Humaan immunodeficiëntievirus ofwel HIV is een snel muterend virus welke _DSC7372_-_Photo_Adrian_Kuipersverantwoordelijk is voor voor AIDS (acquired immunodeficiencysyndrome). Voor een uitgebreide uitleg over deze nare ziekte, waarvan nog geen genezing mogelijkis, verwijs ik u door naar wikipedia

De stichting Orange Babies heeft als vornaamste doel om zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen.
Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.
Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Daarom zetten wij ons iedere dag weer in voor de mensen die ons het hardst nodig hebben!
Dit jaar organiseert Orange Babies twee evenementen.
– Mystery Mountain (volwassenen)
– Expeditie Junior ( 6-14 jaar)

Mystery Mountain kunt u in de PDF bijlage Expeditie Junior flyer 2015 bekijken. Expeditie Junior zal ik hieronder beschrijven.

Kinderen fietsen voor kinderen tijdens Expeditie Junior
Na het succes van vorig jaar toen we met 59 kinderen € 12.500,- hebben opgehaald voor Orange Babies gaan we dit jaar weer! Dit keer op 5 juli met kinderen van 6 tot 14 jaar weer de Zijpenberg op de Posbank in Rheden beklimmen, waarbij ze geld inzamelen voor Stichting Orange Babies. Kinderen kunnen tijdens dit evenement laten zien dat ze sportief zijn en graag iets willen doen voor kinderen in Afrika. Veel kinderen in Afrika komen in aanraking met hiv en aids. Door de hulp van Orange Babies hebben kinderen een kans op een toekomst zonder aids. Tijdens Expeditie Junior wordt geld ingezameld voor de kinderen van de Ng’ombe Open Community School in Zambia.

logo-header

De uitdaging
Expeditie Junior is een jaarlijks terugkerend sportief evenement voor kinderen dat dit jaar voor de tweede keer plaats vindt. Kinderen kunnen deelnemen op een racefiets of mountainbike om te strijden voor het hoogste aantal beklimmingen, of ze kunnen deelnemen op de mooist versierde ‘Orange Babies’ fiets. Voor iedere uitdaging zijn er prijzen voor drie verschillende leeftijdscategorieën, 6 – 9 jaar, 10 – 12 jaar en 13 – 15 jaar.

De berg
De Zijpenberg op de Posbank in Rheden is een Nederlandse berg in een prachtig natuurgebied. Deze beklimming van 2,3 kilometer is een echte uitdaging voor sportieve kinderen. Het is een steile berg met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5% en het steilste stuk is bijna 9%. Het hoogteverschil tussen start en finish is 85 meter.

Het goede doel
Orange Babies steunt de Ng’ombe Open Community School om de weeskinderen in Ng’ombe, de sloppenwijk van Lusaka (Zambia), een betere toekomst te geven. De school geeft gratis onderwijs en probeert alle kinderen iedere dag een maaltijd aan te bieden. Op de school zitten 530 kinderen die bijna allemaal hun ouders verloren hebben aan hiv en aids. Ze hebben zelf geen geld voor eten, schoolkleding en lesboeken. De school heeft zelf ook weinig middelen en kan de steun van Orange Babies dus goed gebruiken.

Inschrijvenob-projects
Het doel van Expeditie Junior is kinderen in Nederland in beweging krijgen voor hun eigen gezondheid en die van kinderen in Afrika, waarbij een mooi bedrag voor Orange Babies ingezameld wordt. We vragen € 10,- inschrijfgeld voor dit evenement en daarnaast verwachten we een minimale sponsorbijdrage per deelnemer van € 50,-. Vindt u het ook belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en is Expeditie Junior een mooie uitdaging voor uw kind(eren)? Kijk dan voor meer informatie en het inschrijfformulier op www.expeditiejunior.com.

De volgende keer in goede-doelen Stichting Ambulance Wens.
Weet u een goed-doel? Neem dan contact op via miranda@kiddowz.net en wij nemen het mee in overleg voor de volgende keer!

Uiteraard stellen wij het delen van Goede Doelen op prijs en reacties zijn uiteraard welkom onder dit bericht!

Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.