Duurzaam speelgoed; kinderen kunnen er jaren mee spelen en er van genieten! Op deze manier dragen ze dus automatisch bij aan een duurzame wereld. Wij ontvingen van Green Jump een ontzettend leuk pakketje. Omdat we het speelgoed zo leuk vinden, wil ik graag onze ervaringen delen.

#1 Houten groente en fruit set
Wat ik op de eerste plaats leuk vind om te melden, is dat zelfs Dante het nog superleuk vindt om met deze set te spelen. Kian komt steeds bij hem kijken, maar neemt nog niet echt zelf initiatief om ermee te spelen. De set is officieel ook geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Dat is hij nog niet, dus we geven hem nog eventjes de tijd.

De groenten- en fruitstukken kunnen echt worden gesneden omdat de verschillende delen met klittenband aan elkaar zitten. Mijn vriend had dit soort speelgoed nog nooit gezien, maar is ook erg enthousiast! Deze groente en fruit set van Plan Toys bestaat uit een mesje, een tomaat, een citroen, een wortel, een peer en een champignon.

Interessant weetje; Plan Toys is een speelgoedmerk dat streeft naar duurzaam speel plezier. Al het speelgoed dat Plan Toys maakt is enkel van sterke duurzame materialen en is geproduceerd op een ecologisch vriendelijke manier. Mocht je verder willen uitbreiden, dan kun je ook nog de aparte fruit set, groente set en vis en vlees set erbij bestellen. Of gewoon aan Sinterklaas vragen natuurlijk…


#2 Vormenstoof van gerecycled materiaal
Dit vind ik echt zo tof! Vroeger had ik ook zoiets als dit en daar kon ik mezelf uren mee vermaken! Deze vormenstoof van gerecycled materiaal (melkflessen, veilig HDPE) is een duurzame en kindvriendelijke variant voor het klassieke speelgoed. Door het spelen ermee, wordt de oog-handcoördinatie gestimuleerd en leert het kind automatisch kleuren en vormen.

Tevens leren kinderen om probleem oplossend te denken, want ze zullen merken dat niet alle vormpjes in alle openingen passen. Ze moeten goed kijken welk blokje in welk vakje gestopt moet worden. De motorische ontwikkeling wordt dus ook gestimuleerd!

De vormenstoof en blokjes hebben een ideale afmeting en gewicht voor kleine handjes. Kian krijgt ook steeds meer interesse in de vormenstoof. In het begin vond hij het vooral leuk om met de blokjes te gooien, maar als we nu samen met hem gaan zitten, doet hij echt een poging om op zoek te gaan naar een oplossing van deze “lastige” puzzel.

De ellips-vormige stoof is gemakkelijk te openen en te sluiten door de twee helften van elkaar te draaien. Nog een interessant weetje: Greentoys is een merk dat gelooft in een betere wereld. Om deze wereld beter te maken, vooral voor kinderen, produceren zij speelgoed van goede duurzame kwaliteit waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van gerecycled plastic en ander milieuvriendelijk materiaal. Dit helpt fossiele oliën te reduceren en het broeikaseffect te verminderen.


Wat vind jij van duurzaam speelgoed? En word je enthousiast van mijn twee speelgoed-tips hierboven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.