Aangezien de grote collectie fietsen, auto’s, steppen en tractors een afdak moeten hebben voor de winter periode, zit er niks anders op dan dat wij vrouwen binnen aan de slag gaan en dat we de mannen gereed1buiten zetten met het gereedschap. De bouwmeester en zijn bouwknechten gaan met oude kleren en schoenen naar buiten. Aangezien ik mijn mannen ken, heb ik er geen vertrouwen in dat ze met hun zondagse kleren naar buiten gaan. Ze beginnen met een bouwplan, dit bouwplan moet aan alle eisen voldoen: Grootte, hoogte en een klein budget. Vanwege een verhuizing in de toekomst (dit kan binnenkort zijn of over een paar jaar) willen wij niet te veel geld stoppen in deze huurwoning. De planken hebben wij gekregen van hele lieve mensen en met spijkers uit eerdere sloopprojecten komen ze een heel eind. De mannen gaan aan de slag en wij vrouwen trekken ons terug.

Terwijl ik binnen de tafel afruim en de meiden aan de kleine tafel met blokjes aan het spelen en bouwen zijn, kan ik door het raam de vorderingen buiten nauwkeurig in de gaten houden. Heerlijk om te zien hoe de 2 mini mannen naar mijn vriend kijken, om van hem een hele hoop te leren. Niet veel later komt er uiteraard een huilend binnen omdat de zaag ook door vlees gaat… een pleister, snoepje en knuffel bieden troost en trots gaat hij verder. De middelste van de mannen (de tiener), besluit om ook maar even in mijn vriend zijn hand te zagen, als een echte man laat hij zien dat hij ook met een klein wondje gewoon verder kan gaan. De eerste pinnen steken in de grond, de eerste balken staan erop en met een waterpas word gekeken of de dwarsbalken waterpas liggen, vervolgens kunnen ze met het dak aan de slag. Ik besluit maar eens met wat koffie, ranja en wat lekkers naar buiten te gaan. Alle 3 hebben ze van alles en nog wat te vertellen en voor ieder heb ik mijn aandacht. Daarna ga ik weer naar binnen en gaan de mannen verder met klussen. Zo zijn ze uren bezig en terwijl mijn vriend het afdak aan het bouwen is, hebben zijn bouwknechten al een heus perron aangelegd van alle overige planken en spelen ze ‘stoomtreintje”. Twee dagen lang hebben de 3 heren zich kostelijk vermaakt in de tuin, zonder ook maar een keer te zeggen dat ze zich verveelden.  Dat brengt mij op het idee om voor de beginnende tiener op zoek te gaan naar een uitgebreide gereedsspakskist zodat hij vaker (onder begeleiding) buiten kan werken.

gereed2Na een zoektocht kom ik uit bij Speelkameraadje.com. Zij hebben een zeer uitgebreide houten gereedschapskist van Bigjigs. Deze wordt besteld en na een paar dagen is de gereedsschapskist in huis. De kist is voorzien van een zaag, hamer, schaaf, meetlat, schroevendraaier, schuurpapier enzovoorts. We verzorgen wat hout, spijker en schroeven en hij kan zelf aan de slag. De zeer uitgebreide houten gereedschapskist is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Afmetingen: 37 x 24 x 9cm. Merk: Bigjigs. Zou de oudste zoon dan eindelijk iets aan zijn ‘ik-verveel-me” complex kunnen doen? Voor nu heb ik hem in elk geval al een aantal dagen buiten stevig door zien werken. Alleen en met mijn vriend en soms ook met zijn jonger broertje. Ze vermaken zich elke keer weer kostelijk. Als hij alleen aan de slag is dan komt hij binnen met creaties, waar ik niet de fantasie voor heb om te zien wat hij ziet. Dus als mannen onder elkaar leert mijn vriend hoe hij een plan moet maken en hoe hij dat het beste uit kan voeren. Er is volgens mij nog een lange weg te gaan en ik ben benieuwd wie het, het langste volhoudt. Is het de gereedschapskist, is het mijn zoon of is het  mijn vriend? Of zou er toch dit jaar nog een echte creatie uit voort komen?  Spannend is het wel, maar voor nu vind ik de momenten waarop er niet gezeurd word met het bekende zinnetje “ik-verveel-me” erg prettig en geniet vooral hier enorm van.

Bigjigs: Het familiebedrijf Bigjigs Toys is in 1985 Opgericht. Gedurende 25 jaar is er een flinke groei doorgemaakt.De van originele puzzelfabrikant heeft inmiddels zijn collectie uitgebreid tot circa 1400 artikelen, van babyspeelgoed tot complete speelsets. Kwaliteit: Bigjigs Toys staat voor goede kwaliteit speelgoed voor een redelijke prijs. Hierbij staat productveiligheid hoog in het vaandel.Alle producten worden daarom regelmatig getest om blijvend te voldoen aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Speelkameraadje.com voert een uitgebreid assortiment uit de Bigjigs Toys collectie. Dit Merk heeft ook de voorkeur aan duurzaamheid, zo heeft u mooi, veilig speelgoed dat erg duurzaam is
Bigjigs speelgoed is en blijft uw kinderen op en top vermaken.

Over Speelkameraadje.com
Speelkameraadje.com levert een groot assortiment duurzaam, veilig , hoge kwaliteit en eerlijk speelgoed.
Alle producten voldoen uiteraard aan de CE-SPEELGOED NORM. EERLIJKE HANDEL. Speelkameraadje.com is groot voorstander van eerlijke handel.Van eerlijke handel is sprake wanneer producenten en leveranciers een goede prijs krijgen, arbeiders onder goede omstandigheden kunnen werken en wanneer er milieu verantwoorde producten plaats vinden. GOEDE SERVICE. Goede service staat bij Speelkameraadje.com bovenaan , ze besteden hier dan ook veel aandacht aan.

De Gereedschapskist is te bestellen via deze link!

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.