logo-vogeltje-no-BGAfgelopen week was het hier in de regio voorjaarsvakantie. Het weer zat niet echt mee, dus we zijn veel binnen gebleven. Na een paar films en spelen met dino’s vroeg zoonlief of ik met hem wilde knutselen. We kregen namelijk laatst de Kiekebox binnen!

“Speelgoed, ballen en een Ipad zijn niet meer weg te denken uit een huis van een druk gezin. Maar wat Janneke vaak opvalt is dat je eigenlijk veel meer dingen kan doen met weinig spullen of materialen. Creatieve knutsel projecten of op ontdekking met je kind zodat ze spelenderwijs meer van de wereld leren. Ouders zitten alleen altijd in tijdnood en hebben geen energie meer om naast een drukke baan ook nog leuke knutsel-, experiment- en spel activiteiten te bedenken. Daarom bedacht Janneke een Box waarbij alle ideeën en materialen aanwezig zijn met elke maand een ander thema en andere projecten. Janneke’s missie is om ouders en kinderen samen te laten experimenteren, knutselen en spelen! Want weer even kind zijn is toch wat iedereen wil?! De naam “KiekeBox” is daarbij niet geheel toevallig, want Janneke is de trotse tante van nichtje Kieke du Bois! “

20160228_141326.jpgHet thema waar wij mee aan de slag gingen was Pinguin & Iglo. Heel goed passend bij het koude en winterachtige weer! Alle materialen die we nodig hadden zaten in de box. Dingen zoals een schaar en een lege toiletrol, heeft iedereen in huis, dus dat er dan weer niet in.

20160228_144240.jpgHet leuke vind ik aan de Kiekebox, dat kinderen worden uitgedaagd om lekker te knutselen, te spelen en te experimenteren. Er zit een mooie geïllustreerd instructieboekje bij, dus je kunt samen met de kind(eren) stap voor stap aan de slag gaan

Dante kan inmiddels lezen en doet dat ook graag. Als eerste las hij voor welke materialen we nodig hadden, om ze vervolgens uit de Kiekebox te halen. Toen alles op tafel lag, las hij stap voor stap voor wat we moesten gaan doen. Het is dus heel overzichtelijk allemaal en helemaal niet moeilijk. Ook al ben je geen creatieve ouder, met de Kiekebox kom je er zeker weten. We hebben ontzettend veel lol gehad samen en dat was ook wel weer even nodig, zo na de geboorte van zijn broertje.

20160228_144554.jpgDe activiteiten zijn heel divers. Wij hadden bijvoorbeeld nog nooit een masker van vilt gemaakt of ijsblokjes gekleurd met kleurstof. Urenlang plezier maken, eventjes een heerlijk moment, samen met je kind…ik vond het fantastisch!

Elke maand komt er een nieuwe Kiekebox uit, iedere keer met een ander thema. De activiteiten die je terug vind in het instructieboekje, zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Ook staan er in het boekje leuke tips en weetjes. Je merkt dat er veel aandacht hieraan besteed wordt.

20160303_151043.jpgJe kunt ervoor kiezen om allereerst aan de slag te gaan met de proefbox (of cadeaubox) voor € 24,95. Dit is eenmalig en daarna kun je dus besluiten om een abonnement te nemen op de Kiekebox. Kies je voor 3 maanden achter elkaar een box, dan betaal je per maand € 23,95. Wil je langer genieten, dan kun je 12 maanden lang de Kiekebox ontvangen voor € 22,50.

Nog belangrijk om te weten; Gratis verzending in Nederland. Proefbox/ CadeauBox worden elke dinsdag en donderdag verzonden met DHL-24 uur service. Abonnement boxen worden elke donderdag verzonden. 

Meer informatie of bestellen: http://kiekebox.com/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.