In januari 2015 heeft KiDDoWz al aangekondigd IMG_3561dat BOTI met een nieuwe K’nex bouwset uit zou komen (eerdere review) en vlak voor de vakantie krijgen wij het pakket opgestuurd. Het was even wachten op een regenachtige dag en we schuiven aan de keukentafel voor een nieuw deel bouwen met K’nex aan de keukentafel van Lmcmr.

Ik probeer de doos stiekem uit te pakken om zelf eerst even rustig te kunnen kijken. Het is toch een vrij indrukwekkende afbeelding van een dino voorop en dat met 255 klassieke onderdelen en een motor. Dochters hebben het helaas al snel in de gaten en schuiven aan. Ze zijn helemaal niet onder de indruk van dit gevaarte en de jongsten pakken de K’nex om vrij te gaan bouwen. De IMG_3565schoolmeid ziet al snel 7+ op de doos staan en schuift mij aan de kant. “Ik noem de kleurtjes wel, dan kan jij ze voor mij pakken!” Ik heb nu de bijna onmogelijke taak alle onderdelen bij elkaar te houden, terwijl ze de tafel afrollen of verstopt worden door onze schatzoekster.

Ik had de motor in de doos gelaten, omdat ik wist dat ze er gelijk aan zouden rommelen, maar helaas. Die hebben we direct nodig. Naast de 255 losse fleurig gekleurde onderdelen moet ik er nu ook voor zorgen dat ze de motor niet aan/uit zetten of aan het draad trekken. Na iedere bouwtekening maakt de schoolmeid een foto van het resultaat om de KiDDoWz lezers onze vooruitgang te laten zien. Het blijft magisch met K’nex. Je volgt een paar stappen per bouwtekeningen en plotseling is je bouwwerk af. IMG_3568Vlot bouwen we het gestel van de Rex, opvolgend een lange beweeglijke staart en een sterke rug. We eindigen met het maken van een aandoenlijk koppie. Hoe is het toch mogelijk dat je met een paar stukken zo’n leuk koppie kan maken? Toch blijft in mijn achterhoofd spoken: het zal toch wel compleet zijn? En dat is het. We hebben alle onderdelen. Dat hadden we vooraf natuurlijk kunnen controleren aan de onderdelenlijst, maar omdat ik mijn schat moest beschermen ben ik daar niet aan toe gekomen.

Hij is af! We plaatsen de batterijen en aan de schoolmeid de eer. Ze zet hem aan. De K’nexosaurus loopt wat kreupel. Hoe kan dat nou? We kijken allemaal van dichtbij en zien dat hij wat door zijn IMG_3571heupen zwikt. Zijn hoofd en staart zwieren en zwaaien wel driftig in de rondte. Aha, een constructiefout. Ik heb een extra bevestiging aan zijn achterlijf over het hoofd gezien. De dino staat nu fier op zijn poten en vort lopen maar. Hij kan vooruit en achteruit lopen! De peuter vindt het gevaarte wat spannend maar aait hem al snel over zijn kop. De meisjes lopen met hun huisdier door de gang heen en weer en gaan al snel een nachtverblijf van een kartonnen doos maken. Wij zijn blij verheugd, eindelijk een huisdier dat zonder zorgen alleen thuis kan blijven. Over het maken van de Megasaurus reppen we voorlopig maar niet, want die is voor jongens.

De K’nexosaurus Rex en Megasaurus van BOTI zijn o.a. hier te koop [bol_product_links block_id=”bol_554754eea0826_selected-products” products=”9200000037984550″ name=”K’nexosaurus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]  Twee AA-batterijen niet inbegrepen.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.