Het fenomeen Furby is nu echt helemáál terug van weggeweest! Na meer dan 25 jaar kondigt speelgoedfabrikant Hasbro de langverwachte comeback van het iconische speelgoed aan. Na de lancering in de VS afgelopen zomer, is de gloednieuwe versie van onze furry friend nu ook in Nederland verkrijgbaar, in het Nederlands.  

Verder introduceert het speelgoedvriendje een essentiële, nieuwe functie die ontbrak bij de Furby van vroeger: een uitknop. Hierdoor kunnen gezinnen ongestoord genieten van hun nachtrust zonder te worden verrast door het plotselinge gebrabbel van hun kleurrijke en knuffelbare vriend. Floor Peters, Senior Brand Manager Benelux & Nordics vult aan: ‘We zijn trots om aan te kondigen dat de Furby nu eindelijk Nederlands spreekt. Als kind heb ik maandenlang mijn ouders gek gemaakt met mijn Furby. Een tip aan alle ouders – druk drie keer op het hartje en de Furby zal stoppen met praten!’.

Nieuwe generatie Furby 

Furby veroverde de wereld in 1998. En onder het nagenoeg onveranderde uiterlijk heeft de zachte, knuffelbare kindervriend meer dan 25 jaar later toch een flinke transformatie ondergaan. Hasbro deed de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar de wensen en behoeften van gezinnen en kinderen. Daaruit bleek onder andere dat kinderen het belangrijk vonden dat Furby hun ultieme beste vriend kon zijn: een harige metgezel om allerlei dingen mee samen te doen. Dat is dan ook precies wat Hasbro heeft gecreëerd.

Met 5 verschillende modi en meer dan 600 reacties, waaronder lichten, geluiden en liedjes, biedt de nieuwe Furby urenlang interactief speelplezier. Of het nu gaat om het voorspellen van je toekomst, het doen van een dansje, mediteren, elkaar nadoen met grappige stemmetjes of het geven van een lichtshow. Furby reageert op knuffels en aanrakingen en kinderen kunnen hun nieuwe knuffel voeden, kammen en aankleden met de meegeleverde klikkralen en accessoires. Hoe meer speeltijd met Furby, hoe meer mogelijkheden en plezier je ontdekt.

Het eigenzinnige, kleurrijke karakter van Furby laat kinderen hun ware ik omarmen en moedigt hen aan helemaal zichzelf te zijn. Furby wordt het nieuwe beste vriendje onder alle kinderen. En met 5 modes en meer dan 600 reacties raak je nooit uitgespeeld met je allerbeste vriendje!

Iconische lancering in 1998

Eind jaren negentig werd Furby een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar. Met wiebelende oren, expressieve ogen en een eigen taal genaamd ‘Furbish’, was Furby niet zomaar speelgoed: het was een persoonlijkheid die écht leek te leven. De nieuwe generatie Furby blijft trouw aan de roots en omarmt tegelijkertijd de behoeften van gezinnen anno 2024. Het is de perfecte mix van warme herinneringen uit het verleden en de moderne behoeften uit het heden.

Adviesprijs en verkrijgbaarheid

Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij speelgoedwinkels in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99. De voorraad is op dit moment beperkt, dus haast je naar de winkel! De voorraad wordt opnieuw aangevuld vanaf begin maart.

Een gedachte over “Furby is nu ook in Nederland helemaal terug

  1. Geweldig! jeugdsentiment ten top! deze zou ik ontzettend graag hebben voor onze dochter. Aanschaffen gaat hem momenteel niet worden maar hopelijk hebben we ooit geluk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.