wizard2De WizardBox bevat: een box, 4 magische ingrediënten, 1 geheim ingrediënt en een spannende jeugdroman. Stuk voor stuk even leuk en spannend om te hebben, gebruiken en te lezen. Mijn oudste dochter (8) en ik gaan ermee aan de slag. Alle ingrediënten gaan door onze handen. Van sommige ingrediënten snappen we niks. Tijd om het boek erbij te pakken in de hoop dat deze uitkomst biedt. Bij het openen van het boek zien we een boodschap van Maggy persoonlijk! Al snel komt dochterlief erachter dat Maggy de “magische reis” alleen moet maken. Met deze laatste woorden van het eerste hoofdstuk sluiten we voor vandaag af. In de avond pak ik de box en ga zelf op ontdekking (zou de M van Miranda dan toch een beetje magie bezitten?!?). Nadat mijn ogen de ene pagina na de andere verslinden, trek ik toch de conclusie dat het boek velen malen leuker en spannender is om samen te lezen met dochterlief. U zult zich dan ook niet verwonderen dat er de dag  daarop niet afgesproken wordt en wij samen na schooltijd aan de slag gaan.

Het boek is erg duidelijk en leest zich makkelijk weg, ook vor mijn dochter. Het lijkt me leuk om een stukje uit het boek te delen met jullie:

De geheime tovernaarskaars

1) Sluit je ogen en adem een paar keer rustig in en uit. In en uit. Open je ogen. Leg je wijsvinger en duim van je linkerhand op het slot van de wizardbox. Maak het rustig open.
2) Je ziet in allerlei vakjes magische spullen liggen. Raak niks of zo weinig mogelijk aan! Zoek alleen met je ogen de geheime tovenaarskaars. Als je die hebt gevonden mag je de kaars eruit halen met je linkerhand en voor je neer ­zetten.
3) Steek de kaars aan. Met je rechter­ of linkerhand, dat maakt nu niet meer uit. (kinderen onder 12 jaar, samen met ouders staat er als extra noot onderaan de pagina).
4) Plaats de Wizardbox op je schoot.
5) Sluit je ogen en adem diep in en uit. Ontspan!
6) Denk aan de Wizardbox. Denk eraan dat je het geheim en je eigen magie wilt ontdekken.
7) Maak nu contact met de zeven regenboogstralen. Dit doe je door te denken aan de diamant van de kaars. Doe net alsof de diamant in je hart zit. En laat vanuit die diamant zeven kleuren stralen. Net als de zon. Die zeven stralen hebben   de kleuren van de regenboog. Zie alle kleuren voor je: rood, oranje,geel, groen, blauw, paars en wit.
8) Open je ogen en zeg hardop of in jezelf: “Wees welkom Wizardbox, in deze magische ruimte.”
9) Daarna zeg je luid en duidelijk: “Wizardbox, activeer!”
10) Blaas de kaars uit. Kijk naar de rook. Dit is speciale rook die je zal beschermen.
11) Als de geheime tovenaarskaars weer is afgekoeld, berg je hem op in de Wizardbox. Zo blijft de tovenaarsbox actief. Gebruik de kaars nu alleen nog maar voor momenten waarop je extra magie nodig hebt. Wees er zuinig op. Dit is de enige geheime tovenaarskaars die je ooit zult ontvangen!

wizardboxJammer genoeg zit er in onze Wizardbox geen geheime tovenaarskaars, maar gelukkig hebben we wel een kaarsje in huis gevonden, die ik zelf magisch verklaard heb. Het boek leidt je door de Wizarbox heen op een hele leuke manier en nadat we de eerste stappen zelf gedaan hebben, besluit ik dat mijn dochter de rest zelf mag doen. Want laten we eerlijk zijn een 8 jarige dochter die langs haar moeder de ogen dicht moet doen, om allerlei magie op te wekken is niet cool. In de dagen erna zie ik dat de ingrediënten hun vaste plek op haar kamer beginnen te krijgen en dat sommige ingrediënten “verdwenen” zijn. Na een aantal dagen vraag ik mijn dochter of ze nog actief bezig is met de Wizardbox. Ze begint te vertellen dat ze het boek bijna uit heeft en dat ze het heel erg leuk vind om te ontdekken en tegelijkertijd bezig kan zijn, om de andere ontbrekende ingrediënten bij elkaar te verzamelen.

Ontdek ook de tovenaar in jou! EEN KADO VOL MAGIE!

Maggy Mulder en het geheim van de Wizardbox is naast een spannend boek ook een hele leuke manier om de tovenaar in jezelf te ontdekken. Zowel voor kinderen als voor volwassenen met een kinderhart…Via de magische ingrediënten uit de Wizardbox kom je in de bijzondere wereld van Maggy Mulder. Er zijn 14 stappen en dus 14 magische ingrediënten. Vier hiervan komen uit Iqésia en zitten al in de Wizardbox. De rest verzamel je zelf in je eigen persoonlijke Wizardbox, je eigen schatkist, waar je dierbare en magische spulletjes in kan verzamelen.

Bestellen kan via: http://www.droomshop.nl/

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.