Kinderen houden ervan om spelletjes te spelen. Of dit nou met elkaar is, of samen met een volwassene, het plezier dat ze beleven aan dingen samendoen is ontzettend groot. Wij delen onze top 5 van tofste spelletjes voor kinderen van 6 en 7 jaar.

Geestenvlucht

Er is een geestenjacht aan de gang, en je geesten willen zo snel mogelijk vertrekken! Stuur je geesten van het lanceerplatform naar de drone. Eens er één in zit, stijgt die na 3 seconden op en is je geest vrij! Maar pas op: je geest kan nog weggeduwd worden door die van een andere speler net voor het opstijgen! De eerste speler die al z’n geesten heeft bevrijd is de winnaar!

In een Handomdraai

Inderdaad, een hand (van werkelijke grootte) verplaatst zich in cirkels op de tafel. Stopt de hand, dan wordt één van de spelers willekeurig aangewezen. Deze speler moet zich nu wagen aan een vraag gekozen door de tegenspelers: “Waarheid” of “Durven” ?

Indien de speler in de opdracht slaagt, krijgt hij het kaartje. Indien niet, krijgt hij een extra uitdaging. De eerste speler die 6 kaartjes heeft, is gewonnen. Dolle pret verzekerd !

Tekeneus

Zet de gekke bril op, pak een kaart en teken de woorden op het uitwisbare bord. Het enige dat je medespelers moeten doen is raden wat jij tekent. Klinkt makkelijk, toch?! Maar dat is het helaas niet echt… want je moet tekenen met je neus! Voor elk geraden woord krijgt niet alleen degene die het goed antwoord gaf een punt, maar jij ook. Hilarisch partyspel voor de hele familie!

ValliBalli

Observatie, controle, strategie en een klein beetje geluk. Dat is waar het om draait bij ValliBalli! Spelers krijgen een aantal witte knikkers (afhankelijk van het aantal spelers) en plaatsen om de beurt 1 knikker bovenop de gekleurde ballen zonder dat er iets valt. Hoe meer witte knikkers er geplaatst worden, hoe zwaarder het gewicht, waardoor er stilaan openingen komen tussen de gekleurde ballen. Wees geduldig en voorzichtig bij het plaatsen van elke knikker, anders… vallen die ballen! De speler die de witte knikkers laat vallen, moet ALLE gevallen knikkers terugnemen. De winnaar is diegene die als eerste al zijn witte knikkers kan plaatsen.

Wijsneus

Iedereen speelt tegelijkertijd! In tegenstelling tot klassieke quizspellen moet je dus niet je beurt afwachten om te antwoorden!

Met behulp van verschillende hints, moeten spelers raden WIE (sporter, politicus, acteur,…), WAAR (geografische vragen) of WAT (voorwerp, monument,…) ze zijn. Hoe meer hints er worden gegeven, hoe gemakkelijker het antwoord wordt. Wacht dus niet te lang om het antwoord te roepen, anders is één van je tegenspelers je misschien voor!

Met ieder correct antwoord kom je een beetje dichter bij de finish en de felbegeerde titel van Grootste WijsneusMaar kijk wel verder dan je neus lang is… de Domoor- en Breinbrekervakjes kunnen nog steeds roet in het eten gooien.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

150 thoughts on “De tofste spelletjes voor kinderen van 6 en 7 jaar!

 1. ik wil deze spellen heel graag met mijn zoontje Wolf en zijn grootouders spelen. dat worden heel wat gezellige uurtjes samen

 2. Wat een gaaf pakket!
  Wij spelen heel graag spelletjes met onze oudste zoon. En als zijn broertje straks wat groter is dan speelt hij vast en zeker ook graag mee!

  1. Deze zou ik spelen met mijn gezin. Mijn zoon en dochter zijn gek op spelletjes. Als ze mogen kiezen hoe hun avond eruit ziet is dat spelletjesavond met zijn 4tjes. Heerlijk die geniet-momentjes

 3. Wat een prachtig en divers pakket met spelletjes. Daar kunnen ze telkens weer een andere uit kiezen zodat ze zich niet makkelijk gaan vervelen nu ze niet meer zo vaak naar buiten kunnen spelen

  1. Ooohh, wat een leuk pakket zeg, hiermee zouden onze jongens zich de hele winter mee kunnen vermaken samen met mama, heerlijk samen spelletjes spelen!

 4. OH! Wat een geweldige prijs! Ik denk dat ik deze spelletjes zou gaan spelen met mijn bijna 9-jarige kleindochters (een tweeling) die op 25 november 9 jaar zullen worden! Een feestje!

 5. Geweldig spelletjespakket om samen met mijn kleinkinderen te spelen! Wat zullen wij daar allemaal van genieten 😉

 6. Jaa wauw ik doe graag mee, ik speel graag mee voor onze klas, wij zijn wel toe aan een paar leuke en nieuwe spellen. Zo kunnen er veel kinderen gebruik van maken.

 7. Wat een super leuk spellen pakket. Ik doe graag mee zodat ik mijn jongere broer kan verrassen zodat hij met z’n drie kinderen gezellig spelletjes kan doen in de kerst vakantie

 8. wij ( opa en oma) puzzelen graag met onze kleinkinderen en ze komen nu op een leeftijd voor spelletjes.
  Erg leuk ( en leerzaam)

 9. Voor onze oudste, hij wordt binnenkort grote broer en ik hoop ook tijd vrij te kunnen maken om even lekker met hem een spelletje te spelen, even tijd samen genieten en plezier!

 10. Lijkt me ontzettend leuk om de speeltuin waar mijn kinderen spelen mee te kunnen verrassen, zeker met dit weer is dit 1 van de plekken waar ze leuk samen kunnen spelen ipv achter de tablet zitten.

 11. Geweldig. Met mijn lieve man en onze 2 lieve jonge zonen Berend en Martin. Dat worden gezellige gezin spelletjes middagen.

 12. Als toekomstige oma ben ik druk bezig om mij voor te bereiden op de komst van mijn klein kinderen, deze spellen zijn een prima start. Ik kan nu vast oefenen en dan versla ik hun later met groot gemak.

 13. Gefeliciteerd met jullie 9 jarig bestaan alvast 🎉 wat een super leuke actie ❤
  Ook ik maak graag een kansje om te winnen , spelletjes speel ik met mijn dochter die precies even oud is / word als jullie ! 🎊🎉

 14. Als relatief jonge tante (nog een arme student) verras ik m’n stoere neefje maar al te graag met zo’n tof pakket!! Heel gaaf om urenlang zulke leuke spelletjes te spelen wanneer ik weer eens als oppas gevraagd word hihi

 15. Ik speel niet , maar ik wil wel heel graag geven aan een goede vriend van mij want die heeft een down syndroom dochter en die is helemaaaaaalllll gek op spelletjes en nu met al die regeltjes ivm corona en dat misschien weer lockdown komt dan is het toch wel erg fijn met deze super pakket de dagen doorheen te komen .
  En trouwens gefeliciteeeeerd met de 9 jarige bestaan .

 16. Wat zou het geweldig zijn als ik win, dit pakket is te gek voor het hele gezin. Op zaterdagavond mag elk kind een 1 spel kiezen en dat wordt lastig met dit gave pakket.
  9 jaar kiddowz, GEFELICITEERD!!

 17. Samen met mijn vrouw kinderen, vader en stiefmoeder op eerste Kerstdag na het Kerstdiner. Geen beter moment toch? Wel zorgen dat we op tijd klaar zijn om Home Alone te kijken hahaha

 18. Wij hebben echt een spelletjes gekke familie. Mijn kinderen naar ook kleinkinderen vinden het superleuk maar ook heel gezellig met z’n allen spelletjes te spelen. Dus ik doe heel graag mee.

 19. Lieve Sint, wil je weten wat ik van deze prijs vindt?
  Ik vind het geweldig om deze spelletjes te winnen, zulke dure spelletjes kun je niet zomaar even pinnen.
  Vroeger had ik als kind spelletjes in huis,
  maar tegenwoordig zitten ze alleen maar voor de buis.
  Het lijkt mij erg leuk en goed om straks spelletjes te kunnen spelen met mijn kinderen,
  want nu zijn er allerlei oorzaken wat dit proces hinderen.
  Ik ben niet zo goed in het maken van een gedicht, maar ik hoop dat u door de orginaliteit zwicht.
  Maarja ik win nooit wat,
  dus de winnaar wens ik hierbij PROFICIAT!

 20. Dit is een geweldig pakket voor in de zak van Sinterklaas. Mijn beide kinderen zijn dol op spelletjes dus zullen wij hier samen een hoop plezier aan beleven 🙂

 21. Wat een hoop pret met dit pakket! Voor zoveel gezellige kinderen die af en toe een logeerhuis nodig hebben. Met deze spelletjes wordt het nog fijner!

 22. Ik zou ze graag willen spelen en delen met de kinderen in het buurthuis. Ik heb een minibieb in een wijk waar dat hard nodig is en ik zou die graag aan willen vullen met spelletjes..!

 23. Ik maak heel graag kans mijn zoontje Bart te mogen verrassen met deze geweldige spellen en met het hele gezin te spelen! 🤩❤️🎲🎁🤞🏼🍀

 24. Met mijn nichtje van 6, waar ik om de week een hele dag op pas. Ze is dol op spelletjes. En dat maar het voor mij als tante ook heel leuk om op te passen!

 25. Gefeliciteerd met jullie9-jarid bestaan,
  Ik loot graag mee voor Evy en Roos.
  Gezeelig spelletjes doen met elkaar.
  Het ultieme geluk

 26. We spelen met onze beide zoons minimaal 2x in de week allemaal verschillende spelletjes op een avond, daar komen ook de meest gekke varianten voorbij. We zijn het hier met zijn allen eens dat alle 5 de spellen heeeel graag willen spelen!
  Hopen op een heel klein gelukje dan maar! 🙂

 27. Ik vier deze 9e verjaardag graag met een gezellige spelletjesmiddag met dochter Katja en nichtje Rafaelle. Uiteraard bakken we er nog wat lekkers bij en maken er een super feestje van!

 28. Gefeliciteerd met jullie 9- jarig bestaan!
  Ik zou deze spelletjes graag willen spelen met mijn kleinkinderen en ‘bonus’ kleinkind.

 29. Wat ontzettend leuk! Wij spelen elk weekend spelletjes met het gezin. Even lekker zonder tv of andere schermen, met lekkere hapjes en tijd voor elkaar. We hebben een uitgebreide spellencollectie (waar menig vriend en familielid dankbaar gebruik van heeft gemaakt tijdens de lockdown), maar bovenstaande spellen ontbreken nog! We proberen graag nieuwe spellen uit en worden daarom vaak om tips gevraagd via Social Media. Deze spellen zijn dus van harte welkom zodat we nóg meer afwisseling hebben en nóg meer mensen enthousiast kunnen maken!

 30. Ik doe mee voor mijn neefje. Woensdag is mijn oppasdag. ‘s Middags na school komt hij naar mij toe en dan doen we schoolwerkjes en gezellige dingen samen. Leuk om deze spelletjes dan samen te spelen.

 31. leuk voor als mijn tweeling-neefje-en-nichtje weer komen logeren, dan heb ik weer een verassing EN gezellig iets te doen !!

 32. Wat een leuke en gave prijs! Dit zou ik gaan spelen met mijn familie, aangezien het al heel lang geleden is dat wij leuke spelletjes met elkaar gespeeld hebben.

 33. mooi pakket om te spelen met het hele gezin, wij zijn spelletjes gek en dit zou een mooie aanvulling op de reeds in ons bezit zijnde bestaande spellen zijn

 34. Er is er één jarig HOERA HOERA 🥳🎈 Gefeliciteerd KIDDoWz!

  🤞🤞🤞🤞 onze kids zouden maar al te graag dit willen winnen zodat ze de gehele kerstvakantie zich niet hoeven te vervelen.

 35. Wat een geweldig kado, zoveel spelletjes tegelijk! Als het weer mag gaan we eindelijk onze uitgestelde familiedag organiseren, met alle zussen en broers, kinderen en kleinkinderen. Dan zijn we met zo’n 35 personen. Hoe leuk zou het zijn om daar een spelletjesdag van te maken met deze superleuke spellen 🤩🤩🤩

 36. Toevallig zei mijn zoon Noud van 5 jaar afgelopen zaterdag: Mama, ik vind dit een fijne week. Weet je waarom? Omdat het vandaag spelletjesdag is! En ja, afgelopen zaterdag hebben we de hele dag in onze pyjama spelletjes gespeeld. En zijn broer Robin van 9 jaar deed ook enthousiast mee. Wat zal ik ze blij maken met dit spellenpakket! Kunnen we een nieuwe spelletjesdag gaan plannen 🙂

 37. Leuk!!! Ik denk dat we dit op Sinterklaasavond zouden spelen met het gezin! En aangezien er meerdere spellen zijn kunnen we ook met de rest vd mensen die er dan zijn spelen. Dan switchen we gewoon elke keer van spel, hoe leuk <3!

 38. Nu het op tijd donker is en ik liever de tv niet constant aan wil hebben staan en buitenspelen niet altijd een optie is (bij daglicht) vind ik het erg gezellig om met mijn kinderen en alle vriendjes en vriendinnetjes die meekomen aan tafel te zitten met spelletjes of knutsels. Nieuwe uitdagingen houd ook mij fanatiek en scherp

 39. Gefeliciteerd. Mooie prestatie! Ik ga deze spelletjes met mijn kinderen spelen, gezellig op zaterdagavond of wanneer ze uit school komen! Helemaal gezellig!.

 40. Super leuk met mijn zoontjes en mijn vriendin en haar zoontjes want ze zijn allemaal gek op spelletjes en het is zo gezellig samen!!

 41. Ik doe mee voor de opvang van kinderen voor ouders met laag inkomen(onder armoede grens) dat doen ze vrijwillig en ik wil ze deze spellen geven om de kids bezig te houden

 42. Leuke spellen! Dit pakket ga ik uiteraard met mijn kinderen spelen. Vooral mijn oudste is een echte spelletjesfanaathij vraagt elke dag wel een keer of ik mee wil doen met een pelletje spelen!

 43. Dol zijn we hier op spelletjes! En deze diversiteit aan spellen om te winnen is ongelooflijk leuk!
  Wij doen mee met deze geweldige winactie.

 44. Wauw wauw wauw! Wat een geweldig pakket!
  Ik zou het spelen met mijn 6 kleinkinderen, samen spelletjes spelen is immers een van onze meest geliefde oma-kleinkind momentjes!
  Lachende snoetjes, fonkelende pretoogjes en natuurlijk héél veel spelplezier verzekerd!

  En nu gaan we duimen!!

 45. Enig! Ik zou deze spellen met de oudste twee kleinkinderen willen spelen. Iedere dinsdag na schooltijd passen mijn man en ik op.

 46. Wat een tof pakket! Ik zou deze spelletjes vooral spelen met mijn dochter van 7 jaar. (en ik weet zeker dat mijn dochter van 10 ook wel mee wil doen).
  Mijn jongste dochter is nét nog te jong voor sommige andere spelletjes, maar wil wel iets anders dan de spelletjes die ze al kent. En deze zijn wel erg leuk… Valliballi heeft ze sowieso al op haar verlanglijstje geplakt. Nu dus maar duimen!

 47. Wat een waanzinnig leuk spellenpakket is dit om vele fijne gezellige uurtjes mee vol te maken met onze kleinkinderen. Die zouden het geweldig vinden om samen met opa en oma deze gave spellen te gaan spelen!!

 48. Met mijn oppaskinderen. DIe zijn gek op spelletjes spelen en zou geweldig zijn om ze deze nieuwe spellen te laten zien en samen te spelen

 49. Gefeliciteerd met jullie 9 jarig bestaan! En wat een ontzettend gaaf spellenpakket om te winnen. Ik hoop dit te winnen voor mijn dochter, met haar samen gaan we dolgraag deze spellen spelen.

 50. Wat gaaf, wij gaan binnenkort een weekend weg met de familie, wat zou het ontzettend leuk zijn om met zijn allen deze gezellige spelletjes uit te proberen!

 51. Lijkt me heel leuk om met ons gezin te doen met 2 kids. Zijn gek op spelletjes en zeker met deze koude maanden die eraan komen zou het goed uitkomen om weer wat nieuwe spelletjes te hebben

 52. Met mijn twee dochtertjes speel ik graag. Kwartetten Monopoly & Mens erger je niet. Vaak is het wel de dringende vraag. “Mama ik wil wat anders” maar tot mijn verdriet.
  Is het sparen voor Verjaardagen Sint en Kerst => 4 op een rij. Dus dan maar creatief met karton en verstoppertje spelen. Maak je mijn meiden gelukkig en mij erbij?? Dan zullen we ons de hele winter lang niet vervelen !!
  Wat veel geweldig leuke spellen in dit pakket. Daarvan wordt elk (groot-) kind gelukkig en verwend 😀 Gaan we veel te laat naar bed. Want meteen alles willen spelen is nu al bekend 😀

 53. WAUW!!! gefeliciteerd! onze dochter wordt ook bijna 9 en dit is toch echt weer een mega mijlpaal! We zouden haar dolgraag verrassen met dit WAANZINNIGE spelletjespakket. Als er iets is wat we hier thuis graag spelen met de kids dan zijn het wel spellen en deze hebben we allemaal nog niet.
  Mochten we winnen dan spelen we het graag met zijn zessen maar ook met de visite mocht die langs kunnen komen.
  Wij gaan duimen!

 54. Ik speel heel graag spelletjes met mijn beste vriend en zijn twee kids. Altijd leuk om daar nieuwe spelletjes mee naartoe te nemen!

 55. Wat een heerlijk spelletjespakket waar we als gezin heerlijk van kunnen genieten. Deze spellen kennen we nog niet. Ook tijdens familieweekenden en speelvriendjes en vriendinnetjes zullen deze spellen goed van pas!

 56. Ik doe heel graag mee! Met ons gezin zijn wij dol op spelletjes, heerlijk om in het weekend met wat hapjes en warme chocolademelk, samen spellen te spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.