SAMSUNG CAMERA PICTURESWij hebben er nog nooit van gehoord, reden te meer om een prachtige set te bestellen! We ontvingen een set foam klei, een cruiseboot van papier-maché en een stoffen figuur in grappige vorm om te bekleden. Uiteraard zat alles netjes verpakt en na het uitpakken kon mijn zieke ventje van 6 aan de slag terwijl de rest op school zat.

We stallen alles uit op tafel en daarna maken we de potjes open. We zijn reuze benieuwd hoe de foam klei aanvoelt. De kleine man begint enthousiast met een gedeelte van de foam klei, hij vind het heerlijk aanvoelen en het ziet er soepel uit. Ik leg hem uit wat de bedoeling is door ook een beetje van de foam klei te nemen en het voor te doen. De foam klei is een combinatie van klei en slimy. We nemen het stoffen figuren poppetje (want dat wilt hij als eerste maken) en uiteraard kiezen we een kleur. De kleine man wilt de ene kant helemaal geel en de andere kant helemaal blauw. Dat lijkt me niet de moeilijkste opdracht. We beginnen met blauw, eerst kneden we de foam en daarna plakken we het tegen het stoffen figuurtje aan. De foam is makkelijk uit te wrijven, zoonlief heeft alleen wat moeite met de juiste dikte te bepalen. Als je iets te hard wrijft dan ontstaat er een “gat” dit is echter heel makkelijk weer te corrigeren. De foam klei blijft lang soepel en na een uur spelen is het nog steeds niet hard geworden. Nadat het eerste figuurtje helemaal klaar is dient het een paar dagen te drogen in de open lucht. Er komt dus geen oven aan te pas!

collage-2015-03-26Nadat zoonlief het foam figuurtje af heeft is hij gelijk verder gegaan met de boot. Deze werkt op exact dezelfde manier. Alleen is de boot gemaakt van papier-maché. Ook nu neemt hij weer beetje voor beetje en bekleed de boot tot het helemaal bedekt is. Nadat hij ook hier helemaal mee klaar is, is het tijd om de potjes dicht te maken (om uitdroging te voorkomen) en de handen te wassen. De foam klei laat een glinsterende filmlaag achter op de vingers en handpalm. Gelukkig is dit makkelijk af te wassen. Ook de tafel laat geen sporen na.
Onze conclusie: een laagdrempelige activiteit voor ouders en kinderen. Geen extra materialen (zoals een oven) nodig. Prachtige resultaten waar nog lang van nagenoten kan worden.

Maaikies is een webwinkel voor haarspeldjes, fournituren en sieraden.
De winkel voor alle knutselfrutsels. Van handgemaakte haaraccessoires met alle benodigdheden om zelf de leukste haarspeldjes te maken. Maar ook diverse hobby materialen zoals; zigzag, ruche/roezel, pompom band en lintjes.
Maak het met Maaikies; van haaraccessoires tot sieraden en zelfmaakmode. Met veel applicaties zoals roosjes, strikjes, bloemen, hartjes en vlindertjes. Maak zelf mooie artikelen met de fournituren die je in de winkel kunt terugvinden. Kom kijken in de wereld van Maaikies voor knutselfrutsels. Bron: http://www.maaikies.nl

/Miranda Young

2 gedachten over “Review: Maaikies – Foam clay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.