braceletWelke moeder van drie dochtertjes wil dat nou niet, een armbandenfabriek verslaan? En wat een grote doos. En wat zitten er veel mooie spulletjes bij! Niet alleen het weefraam is een aanwinst, ook het naslagwerk is zijn gewicht in goud waard. Boordevol voorbeelden van te weven armbandjes met garen en/ of kralen. Door het lak (vernis) is deze Bracelets Factory niet geschikt voor kinderen jonger dan zeven jaar. Naast meer dan 1000 gekleurde kraaltjes bevat deze set ook bedels, twee paar slotjes, een lint, verschillende decokralen, gefacetteerde kralen, acht moderne kleuren garen van acht meter en meer.

brace1Daar zit ik dan ‘s avonds ver na meisjesbedtijd met een weefraam voor mijn neus. Een meisjesdroom komt uit! Het weefraam is horizontaal en verticaal te gebruiken. Door de rubberen pootjes verschuift mijn paars met lila werkplek niet. Ik blader het boekje door en zoek een te weven armbandje zonder kralen en het liefst verticaal te weven. Ja hoor, daar is binnen de verticaal te weven of knopen armbandje Lena met de Braziliaanse knoop. Ik zet het weefraam verticaal op. Dat brace3blijft tenminste stevig staan. Ik knip van de garen twee strengen van 90 centimeter roze & paars af, ik knoop ze samen en maak ze vast aan het weefraam door ze onder de grote strik vast te klemmen. Ook dat zit stevig vast. En dan die Braziliaanse knoop, dat lukt na een paar keer goed kijken en oefenen steeds beter. De afbeelding in het boek is helder en het patroon herhaalt zich. Hoe netter je werkt, des te mooier de geknoopte armband wordt. Wel jammer dat de vakken voor kraaltjes en bedels op het weefraam niet af te sluiten zijn. Nu moet iedere keer na gebruik alle kraaltjes opgeruimd worden. Helemaal met dat af te sluiten potje lak is de Bracelets Factory sowieso niet iets om te laten staan in de woonruimte met kleinere kindjes. Ik blader nog even door het boekje en zie alvast de armband die het volgende aan de beurt is Laura­ de roze geknoopte armband met witte kralen. Niet alleen het boekje staat vol met voorbeelden. Ravensburger heeft op zijn Youtube kanaal verschillende filmpjes geplaatst. Zie hieronder armband Emma:

De Bracelets Factory is niet alleen leuk, ik vind het ook leerzaam. Verschillende technieken worden in beeld of op schrift aangereikt en het resultaat mag er zijn. Van alle armbandjes op de doos is een werkbeschrijving te vinden. De Ravensburger Bracelets Factory is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_567508abb70c9_selected-products” products=”9200000047651631″ name=”brace” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.