parfum1Zelf parfum maken zonder allemaal troep van blaadjes? Dat kan! Mooi & Machtig biedt een complete kinderworkshop voor omtrent parfum maken. De inhoud van zo’n pakket ziet er als volgt uit: Tips voor geur- en zintuigspelletjes, Uitnodigingskaarten ( 5 of 10 stuks), Parfumflesjes (5 of 10 stuks), 1 fles natuurlijke basisolie voor het parfum, 2 doosjes glitters (roze en paars) om glitterparfum te maken, 5 natuurlijke kindergeuren (lavendel, mandarijn, grapefruit, ylang ylang en citroen), Gelukspoppetjes voor om de parfumflesjes (5 of 10 stuks), Parfumdoosjes om je parfum in te bewaren (5 of 10 stuks) en Roze/paarse linten/stickers. Zo kun je dus een hoogwaardig eigen product op een hele chique manier inpakken en eventueel kado geven. Maar voor jezelf houden is natuurlijk nog veel leuker…

parfum2Mijn dochters houden wel van zon uitdaging en dus bestellen we een pakket. We nodigen nog 2 vriendinnen uit en ook mijn zoons sluiten aan, ze willen maar al te graag mee doen. De parfum voor zichzelf houden doen ze uiteraard niet! “Wij zijn wel stoere mannen en die gebruiken dat niet” krijg ik als antwoord of ze het zelf op willen doen. Nee de geurtjes vinden ze te meisjes-achtig. De oudste komt met het idee om voor zijn niet-officiele-vriendinnetje een parfum te maken en zijn broertje besluit om dan maar de juffrouw blij te maken. Zo gezegd zo gedaan. De dopjes van de geuren gaan van de flesjes af en we ruiken er allemaal aan, de een ruikt lekkerder dan de ander en sommige zijn zo sterk dat we ons serieus afvragen wie het uberhaupt in zijn parfum wilt hebben. We lezen de gebruikshandleiding nog maar eens door wie weet wat we kunnen vinden over de geur Ylang Ylang. Ja hoor deze geur is bedoels als snufje in het kinderparfum. Een andere tip uit de handleiding: Als een meisje (of jongen zeggen we er maar even vlug hardop bij) haar parfum te bloemig vindt, doe er dan een paar druppels mandarijn bij. Dat maakt alles lekker!

Nou we gaan aan de slag. Als eerste nemen we een leeg pafrumflesje, de geuren zijn al geroken en de voorkeuren daarmee gemaakt. We lezen dat we 10-15 parfum3druppels parfumolie in het parfumflesje kunnen laten druppelen. Dus combineren is mogelijk, we moeten de kinderen wel even aanzetten tot combineren. Met wat papiertjes waar we combinaties op maken lukt het ze beter om een idee te krijgen over het uiteindelijke resultaat. Niet veel later druppelen de eerste druppels parfumolie in de  flesjes. Sommigen druppelen erg snel andere iets langzamer, oplettendheid van een volwassene is daardoor geen overbodige luxe. Zodra alle 10-15 druppels parfumolie in het flesje zit kan de druivenpit olie erbij. Daarna het rollerdopje (die je zelf in elkaar moet klikken) stevig op het flesje drukken en de draaidop kan er vervolgens ook op.

Zo is de pardum klaar. De geuren verschillen enorm bij de kinderen. We hebben een citroen parfum die we zeer geschikt achten in de zomer voor de muggen. Zoonlief vindt het echter geweldig voor zijn meisje en ik ben wel erg nieuwsgierig of zei er net zo blij mee is… Laten we hopen dat ze het gebaar in elk geval op prijs kan stellen…

parfum4Nadat we de parfumflesjes schoon hebben gemaakt zijn de kinderen klaar met knutselen en willen ze graag naar boven om te spelen. Het doosje versieren we een andere keer op onze gemak.

In de handleiding staan leuke extraatjes van spelletjes die gespeeld kunnen worden.

Op http://www.mooienmachtig.nl/parfumworkshop/ kunt u meer informatie vinden over de kinderworkshop parfum maken. Ook kunt u op de site het pakket bestellen.

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.