Zeg eens eerlijk? Heb je wel eens gepuzzeld? En dan moet je niet denken aan sudoku’s, kruiswoordpuzzels of woordzoekers, maar aan ouderwetse legpuzzels. Of misschien puzzel je nog steeds? In ieder geval ben je dan niet de enige, want puzzelen is razend populair! Niet iedereen komt er voor uit, maar deze (geheime) hobby is superleuk, ontspannend en heel rustgevend. En… heel sociaal, want je zult merken dat als je in de woonkamer aan tafel aan een legpuzzel begint, vrienden of andere leden van het gezin al snel ook een puzzelstukje willen aanleggen. Maar dat is nog niet alles!

Puzzelen geeft je een lekker gevoel

In het maken van een legpuzzel gaan heel wat plezierige uurtjes zitten. Je geduld wordt in ieder geval steeds weer op de proef gesteld om dat ene puzzelstukje te vinden. Een ding is zeker! De tijd vliegt voorbij als je intensief en geconcentreerd bezig bent. En puzzelen, verbetert je geheugen omdat tijdens het puzzelen zowel je linker- als je rechter hersenhelft aan het werk worden gezet. En… wat geeft het een lekker gevoel als je het juiste stukje hebt gevonden dat naadloos in het andere past waardoor de puzzel langzaam tot leven komt.

Ravensburger, sinds 1891

Online en in de winkel kom je verschillende legpuzzels tegen, waaronder die van Ravensburger. Zoek je op Internet op Ravensburger, dan kom je echt de leukste puzzels tegen voor jong en oud. Niet voor niets, want dit bedrijf uit het Zuid-Duitse stadje Ravensburg, maakt al legpuzzels sinds 1891. Deze schat aan ervaring heeft ervoor gezorgd dat alle puzzelstukjes een perfecte pasvorm hebben, waarbij geen enkel puzzelstukje gelijk is van vorm. Of je nu kiest voor een 150, 500, 1000 of 3000 stukjes legpuzzel. Tip! Puzzelen wordt gemakkelijk én leuker als je vooraf de puzzelstukjes op kleur sorteert en begint met de randen.

Fleroux legpuzzelserie ‘Cities of te World’

De legpuzzelserie ‘Cities of the World’ van Ravensburger is ook een aanrader. De serie bestaat inmiddels uit verschillende wereldsteden, waaronder Parijs, Brussel, Amsterdam (zowel zomer als winter), New York, Londen en Wenen. Maar… daar is onlangs een nieuwe stad aan toegevoegd waarbij alles draait om carnaval. We hebben het natuurlijk over Rio de Janeiro! Tekenaar Frans Le Roux zorgt ervoor dat je naar de afbeelding blijft kijken en… steeds weer doldwaze dingen ontdekt. Ook de Amerikaanse toeristen Bob en Nancy kom je tegen op iedere legpuzzel die uit 1000 stukjes bestaat. Wat ze precies meemaken op hun reizen? Ja, om dat te weten te komen, dien je eerst de puzzel goed in elkaar te leggen. Pas dan zie je namelijk dat de situatie op de doos anders is dan op de afbeelding van de legpuzzel.

Meer informatie over de puzzels kun je hier vinden.

Nieuw: Villainous Disney Puzzels

Dat Kapitein Haak een slechterik is, weten we wel. Maar Disney heeft meer schurken tot leven gebracht in haar films. Sommige zijn iets minder kwaadaardig dan Kapitein Haak, maar sommige zijn echt in en in slecht. Houd je van Disney legpuzzels en wil je met één van je favoriete slechteriken aan de slag? Ravensburger heeft zes legpuzzels waarbij alles draait om de schurken die bij Disney een hoofdrol spelen. Zo kun je bij deze 1.000 stukjes legpuzzels gaan voor de gemene zeeheks Ursula, Jafar (uit Alladin), de boze stiefmoeder Malificent uit Doornroosje, King John (uit Robin Hood), Queen of hearts (Alice in Wonderland) of Captain Hook (Peter Pan)!

Meer informatie over de puzzels kun je hier vinden.

3D Puzzels

Ravensburger heeft naast heel veel legpuzzels met de mooiste afbeeldingen in allerlei formaten ook 3D Puzzels van bekende gebouwen zoals de toren van Pisa, de Eiffeltoren en de Big Ben. Leuk om te maken én leuk als vakantieherinnering! Een aantal van de 3D Puzzels is zelfs voorzien van verlichting. Voor alle autoliefhebbers heeft Ravensburger ook de bekende VW bus T1, de eerste bestelwagen van Volkswagen, als 3D puzzel nagemaakt. En heb je een zwak voor de populaire Porsche 911R? Ook deze kun je nu als puzzel maken. Nieuw is de bekende Londense rode dubbeldekker bus. De 216 (buigzame) puzzelstukjes passen perfect in elkaar en vormen met de extra accessoires, een stabiel driedimensionaal voertuig. En dat zonder lijm!

Meer informatie over de puzzels kun je hier vinden.

 

Prijs en verkrijgbaarheid

De legpuzzels van Ravensburger (500 – 3000 stukjes) variëren in prijs van € 12,99 tot € 39,99. De legpuzzels uit de serie ‘Cities of the World’ hebben allemaal een prijs van € 16,99. Ook de Disney slechteriken uit de serie Villainous hebben stuk voor stuk een prijs van € 16,99. De 3D puzzels van Ravensburger variëren in prijs van € 9,99 tot € 54,90. Alle producten zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.ravensburger.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.