk. Stippen op porselein, kaarten maken, snailmail, kleuren en ga zo maar door.

 8. voor mij is van alles frutselen favoriet: de ene maand is het borduren, dan haken, nu is het weer tijd om kerstkaarten te maken… maar ik wil eigenlijk een trui voor mijn nichtje gaan breien, oefff tijd te weinig…..

 9. Ik ga met mijn zusje en haar dochter en kleindochter. We hebben allemaal een andere hobby, ik maak kaarten, mijn zusje is altijd aan het breien en haar dochter en kleindochter zijn altijd aan het haken en knutselen. We bezoeken dus bijna alle stands en nemen hier en daar ook nog deel aan een workshop. Dat beloofd weer een geweldige dag te worden !

 10. Ik zou graag met mijn zus willen.Die is heel erg creatief.
  Ze is 11 okt jarig en dit lijkt mij een leuk cadeautje om aan haar te geven.

 11. Ik zou samen met mijn vriendinnetje Susanne gaan. Al vaker naar beurzen samen geweest en nu tijd voor iets creatiefs! Sinds kort kleur ik (en mijn vriend tekent), dus daar ben ik graag mee bezig.
  Verder nieuwsgierig naar de verschillende dingen op de beurs, in “ik zoek een hobby” (reclame van kreadoe) zag ik ook iets met tangle tekenen voor bij komen, dat sprak mij direct aan! Daarom… ik wil zoooooo graag naar die beurs! Lief dat je iemand blij maakt met kaartjes! ?

 12. Oooooooooooh waaaaanzinnig leuk om samen met mijn CREABEA dochter te doen ♥ Héérlijk mama/dochter uitje ♥ Zou zooooo blij zijn en samen met mijn junior een gat in de lucht springen ☺☺☺

 13. Ik hou van plannen, lijstjes maken en taken verdelen. Ik heb verschillende agenda’s, notebooks, journals hiervoor. Mijn zus heeft me tot het echte plannen gebracht dus zou ik haar meenemen omdat het mij echt helpt om mijn hoofd leeg te maken, lekker bezig te zijn en met een to do lijst en mooie agenda als eindstuk

 14. K zou graag samen met een lieve vriendin naar de KreaDoe gaan. Even lekker er tussenuit, ik ben er wel aan toe! Beide haken we graag 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.