SAMSUNG CAMERA PICTURESIk ben echt helemaal gek op badzout, niet alleen om te gebruiken in bad maar ook voor de sier. Ik ging op zoek naar badzout online en kwam een pakket tegen om het zelf te maken. Dat klinkt natuurlijk helemaal leuk! Na bestelling werd het pakket keurig bezorgd. De inhoud: 4 potjes, 1 pipet, HexaCol en etherische olie (met belangrijk etiket), 1 kg badzout, etiketten en een beschrijving. “Uiteraard” ontbrak de factuur ook niet.

“Zelf badzout maken is niet moeilijk. Leuk om zelf te gebruiken of als cadeautje te geven. Vul een badzoutpot met basisbadzout, niet helemaal vol doen, het zout moet nog wat in de pot kunnen bewegen….” Aandachtig lees ik de hele beschrijving door alvorens ik ga beginnen.

collage-2015-03-12Ik neem de potjes en zet ze op tafel, daarna draai ik de doppen eraf. Vervolgens pak ik de zak basisbadzout en verdeel dit over de 4 potjes. Nadat ik dit gedaan heb voeg ik met het druppelpipetjes 5 druppels etherische olie toe en daarna 2 druppels HexaCol. Dit laatste is gelijk, groen, zichtbaar. Daarna de doppen erop en schudden maar. Aangezien ik 2 handen heb maak ik er vaart in door ze per 2 tegelijk te schudden. Bij het eerste potje heb ik deze stap 1 keer gedaan, bij het tweede potje 3 keer, bij het derde potje 5 en bij het laatste potje 6 keer. Zo is goed te zien (ook op de foto’s) dat er kleurverschil zichtbaar is.
Het is ontzettend leuk en gemakkelijk om te maken, het schudden kost wat vermoeidheid in de armen. Zeker als je zo actief ben als ik. Het resultaat is verbluffend!

Aangezien er stoffen bij zitten welke niet geschikt zijn voor kinderen is het pakket SAMSUNG CAMERA PICTURESraadzaam te gebruiken vanaf 9 jaar. Het liefst onder begeleiding van een volwassene. De gebruikte geurstof is een etherische olie die valt onder de categorie gevaarlijke stoffen wetgeving indien deze in pure vorm is. Verdund kan het product weinig kwaad, vandaar dat deze ook gewoon verkocht wordt.

Overigens is dit pakket ontzettend geschikt voor school denk aan een scheikunde les!

Badzout maken is te bestellen via: http://www.hekserij.nl/Pakketten/EDUCATIEF_Badzout_maken.aspx

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.