Een elektrische kinderauto is een erg leuk cadeau voor jouw kind, kleinkind, neefje of nichtje. Jouw kleintje leert goed sturen, zijn of haar gevoel van richting ontwikkelen en vergroot de reflexen. Maar waar moet je opletten bij de aanschaf van een kinderauto? Lees snel verder om erachter te komen.

Uitzoeken van een elektrische kinderauto

Het kan lastig zijn om de juiste elektrische kinderauto uit te zoeken voor jouw kleintje. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische kinderauto. Het is natuurlijk het belangrijkste dat je kind zoveel mogelijk plezier beleeft aan het autootje. Zo heeft de kleine misschien al een voorkeur voor een bepaald merk of model, zoals een vrolijk gekleurde Fiat 500, een stoere Mercedes of zelfs een getunede kinderauto. Vervolgens kijk je naar de bijbehorende accessoires, de afwerking en het gebruiksgemak. Ook het energiegebruik is relevant, want je wilt niet binnen een halfuur al stilstaan omdat de accu leeg is of op zoek naar een nieuwe energieleverancier omdat het zoveel stroom kost om de auto op te laden. Bijna alle elektrische auto’s zijn voorzien van een claxon en verlichting, wat erg leuk is maar wel meer energie verbruikt. Ga ook altijd na of de auto past bij de leeftijd van je kindje en of een afstandsbediening een vereiste is.

Welke accu voor kinderauto?

Elektrische kinderauto’s zijn over het algemeen uitgerust met een 6V of 12V accu. Gaat jouw kind vooral over gras rijden, bijvoorbeeld het gazon in de achtertuin? Dan kun je het beste kiezen voor een kinderauto die is 

voorzien van een sterke accu van 12V. Deze kracht is nodig op de oneffen en onverharde ondergrond. Als je een betegelde tuin hebt of de elektrische auto vooral binnen wilt gebruiken, kun je prima af met een model met een 6V accu. Over het algemeen ontvang je een afstandsbediening bij de elektrische kinderauto. Hierdoor kun je altijd ingrijpen als dit nodig is. Met de afstandsbediening kun je de auto namelijk zelf besturen en ook bieden de afstandsbedieningen doorgaans de mogelijkheid om de snelheid van een afstandje te bepalen.

Voordelen van spelen met elektrische kinderauto

Elektrische kinderauto’s zijn er voor kinderen in de leeftijd van één tot en met zes jaar. Zowel jongens als meisjes vinden het fantastisch om met een eigen auto te rijden. Met dit speelgoed kunnen ze namelijk hun omgeving goed leren kennen en ontwikkelen kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden. Zo draagt het rijden in een eigen auto bij aan het ontwikkelen van een goed richtingsgevoel, leert je zoon of dochtertje snelheid beheersen en vergroot het de reflexen. Een model met softstart rijdt langzaam weg, zodat je kindje niet schrikt van het optrekken. Hier vind je meer inspiratie voor leuk buitenspeelgoed.

/Gastartikel met beeld van Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.