Mevr. Monopoly houdt van het avontuur en heeft de drive van haar familie…. Ze is dan ook het zuivere nichtje van Mr. Monopoly. Haar doel: opkomende ondernemers steunen – en dan vooral vrouwen!

In deze stoere editie van het populaire spel speel je om de meest iconische en belangrijke uitvindingen die we te danken hebben aan vrouwen: van WIFI, zonne-energie tot het kogelvrijvest, de chocolate chip cookie en shapewear. Je bouwt geen huizen, maar ondernemingen. 

Mevr. Monopoly is gemaakt door vrouwen, voor vrouwen… en hun dochters natuurlijk. Nou vooruit, jongens en mannen mogen ook meespelen en meevieren dat vrouwen hun mannetje staan!

Maak je keuze uit speciale girlboss-pionnen, zoals een jet, omdat je nooit weet wanneer je weg wilt; een witte hoge hoed, om je eraan te herinneren dat je alles kunt bereiken wat je wilt; een dumbbell omdat je sterker bent dan je denkt en een stoer horloge omdat het tijd is voor verandering! Hear hear!

Andere varianten van Monopoly kun je hier bekijken.

Mevr. Monopoly

Leeftijd: Girlbosses van ca. 8 tot 100
2-4 spelers
Meer informatie vind je hier.

136 gedachten over “Mevr. Monopoly voor ondernemende vrouwen (en meisjes)

 1. Als alleenstaande moeder zou deze natuurlijk niet mogen ontbreken in onze spelletjes kast. Met een dochter die ik graag op zie groeien naar een krachtige vrouw, maar ook mijn zoon zie ik graag opgroeien tot een man met repect voor vrouwen . Hoe mooi zou het zijn als je spelenderwijs daar een knipoog naar kan geven

 2. Superleuk!!
  Die wil ik wel eens met de meiden spelen tegen mijn vriend 😂 Vind hij vast leuk. Wij iig wel! We hebben ook nog geen Monopoly in huis dus dit lijkt me wel een heel leuke om mee te beginnen!

  1. Mijn vriendin speelt bijna iedere dag monopoly met haar dochter. Deze versie zou wel in het meidenhuis van mijn vriendin passen.

 3. Ik werk met alleen mannen als werkvoorbereider civiele techniek. Ook mijn beste vriendin werkt in de techniek. Wij genieten er echt van en met haar wil ik dit spelletje wel spelen.

 4. Wat fijn dat er steeds vaker vrouwen/ meisjes centraal staan! Geweldig spel en ik doe graag mee voor mijn meisjes! Kunnen zij eindelijk de held zijn!

 5. Met mijn dochters Imke en Sare. Ze zijn gek op spelletjes en dit jaargetijde leent zich weer perfect voor ouderwetse spelletjesavonden!

 6. Nu mijn dochters wat ouder worden heb ik eindelijk iemand gevonden met wie ik spelletjes kan doen. Zij zijn dan ook de gelukkigen met wie ik “holymoly” zou willen spelen (zoals zij het noemen)

 7. Wij zijn hier allen gek op het spelen van gezelschapspellen, dee versie Mevr. Monopolyspel zouden wij , man en kinderen en andere familieledendan ook graag gaan spelen!!

 8. Dat leukt me een heel leuk spel en zo is Monopoly niet alleen leuk voor volwassenen maar ook voor iets oudere kinderen. Ik speel het met het hele gezin!

 9. De lange avonden zijn weer begonnen en de gezellige wintermaanden staan weer voor de deur en dan spelen we reuze graag spelletjes met zijn allen! Ik loot als moeder graag mee want ik zie ons al zitten als makelaarsters in spe! Wat een leuke invalshoek is dit!

 10. wij zijn zeker van de bordspellen en nu vooral het savonds weer vroeg donker is vinden we het heerlijk om na etenstijd nog even samen een spelletje te doen voordat we lekker op de bank ploffen!

 11. Mijn 2 lieve kleindochters komen hier minimaal 1x in de maand een lang weekend logeren en wat zijn ze gek op spelletjes! Vanaf het moment dat ze binnenkomen totdat ze weggaan zouden ze eigenlijk alleen wel spelletjes willen spelen! 😉

  Dus heel hard duimen maarrrr…

 12. Super!
  Mijn dochters groeien (sinds het overlijden van mijn man en hun vader) grotendeels op met vrouwelijke rolmodellen. Heel verdrietig (en nog eindeloos veel woorden), maar wel onze relatiteit.
  Mannen hebben absoluut hun charmes, maar ik vind het wel erg prettig dat onze meisjes opgroeien met de gedachte dat ieder zijn/haar talenten, intetesses en kracht heeft en dat geslacht daarbij geen rol hoeft te spelen. Dat gezegd hebbende: girlpower!!!

 13. De naam van het spel past precies bij onze mevrouw Monopoly. Als zij een spel mag uitkiezen is het altijd monopoly. Dit spel met deze naam zal zij geweldig vinden!

 14. Hallo, nu de avonden weer kouder en donkerder worden vind ik het heerlijk om gezellig in huis te zijn, kaarsje aan, breien of een spelletje doen, ik ga het spelen met mijn dochter Lisa, ben benieuwd!

 15. Mijn dochter begon laatst over dat jongens stom zijn en altijd de leiding nemen (ze is 5). Dus ik hoop dit spel voor mijn kleine ‘feminist in de dop’ te winnen.

 16. ik zou dolgraag dit spel doen met onze twee jongste kleindochters die dolgraag met oma een spelletje doen.
  Ze doen vaak boodschappen en klusjes voor me. Ze mopperen alleen dat oma helemaal geen leuke spelletjes meer heeft in de kast of dat ze te kinderachtig zijn

 17. Wat leuk, ik verlies echt altijd van mijn oudste zoon. Deze variant speel ik graag met mijn dochter tegen hem, kijken of we met onze girlpower een keer kunnen winnen!

 18. Ik zou het spelen met mijn vriendinnen! Tygo en Myrthe vinden Monopoly trouwens ook leuk, maar het duurt ze vaak nog te lang. Als ze ietsje ouder zijn gaan ze het zeker nog leuker vinden!

 19. Mijn man ziet soms best een beetje af met al die meiden in huis. Hoe tof als we hem ook nog eens kunnen ‘tergen’ met Mevrouw Monopoly! (tikkeltje leedvermaak en voorpret😉) Ach, we maken het heus wel goed met hem en zullen zonder mopperen (en in stilte) een F1 race naast hem op de bank volledig uit kijken! Mooi compromis toch? 😁

 20. Ahh geweldig spel!!
  Als ik zou winnen, zou ik het met mijn oma gaan spelen. Ze is inmiddels al 93 jaar, maar nog steeds goed bij de tijd! (GELUKKIG!)
  Vroeger als klein kind ging ik al heel erg graag naar mijn oma en speelden we uren spelletjes. Dit zal nu geen uren meer gaan, maar een spelletje mevr. Monopoly gaat zeker weten nog!
  Super leuke winactie en nu duimen maar!

 21. Ik doe graag mee voor onze dochter van 8. Als familie van 3 zijn wij gek op spelletjes dus dit spel komt zeker van pas!

 22. Dit leuke Monopolyspel ga ik spelen met mijn kleinkinderen.
  Dat vinden ze vast en zeker erg leuk om te doen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 23. Dat wordt een mega strijd jongens tegen de meiden. Hoewel er meer meiden dan jongens in ons Gezin zijn…..mijn dochter had dit spel al gezien en was meteen enthousiast! Eindelijk een spel waar meiden , zij zelf dus…., kunnen winnen 🙂

 24. Ik zou dit spelen met mijn dochters, die zijn dol op monopoly. Papa speelt denk ik niet mee, die vindt monopoly maar niets.

 25. Dit zou ik graag met mijn zoontje willen spelen, die gek is van de Monopoly spellen [en mama vindt t stiekem ook erg leuk].

 26. Met mijn gezin! Ik verlies altijd van mijn mannen, als enige vrouw in huis, dus het lijkt me geweldig om ze met deze versie in te kunnen maken. Moet toch lukken met 400 euro’s meer als de rest:-)

 27. Gezellig in de kerstvakantie onder het genot van een kop warme chocolademelk met slagroom dit mooie spel spelen met mijn meiden Lynn en Maya. Een vrouwen-monopoly middagje is super gezellig.

 28. Geweldig, onze dochter van bijna 5 speelt nu een half jaar de kinder variant van monopoly (met de kermis) maar daar is ze al weer een beetje klaar mee, aangezien ze altijd (echt) wint. Wellicht is dit een betere uitdaging, voor ons alle 3 !

 29. dit zou een fantastisch cadeau zijn voor sinterklaas. Ik ken het spel nog niet en leuk om weer eens iets nieuws te mogen gaan proberen

 30. Met mijn dochter ga ik dit zeker spelen,
  Met mevrouw Monopoly zullen we ons zeker niet vervelen,
  De junior editie is ze inmiddels ontgroeid,
  Dit is zeker een versie die haar meer boeit.

 31. Ik ga dit spel heel graag met onze vrienden spelen. Wij vieren altijd nieuwjaar met vrienden in een groot huis in de Ardennen. Dit doen we al jaren. 24 volwassenen en 12 kinderen. We nemen dan allerlei spellen mee. En onder het genot van lekkere hapjes, doen we elke avond met de kinderen of volwassen spelletjes spelen. Hoe leuk zou het zijn als ik dit mag winnen en met alle vrouwen/meiden kan spelen. Dan kunnen de mannen FIfa spelen 🙂

 32. Keileuk! wij spelen vooral samen spelletjes met het gezin, dit wordt veel meer uitgehaald dan eender welk ander speelgoed … daarom doen wij graag mee!

 33. Ik zou echt de meeste toffe BOSS tante zijn als ik dit spel met Kerst aan mijn stoere nichtjes zou geven. Samen met de meiden lekker kerst vieren met dit gave spel.

 34. Super leuk! En omdat ik uit een gezin kom van 5 meiden en wij ook weer dochters hebben, lijkt ons het leuk om dit met zijn allen te spelen! Women on top! Wij duimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.