Helaas zit het er op korte termijn niet in om de dierentuin/kinderboerderij te bezoeken. Dit is jammer, want zeker kinderen zijn er dol op. Gelukkig kun je nu gemakkelijk levensgrote dieren in je woonkamer laten verschijnen, door middel van augmented reality. Google 3D Animals stond al een tijdje op de planning en is nu, tijdens de coronacrisis, beschikbaar geworden.

      

Hoe werkt het?

Iedereen die een smartphone met recent besturingssysteem heeft (dit is voor een iPhone minstens iOS 11 en voor een Android-toestel 7.0), kan met gemak levensgrote dieren in de woonkamer (of in de tuin) neerzetten. Als je je kind jouw smartphone in handen geeft is het handig om ervoor te zorgen dat er een hoesje omheen zit. In zijn/haar enthousiasme kan je telefoon ineens door de lucht vliegen namelijk. Zorg voor een tof iPhone SE 2020 hoesje, zodat je er ook gewoon zelf goed mee voor de dag kunt komen.

1. Open Google op je smartphone en tik de naam van een dier in, bijvoorbeeld ‘haai’, ‘egel’ of ‘tijger’. Druk vervolgens op het vergrootglas om te gaan zoeken.

3. Scroll naar beneden, totdat je ‘Bekijk een levensgrote …… van dichtbij’ ziet staan.

4. Zoek een plek in huis of in de tuin waar je het dier wilt neerzetten en klik op ‘Weergeven in 3D’.

5. Volg de instructies die op je scherm komen te staan.

6. Ziet het dier er klein of erg groot uit? Wil je hem vanuit een ander perspectief bekijken? Wandel er dan eventjes omheen, stap net een beetje dichterbij of iets verder weg. Je kunt ook met twee vingers op het scherm het dier inzoomen, uitzoomen of zelfs verplaatsen naar een andere plek.

Let op: Je telefoon moet ARCore of ArKit ondersteunen. Op oudere toestellen, maar ook op de iPhone werkt het helaas niet altijd goed heb ik gehoord/gelezen. Volgens Google zouden deze toestellen geschikt moeten zijn.

Welke dieren kun je uitnodigen bij jou thuis?

Momenteel kun je kiezen uit de volgende dieren;

Alligator, Zeeduivel, Beer, Dwergkeeshond, Bruine beer, Kat, Jachtluipaard, Hert, Franse bulldog, Golden Retriever, Labrador, Mopshond, Rottweiler, Eend, Adelaar, Geit, Egel, Paard, Luipaard, Leeuw, Ara, Octopus, Panda, Pinguïn, Wasbeer, Haai, Shetland pony, Slang, Tijger, Schildpad, Wolf, Paashaas.

       

3D Human body

Naast dat je levensgrote dieren in je woonkamer kunt projecteren, heeft Google ook een samenwerking met Visible Body. Dit bedrijf biedt nauwkeurige 3D-modellen van het lichaam en geeft iedereen die Google Search gebruikt, vanaf nu toegang tot een deel van het gedetailleerde materiaal. Je kunt dus ook het menselijk lichaam bestuderen. Nog niet met Nederlandse zoektermen op dit moment, maar daarom natuurlijk niet minder leuk. 

3D Planets

In samenwerking met NASA biedt Google de mogelijkheid om planeten te bekijken. Dit werkt op dezelfde manier als met de dieren en het menselijk lichaam. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere ruimtevaartgerelateerde zaken te zien..check het snel!

3D speelgoed

Er is, afgezien van deze ontzettend toffe mogelijkheid om dieren in je huis uit te nodigen, ook nog 3D speelgoed en augmented reality speelgoed verkrijgbaar. Ik deel mijn favorieten met jullie.

3D Puzzel African Wildlife


De African Wildlife National Geographic 3D Puzzel bestaat uit 69 stukje. Hierdoor is de 3D Puzzel zonder schaar of lijm in elkaar te zetten. De set bevat 6 dieren, een Afrikaans lanschap en een 36 pagina tellend boekje met allerlei wetenswaardigheden over de dieren. Een reis naar het hart van Afrika om fantastische dieren en prachtige landschappen door de ogen van wereldberoemde National Geographic fotografen en filmmakers te zien.

Meer informatie vind je hier.

3D magnetische bouwstenen

Deze 3D magnetische bouwblokken zijn veilig, kleurrijk en zien er daarom aantrekkelijk uit voor uw kinderen om mee te spelen. Dit is een zeer leuke manier voor kinderen om hun motoriek en praktische vaardigheden te ontwikkelen. Los van de fysieke vaardigheden kan het kind ook zijn/haar creatieve en logisch denkvermogen verbeteren.

Meer informatie vind je hier.

Merge Cube

Met de Merge Cube hologram neem je een kijkje in de toekomst! Deze VR/AR en gemixte realiteit, waarbij de digitale en fysieke wereld samensmelten (=merge), zorgen ervoor dat er hologrammen verschijnen op de kubus welke je kunt aanraken en mee kunt spelen. Merge Cube is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en kun je spelen d.m.v. de kubus en een speciale, gratis te downloaden App op je iOS of Android smartphone. Houdt de kubus in je hand en zie op het scherm een digitale, nieuwe wereld ontstaan. Hierdoor kun je allerlei toffe spelletjes spelen en dingen ontdekken, allemaal in de palm van je hand!

Meer informatie vind je hier.

LEGO Hidden Side De Newbury Spookschool

Durf jij de verborgen kant van Newbury High te bezoeken? Download de LEGO® Hidden Side™ app en richt je telefoon op de school om deze tot leven te laten komen. Ontdek wat er in de app gebeurt wanneer je met het model speelt. Verken de steeds veranderende verborgen kant, los nieuwe mysteries op, vind coole voorwerpen, vang alle spoken, voeg ze toe aan je spokenverzameling en versla de spokenbaas Dhr. Nibs… als je durft tenminste!

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.