Misschien heb je er nog niet eerder over nagedacht, maar met kinderen op campervakantie gaan is echt niet zo’n heel erg slecht idee. Het geeft je ontzettend veel vrijheid, omdat je kunt gaan en staan (rijden) waar je wilt. Je hebt je eigen huisje mee en tegenwoordig zijn campers vaak van alle gemakken voorzien. Om te kijken of het reizen in een camper wel jullie ding is, kun je het beste eerst een camper huren. Ik geef in ieder geval een aantal tips voor als je ervoor kiest om in een camper te gaan reizen, of dit nou wel of niet met kinderen is.

#1 Rijd niet teveel kilometers in één keer

Zorg dat er voldoende pauze is om tussendoor de benen te strekken en eventjes uit te razen. Dit is natuurlijk niet alleen heel erg belangrijk voor kinderen, maar ook voor jou, als chauffeur of bijrijder. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de eet-momenten niet in de camper plaatsvinden, maar ergens in de frisse buitenlucht (tenzij het natuurlijk ontzettend hard regent o.i.d.). Stop regelmatig voor een plas-pauze en zorg dat je in de nacht ergens op een camping kunt blijven staan, zodat iedereen voldoende nachtrust krijgt. Wil je vanwege drukte op de weg toch in de nacht rijden, zorg dan in ieder geval dan de chauffeur voldoende rust krijgt voordat hij/zij aan deze rit begint. Ook voor iemand die al jaren ervaring heeft is dit van ontzettend belangrijk.

#2 Ga veilig en goed verzekerd op weg

Veiligheid staat voorop, zeker als je met je hele gezin in op reis bent. Zorg dat alles en iedereen goed verzekerd is en neem daarin absoluut geen risico’s. Kies je ervoor om een camper te kopen, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden. De professional weet wel welke wegen het beste te bewandelen zijn. Kies altijd voor een volledig goedgekeurde en veilige camper! Dat louche zaakje om de hoek is wellicht een wat minder goed idee. Kies voor een gespecialiseerd bedrijf, wat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Of je nou voor een nieuwe of een tweedehands camper gaat, je weet dan tenminste zeker dat het goed zit!

#3 Zorg dat je altijd voldoende drinken en eten mee hebt

Ook al maak ik een kort ritje, ik heb altijd in ieder geval wat drinken en eten mee in mijn tas. Je weet tenslotte nooit hoe iets kan lopen en dat geldt natuurlijk ook als je op vakantie gaat met een camper. Hongerige maagjes op de achterbank maakt het overigens echt niet gezellig en zo nu en dan heb je zelf toch ook een hapje en drankje nodig. Het kan zomaar zo zijn dat je pech krijgt of dat je in een hele lange file terecht komt.

#4 Vertier voor op de achterbank

Zorg ook dat kinderen iets te doen hebben terwijl ze op de achterbank zitten. Denk aan reisbingo (er staat op Pinterest ontzettend veel voorbeelden), filmpjes kijken, boek lezen, “ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet”, auto’s tellen enzovoorts. Nog meer tips kun je hier vinden! Zolang ze iets te doen hebben, zal er minder snel ruzie ontstaan…en dat is toch wel erg prettig! Er zijn overigens ook een heleboel spelletjes in reis-editie te krijgen, ook leuk om uiteindelijk op locatie samen aan een tafeltje te doen.

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.