SAMSUNG CAMERA PICTURESIn deze blog neem ik jullie allemaal even kort mee naar mijn verleden. Als klein kind zijnde speelde ik namelijk ontzettend graag met knikkers. ik had dan ook een houten knikkerbaan (deze heb ik nog steeds overigens) Zodra de knikkers hun eenvoudige koers hebben afgelegd trippelen ze van het trapje af die bedekt is met lawaaimakers. 

Dit was niet de enige knikkerbaan die ik in bezit had, ook een knikkerbaan die je in elkaar en uit elkaar kunt halen had ik. Ofschoon het een beetje arrogant is, was ik gewoon een ontzettend goede knikkerbaan bouwer. De knikkers gingen boven in de baan en kwamen via een parcours allemaal onderaan weer eruit. Geen enkele verdwaalde en er waren ook geen loze wegen. Kortom perfect, ugh ugh.
Maar dat was nog steeds niet voldoende voor mij. Met de potjes knikkeren op school deed ik hard mijn best om meer knikkers bij elkaar te verzamelen. Vooral de kleine die perfect door de baan gaan mikte ik op, natuurlijk verloor ik wel eens een potje knikkeren maar dat moest ik op de koop toe nemen voor de keren dat ik won. Met die knikkers ging ik dan naar huis en kon ik bij de baan leggen. Zo kreeg ik meer en meer knikkers. Onder aan de baan legde ik dan een hele grote knikker neer, deze past namelijk niet door het gat en zo stapelen de knikkers erachter zich maar op. Tot een een hele lange rij vormde van boven tot onder. Zodra er geen enkele knikker meer bij paste haalde ik die grote knikker weg en kon ik van het geluid genieten.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Nu ik ouder ben heb ik nog vaak enorme respect voor mijn ouders (of was het de vloerbedekking die zorgde voor het dempen van het geluid?!?). Enfin, ik ben dol op knikkerbanen. Dat moge intussen wel duidelijk zijn.

Rits-Rats Trein
Met deze baan zijn knikkers helemaal overbodig, hierdoor kunnen ook kleinere kinderen veel plezier beleven aan de baan. En dat is iets waar deze mama nu helemaal blij van wordt.
In de doos zitten 4 onderdelen, twee hiervan zijn de treintjes een is de onderkant en het andere is het hoge paneel. Deze dien je eenvoudig in elkaar te klikken en daarna kunnen de treintjes al rijden. Mocht je merken dat de baan snel uit elkaar gaat kun je overwegen om met wat houtlijm de twee onderdelen aan elkaar te lijmen. Laat het wel even goed drogen voor het weer gebruikt wordt.
de treintjes bestaan uit 6 wielen en een buig gedeelte. Zo kunnen de treintjes van boven naar beneden rijden/glijden/vallen met een bekend Rits-Rats geluid.

De baan bestaat uit de kleuren rood, geel en blauw, de achterwand en de onderkant zijn in houtkleur gebleven. De treintjes hebben zwarte wielen, het ene treintje is zwart en het andere treintje is rood. Doordat de achterwand iets naar achteren gekanteld staat kunnen de treintjes er niet zomaar uit vallen.

Eenvoudig maar leukSAMSUNG CAMERA PICTURES
Soms is eenvoudig speelgoed al voldoende om een kind uren lang mee te laten spelen. Het kijken en nog meer willen zien is dan een grote must voor kinderen. Ook het geluid en het zelf kunnen bepalen wanneer het zich plaats vind is hartstikke interessant voor een kind.
Kortom zeker voor de jongere kinderen die nog niet met knikkers mogen spelen is dit een fantastisch speelgoed artikel!

Wat is/was uw favoriete speelgoed?

logo voor email ondertekeningContact:
Wil je weten waar je dit product / deze producten kunt kopen? Neem dan contact op met Charl’s Toys.
T. 0513 – 23 21 99
E. info@charls-toys.nl

 

/Miranda Young

One thought on “Rits-Rats Trein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.