knip1Nieuw van SES Creative is de ‘Ik leer …’- lijn te herkennen aan de oranje driehoek op de doos. Eerder testte de peuter al ‘Ik leer… rijgen’ en nu maken we ons op voor een middagje knippen met de peuter & kleuter.

De zusjes openen de verpakking en er glijden 16 bont gekleurde vellen papier uit de doos en een schaartje. De knipopdrachten spreken voor zich en ze willen beiden graag de slak uitknippen. Dit zijn volgens de genummerde vellen precies de moeilijkste knipopdrachten. Er zit niveauverschil in de knipvellen. De leeftijdsfase van drie naar zes jaar is ook groot om te overbruggen. We pakken er een tweede kinderschaar bij. De peuter wil niet knippen met een babyschaar, zoals ze de bijgeleverde schaar noemt. Dit is echt een beginschaar en knipt volgens de verpakking niet in textiel of in haren. Ik kan nu wel goed haar kniphand oefenen. Ze werkt met rechts en links en ik laat haar de juiste knipmanier voelen. Vlot daarna knipt ze erop los.

knip2Ze werken ieder voor zich en met de losgeknipte regenboog wil de kleuter een knutselwerk gaan maken. Ook knipt ze een huis uit voor Sinterklaas en wordt de kerstboom veilig gesteld. Wat opvalt bij het opruimen is dat ze alle knipsels weer in de doos terug doen. Ze vinden het dus een echte schat die later weer eens uitgepakt gaat worden. De bochten en golven vinden ze het moeilijkst om te knippen. En als een knipvel klaar is wil ze ermee op de foto, dus ze is trots op haar prestatie.

Oknip3ok deze set uit de ‘Ik leer …’ lijn bevalt ons goed. Niet alleen leuk om te krijgen, maar ook als bezigheid. SES Creative ‘Ik leer knippen’ is o.a. hier te koop en kan ik de goedheiligman zeker aanbevelen.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.