woody2Van STABILO mogen wij 4 verschillende producten testen: Woody, Scribbi, Cappi en de EASYoriginal. In deze review neem ik de STABILO Woody 3 in 1 onder de loep. Bij thuiskomst van de kinderen liggen de kleurplaten en lege kleurvellen al klaar. Uiteraard ontbreken de Woody’s en de puntenslijper niet. Door de dikke punt (10 mm doorsnee) breekt de potlood niet snel wat een groot pluspunt heeft. De kinderen beginnen gretig hun fantasie er op los te laten en de eerste vormen worden zichtbaar. Voor de fun heb ik ook een aantal dunne potloden erbij gelegd, tot mijn verbazing grijpen de kinderen (vooral de kleintjes) naar de Woody’s, uiteraard vraag ik ze waarom ze dit doen. Het antwoord van een kind kan erg simpel zijn en met een “is fijner” moet ik het doen. Ik kan wel begrijpen waarom ze dit fijner vinden, het “bedje” wat de juffrouw de jongste leert, kan ze beter toepassen met een dik potlood in haar handen dan wanneer ze een dun potlood in haar knuistje heeft.

Een bedje ofwel de bekende potloodgreep en/of pengreep ziet er als volgt uit: De duim en wijsvinger pakken samen het potlood vast, de middelvinger ondersteunt het potlood: de driepuntsgreep en dit laatste wordt dus het “bedje” genoemd bij de jongste dame in de klas. Omdat ze heel duidelijk weet wat hiermee bedoeld wordt neem ik dit maar al te graag over en dus oefenen we hier thuis veel mee. Ik ben dan ook erg blij dat de Woody’s hier een positief effect over hebben.

Een ander leuk aspect van de Woody is dat je deze met water kunt mengen, indien je de Woody met water mengt laat het op papier een aquarel-achtige glans achter. Met een woody1kwastje kun je het zelfs nog meer uitwrijven. Ook waskrijten behoort tot de mogelijkheden van de Woody. Als u denkt dat u nu alle mogelijkheden gehad heeft dan heeft u het mis. De Woody 3 in 1 is namelijk niet alleen op papier te gebruiken ook op glas kun je los gaan en heeft uw kind saaie regenlaarsjes? Probeer dan maar eens om met de Woody er hippe en unieke regenlaarsjes van te maken. Zo wordt kleuren wel heel erg leuk en bijzonder!

Het 3 in 1 potlood; kleurpotlood, waskrijt en aquarel potlood in één. Hecht op bijna alle ondergronden zoals glas, leer, metaal en natuurlijk papier. Door zijn veelzijdige gebruiksdoeleinden is vrijwel ieder idee met de woody vorm te geven

Leverbaar in 18 kleuren
Extra­dikke stift Ø 10 mm
Volledig te mengen met water
Bijzonder goede dekkingsgraad, zelfs op donkere kleuren en ondergrond
Alle kleuren los verkrijgbaar

Voor STABILO is verantwoordelijk en verstandig omgaan met natuurlijke bronnen een belangrijke zaak. STABILO heeft zichzelf daarom al in een vroeg stadium een duidelijk doel gesteld: we willen de natuur en het milieu behouden voor de volgende generaties. Daarom worden de productieprocessen en werkomstandigheden constant geoptimaliseerd. STABILO potloden worden constant aangepast aan de nieuwste productienormen en keer op keer zijn ze hierin trendbepalend voor de gehele branche.

Je kunt de Woody’s o.a. bestellen bij bol.com.

Een leuk filmpje:

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.