Wie kent de Cucaracha bordspellen van Ravensburger waarbij alles draait om een bewegende kakkerlak? Nieuw is La Cucaracula, een aanvulling op de bestaande spellen. Dit keer gaat het om een vampier-kakkerlak, die te vinden is in een mysterieus spookslot. Zenuwachtig loopt hij rond om je een kaars uit de kandelaar afhandig te maken. Want… van licht houdt hij natuurlijk niet! Welke speler lukt het om de meeste kaarsen te verzamelen? Dat is de opdracht. Gemakkelijk? Zeker niet, want de bewegende kakkerlak richt een waar slagveld aan op het spelbord.

Laat je niet pakken…

Raakt Cucaracula je pion aan? Dan heeft hij je te pakken! Door hardop ‘iiiiiiiih’ te roepen, haal je je pion uit het vertrek waarin je staat en mag je met je pion opnieuw beginnen vanuit het startveld. Helaas ben je zo geschrokken dat er een kaars uit je kandelaar is gevallen. Pak één van de kaarsen-fiches, die je al hebt verzameld, en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand (maanwand) van het spel. Spelfase 1 eindigt wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand is gevuld met kaarsen-fiches (dit zijn de fiches die Cucaracula van de spelers heeft afgepakt). Maar… nu begint misschien wel het leukste deel van het spel. Je kunt de ingeleverde kaarsen-fiches weer terugveroveren.

Spelfase 2, de grote katapult wedstrijd

Heeft Cucaracula tijdens speelfase 1 een aantal van jou kaarsen-fiches veroverd? Geen probleem! Je kunt ze terug verdienen op een wel heel leuke manier! Per kaarsen-fiche in jouw kleur krijg je drie pogingen om de vampier-kakkerlak met een heuse katapult naar de maan te schieten. Lukt het je? Dan krijg je je kaarsen-fiche weer terug. Wie na de katapult wedstrijd de meeste kaarsen-fiches in z’n bezit heeft, wint het spel.

Voor de echte vampierjagers 

La Cucaracula kent ook regels voor de gevorderde vampierjager. Ook kun je als team de strijd aan gaan om van Cucaracula te winnen. Kortom: het bordspel La Cucaracula is niet alleen heel vermakelijk, maar kent heel veel mogelijkheden waarbij niet alleen geluk een rol speelt. Werk samen, heb stalen zenuwen en ontwikkel de juiste techniek bij het katapult schieten.

Prijs en verkrijgbaarheid

La Cucaracula, voor 2 – 4 spelers, is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar. Het spel is zowel online als bij warenhuizen en speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van circa € 32,99. Meer informatie vind je op www.ravensburger.nl.

De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaars hebben een mailtje gehad!

49 gedachten over “#KiDDoWz6jaar: La Cucaracula!!!

 1. Geweldif @kiddowz wat lijkt me dit een leuk spel! De vernieuwde versie van het oude La Cucaracha spel :-D! Te gek!> Ik en mijn 3 kindjes staan in de startblokken klaar om het spannende spel La Cucaracula te gaan spelen. Een onwijs spannend spel in het spookslot, wat zouden wij hier veel spanning en speelplezier mee gaan beleven. Vooral nu de koudere dagen weer voor de deur staan. Is niets gezelliger dan samen spelletjes spelen. Dank voor deze leuke kans. Wij gaan nu maar heel hard duimen en hopen dat dit leuke spel heel misschien wel naar ons toe mag komen :-D!

 2. Spelletjes doen is altijd leuk vinden mijn kinderen, maar dit spel is niet alleen leuk, maar ook nog eens spannend. Eens wat anders dan alle ‘veilige’ spelletjes in de kast. Ik waag heel graag een kansje om wat pit in onze speelkast te brengen.

 3. wat een leuke actie. ik doe graag mee. omdat het savonds nu al zo vroeg donker is en de kinderen daardoor na het eten niet meer buiten spelen, doen we elke avond 2 spelletjes na het avondeten. elise mag er 1 kiezen en Jarno 1. ik denk dat dit spelletje heel veel gekozen zal gaan worden dus ik doe graag mee.

 4. We zijn allemaal dol op spelletjes en proberen regelmatig de kast aan te vullen. Dit spel lijkt me heel leuk en ik zou het heel graag binnenkort eens op tafel zetten!

 5. Oh wat leuk dat er een andere versie is! de jongens vinden het gewone kakkerlakken spel al erg leuk maar deze gaan ze echt geweldig vinden! ik waag graag een kansje voor ze <3

 6. Ben een groot voorstander van Bordspelletjes. Is het niet om het samen zijn en de gezelligheid dan is het wel gewoon omdat ik het gewoon bij het gezinsleven vind horen. Zo breng je wat quality time door met elkaar. Dit spel lijkt mij wel leuk omdat we natuurlijk allemaal anti kakkerlak zijn haha.

 7. We dit spel nog niet kennen en hier erg van spelletjes houden. Ik heb nog geen spel voor in de zak van Sinterklaas, hopelijk zit deze er straks in 😉

 8. Al weer zo’n leuke winactie!?Dol op spelletjes vooral als het buiten koud en nat is..zou een super leuke aanvulling zijn in onze spelletjeskast!

 9. We geven altijd een spel aan onze kinderen voor kerst. Mijn vriends oudste zoon (12 jaar) kan bijna niet lezen dus moeten we altijd op zoek naar spelletjes die toch leuk zijn voor ook oudere kinderen maar lezen geen noodzaak is en dat is bij dit leuke spel geen noodzaak.

 10. Kakkerlakken, bah, ik ben er niet gek op.
  Vond eens kakkerlakken in een bad op vakantie. Brrrr.
  Maar dit leuke spel mag inderdaad niet ontbreken in onze spelletjeskast.
  Mijn kleinkinderen vinden het vast erg leuk.
  Een vampier kakkerlak in een spookslot, geweldig!!!
  Ik volg op Bloglovin en wil dit spel graag met mijn kleinkinderen spelen.
  Ik doe mee!

 11. Elke vakantie in Marokko maken we wel wat mee met de kakkerlakken. We beleven heel veel lol aan de hysterische momenten en zeker als we er weer aan terugdenken. Dit spel zal daar zeker voor zorgen. Dit wordt lachen.

 12. Ik zou het fantastisch vinden om dit leuke spel straks in de kast te zien staan, en dat wij er volop van kunnen genieten met het spelen ervan. Want genieten van het spelen van een spel doen wij zeker altijd, en dat gaat met dit zeker ook helemaal goedkomen!!

 13. Dit lijkt mij een geweldig spel met die vampier kakkerlak erin, dat wordt lachen met het hele gezin.
  Hoe krijgt ravensburger het voor elkaar om steeds weer een leuk en spannend spel te bedenken elk jaar. La Cucaracula met deze enge vampier willen wij heel graag proberen hier!!

 14. het lijkt mij een erg leuke en spannend spel eentje waar ik dekids mee kan blij maken ipv de game console of netflix ik wil de kids minder daarop zien en dus op zoek naar alternatieven voor de komende feestdagen

 15. Kleintje altijd bezig met insectjes. Mieren, lieveheersbeestjes en spinnetjes. Lijkt me echt heel grappig voor onze kleine meid van 7 jaar.

 16. Omdat deze op het verlanglijstje van mijn zoon staat waag ik graag mijn kans voor hem. En zo helpen we de Sint ook weer een handje!

 17. Dit spel staat hoog op het verlanglijstje van mijn zoontje. Wij proberen regelmatig een spelletjesavond te organiseren en dan zijn nieuwe spelletjes erg welkom

 18. Omdat samen spelletjes doen veel leuker is dan allemaal met beeldschermen in de weer zijn! (en omdat dit wel een erg briljant spel lijkt te zijn!)

 19. wij zijn enorme fan van gezelschapsspelen. Elke dag spelen wij met de kinderen een spel. Van bordspel tot kaartspel van groepsspel tot smart games,…
  De spelletjes met de beroemde kakkerlakken ken we nog niet dus deze ontdekken we heel graag tijdens ons spelletjesmoment.

 20. Wowie, leuk! Dit spel mag echt niet ontbreken in onze kast omdat mijn meiden kakkerlakken erg vies vinden en dit exemplaar graag met de katapult zouden willen raken!! ?

 21. Wij hebben meer van deze serie maar deze lijkt me echt het einde. Zelfs voor een vierjarige is het nog wel te spelen, al is het soms wat lastig, maar we doen ons best. Deze zou ook goed bij de collectie passen.

 22. Hoi hoi,

  Het gaat dat meer om de spelletjes kast van onze kleinzoon Yuano. Ik zag dag hij in mijn en zijn speelgoedboek het aangekruist had. In dat van oma mocht dat niet omdat er nog meer kleinkinderen en een needfje en nichtje in moeten kijken. Zij vertellen hun lijst met kijken samen met mij. En opa schrijft t op. Dus toen ik hem erop aansprak waarom zei hij hoe vaker Sinterklaas zie y dat ik deze wil, des te meer kans…… Zeg maar eens dat ze er niet over nadenken ?. Dus mocht ik winnen zou Yuano heel erg blij zijn!

  Groetjes Claudia!

 23. Leuk, zo’n nieuw spel! Het lijkt me een hele uitdaging om elke keer weer wat nieuws te verzinnen maar dit ziet er echt weer uit alsof we dat als gezin uren kunnen gaan spelen. Mooie actie!

 24. Mijn zoontje had dit spel toevallig al op zijn verlanglijstje voor de Sint gezet. Dus het zou super zijn als dit spel in de zak van Sinterklaas zou zitten.

 25. Wat lijkt me dit een leuk spel.
  Hier twee kinderen in huis die het leuk vinden om spelletjes te spelen.
  Zo gezellig altijd. Meteen even een gezellige tijd met elkaar vind ik altijd
  Ik doe heel graag mee.

 26. Op maandag is het hier spelletjesavond ipv voorleesavond. Dan mag om de beurten ieder kind een spelletje kiezen. Momenteel hebben we eigenlijk vooral spelletjes voor peuters en jonge kleuters in huis, maar ik merk dat mijn oudste zoontje deze beu is. Dit lijkt me wel een leuk spel voor hem, iets voor zijn leeftijd in de kast mag zeker niet ontbreken.

 27. Ontzettend leuk, zeker in deze maand is het altijd gezellig , spelletjes spelen lekkers erbij.
  En dit spel zullen de kids ontztetend leuk vinden, dus maak heel graag kans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.