minnie1‘Verlicht de feestdagen met Philips en Disney!’ kopt het persbericht in mijn KiDDoWz-inbox. Ik denk gelijk aan het blog over onze Philips Disney tafel- annex nachtlamp. Die tafellamp moet u weten staat weer gewoon op tafel, want de meisjes bleken er lang na kinderbedtijd nog prima bij te kunnen spelen op de grond uit bed, dus ik lees met grote interesse het persbericht.

Cadeautjes krijgen wordt magisch met ‘Imaginative Lighting’ van Philips en Disney. De verlichting tovert hun slaapkamer om tot de wereld uit hun verbeelding in de magische aanloop naar de feestdagen. Kortom ze hebben een hele nieuwe lijn uitgebracht: een 2-in-1 projector/ nachtlamp Spiderman, Monsters Inc, Cars, Planes, Winnie de Poeh of Princess 19,95 euro; een nachtlampje met sensor Monsters Inc. 9,95 euro; nieuwe personages LED-zaklampen, valbestendige Spiderman of Winnie de Poeh 9,95 euro; Mickey en Minnie Mouse Oortjes hanglampen 59,95 euro en tenslotte de SoftPal-kindernachtlampjes Mickey, Minnie, Mike of Sulley 34,95 euro.

minnie2Manlief en ik duiken gelijk de Philips Online Webshop in voor meer uitleg, specificaties en vooral foto’s. Wij willen graag dat onze dochters slapen schreef ik al in het vorige blog en omdat ze met zijn drietjes een slaapkamer delen valt de LED projector af. Alhoewel prachtig voor om de muur of het plafond. We willen er na kinderbedtijd zeker geen bioscoopzaal van maken. Het nachtlampje met sensor valt ook af. Het werkt wel op batterijen (energiezuinig)en werkt alleen in het donker bij beweging van een kind. Met drie energieke, beweeglijke dochters zou dat een knipperlicht worden in hun slaapkamer. De kleine LED zaklampen passen precies in een kinderhand en zijn valbestendig. De kleuter die met ons meekijkt op het beeldscherm, pakt gelijk haar verlanglijstje erbij en noteert de zaklamp voor de Sint. En dan last-but-not-least de SoftPal, vrij vertaald ‘zachte vrienden’, trekken onze aandacht. Er zit een oplaadstation bij het draagbare lichtvriendje, is dat nu met USBkabel of stekker? De kleuter is spontaan verliefd op Minnie. Zou dit dan de oplossing zijn voor onze kleuter die het spannend vind in het donker. Zou Minnie haar zussen niet lastig vallen in hun slaap?

Philips wil ons de SoftPal Minnie opsturen en heeft van de Sint vernomen dat de kleuter graag een zaklamp wil. SoftPal Minnie is krap 20 centimeter lang. We pakken het dockingstationminnie3 uit de verpakking en steken de stekker in het stopcontact. Ik zie geen usb-kabel maar herken hetzelfde type als snoertje van de tafellamp, dus die zouden we op de Softpal kunnen gebruiken. We proberen Minnie te pakken te krijgen, maar die is van zulk zacht kunststof dat ze al plat geknuffeld wordt. Onder de belofte van magisch licht mogen we haar op het laadstation zetten en drukt de kleuter de Minnieknop in. Die licht oranje op, dus Minnie wordt opgeladen. Pas als het lichtje uitgaat is Minnie helemaal opgeladen, maar zoveel geduld hebben we niet. Ze schakelt aan en uit door een kantelbeweging. We houden onze adem in als ze brand, haar gezicht licht op, mooi geel licht, maar toch wel verrassend veel licht (1 Watt LED). We nemen haar mee naar de badkamer, daar is het donker en wat is ze mooi! Volledig opgeladen geeft de SoftPal 6 uur lang licht. Na 12 uur opladen schakelt het dockingstation  automatisch uit. Je mag Minnie niet brandend of scheef op het laadstation zetten, ze is niet waterdicht en blijft wel koel terwijl ze licht geeft.

Die avond wordt er wel degelijk met Minnie gespeeld boven de dekens en probeert de kleuter haar zussen uit de tent (lees hun bed) te lokken. Op straffe van inbeslagname houdt ze Minnie nu onder de dekens, ze kan toch nog niet lezen. Ze wordt niet gewekt door Minnie als ze omdraait, daarvoor is de SoftPal te zacht en van een goed formaat. Als ze wakker wordt heeft ze steun aan Minnie. Het oplaadstation houden we in onze leefomgeving, dat lijkt ons verstandiger. We hopen dat nu ons kinderslaapkamerprobleem is opgelost en zo niet dan komen we er samen met Philips & Disney vast uit.

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.