Het spelen van spelletjes speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren er verschillende competenties en vaardigheden door, zoals concentreren, specifieke rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht en ruimtelijk-motorische vaardigheden, aldus kinderpsycholoog Klaas Hammencke. Ouders realiseren zich dit maar al te goed. Met name tijdens de lockdown steeg de verkoop van educatieve spellen van Koninklijke Jumbo met maar liefst 586%. Met de twee nieuwste spellen Ik Leer Symmetrie en Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s kunnen ouders de educatieve spellencollectie van hun kinderen verder uitbreiden. Hiermee leren zij spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie en ontdekken ze kleuren, vormen en nog veel meer aan de hand van dino afbeeldingen.

Ik Leer Symmetrie

Met Ik Leer Symmetrie leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. In een handig koffertje zitten 40 kaarten met opdrachten op vier niveaus, twee spiegels en verschillende vormpjes. De opdracht is om de afbeelding op de kaart na te maken door de vormpjes op de juiste manier voor de spiegel te leggen. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Het spel is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020. Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers schreef een toelichting bij alle genomineerde producten. Over Ik Leer Symmetrie zegt hij: “Een verfrissend leuk constructiespel dat goed is voor het ruimtelijk denken van het kind en dat de creativiteit bevordert.”

Vanaf 5 jaar
Meer informatie vind je hier.

Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Al 70 jaar is Electro niet meer weg te denken uit menig speelgoedkast thuis of op school. Het spel heeft een kleine metamorfose ondergaan, maar het principe is nog steeds hetzelfde: veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica. Met Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s ontdekken kinderen vanaf 2 jaar kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer! Ze gaan op zoek naar het antwoord op meer dan 90 vragen. Kinderen raken met de punt van de pen het antwoord aan. Als het antwoord goed is, horen ze een muziekje en gaat het lampje branden. De antwoordvakjes zijn extra groot voor de jongere kinderen.

Vanaf 2 jaar
Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.