SAMSUNG CAMERA PICTURESIedereen die Set kent, zal dit spel snel door hebben om te spelen. Set is een spel waarbij je combinaties van figuren en vormen moet zoeken. Echter is dit spel gebasseerd op het menselijk lichaam. Dit is natuurlijk harstikke leuk, bovendien is het ook nog eens zeer leerzaam voor jong en oud. Spelenderwijs leren kinderen wat bij het menselijk lichaam hoort en waar het voor dient. Zeker de wat oudere kinderen zullen hier profijt van hebben op school.

In het spel zitten kaarten waarbij een afbeelding zichtbaar is, ook zitten er kaarten tussen waarop tekst staat. Hierdoor is het mogelijk om matches te maken met tekst en afbeeldingskaarten. Doordat het een pittig spel is, is de leeftijd vanaf 9 jaar zeker aan te raden. Er komt heel veel te pas in het spel zoals: hartslag, bloedsomloop, ademhaling, darm, slokdarm, bevruchting, voortplanting, botten en nog veel meer. Kortom het hele menselijk lichaam komt aan bod.

Het spel is te koop bij Pientere Puzzels en Spellen, waarvan al eerder reviews zijn gemaakt. Het bedrijf zet zich in voor arme kinderen, er zit dus geen winst doelstelling voor het bedrijf op de producten. Het spannend kaartspel welke je kennis, lef, inzicht en snelheid je verder helpen is hier te bestellen. In deze reeks is ook Match wereldtopo, Match natuur en Match geschiedenis te koop. Elk spel kost 7,95 bij Pientere Puzzels en Spellen.

Inhoud:
78 speelkaarten en 2 spelregelkaarten

Voorbereiding:
Schud de kaarten en leg ze op een dichte stapel.
Kies een spelleider die de kaarten beheert en op tafel legt.
Doel van het spelregels: Op elke kaart staat een onderdeel van het menselijk lichaam. Wie als eerste twee of meer kaarten ziet die bij elkaar horen, wint deze. Wie de meeste kaarten heeft, wint het spel.

collage-2015-03-30Zo gaat het spel:
De spelleider legt evenveel kaarten met de voorkant op tafel als er spelers zijn. Bij minder dan vier spelers overleggen de spelers hoeveel kaarten elke keer op tafel worden gelegd.

Zie je een match, twee of meer kaarten die bij elkaar horen? Sla dan op tafel, roep Match! En neem de match die je ziet.
Controleer aan de hand van de gekleurde code reeksen langs de zijkant van de kaartjes of de match goed is. In minimaal één codereeks hetzelfde dan win je die kaarten.

De spelleider begint een nieuwe ronde en vult de kaarten op tafel aan met nieuwe kaarten van de stapel, net zoveel als gewonnen zijn.
Maak je een foute match, dan mag je pas in de volgende ronde weer slaan als geen van de medespelers (meer) een match ziet.
Als in een ronde niemand een match ziet, dan legt de spelleider twee nieuwe aarten op tafel.
Het spel eindigt als er geen match meer te maken is. Wie heeft de meeste kaarten?

Aandachtspunten:SAMSUNG CAMERA PICTURES
Een match kan twee of meer kaarten omvatten.
Sommige kaarten kunnen in meerdere matches voorkomen.
Spelvarianten:
Je kunt het spel zonder spelleider spelen. Verdeel dan de kaarten onder de spelers. Elke speler legt zijn stapel dicht voor zich. Als je aan de beurt bent, draai je de bovenste kaart van je stapel om en om en legt hem op tafel. Hierna is de volgende speler aan de beurt. Je speelt tot de stapels van alle spelers op zijn.
Als je al een match hebt en in een latere ronde komt een nieuwe kaart die bij je match past, dan mag je slaan en win je ook deze kaart.

Je kunt het spel ook in je eentje spelen om te oefenen.

/Miranda Young

One thought on “Match menselijk lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.