Netflix zorgt ervoor dat je er warmpjes bij zit met de Kerst. Of je nou een vrolijke komedie wil voor het hele gezin of een magische, romantische film, het is er allemaal dit jaar.

NETFLIX FILMS

Holiday in the Wild – vanaf 1 november

Om niet in een sleur te geraken wanneer hun zoon vertrekt om te studeren, boekt Manhattanite Kate Conrad (Kristin Davis) een ‘tweede honeymoon’ met haar man. Maar in plaats van haar te bedanken, verbreekt hij plotseling de relatie: verslagen gaat Kate in haar eentje op safari in Afrika. Tijdens een omweg door Zambia, helpt zij haar piloot, Derek Holliston (Rob Lowe), om een klein weesolifantje te redden. Ze vangen hem samen op in het lokale olifantenweeshuis en Kate besluit haar vakantie te verlengen tot na Kerst. Ver weg van de moderne luxe van thuis bloeit Kate open, temidden van majestueuze dieren en landschappen, maar zou de liefde voor haar nieuwe omgeving ook kunnen uitbreiden naar de man waarmee ze haar avontuur deelt?

Met: Kristin Davis, Rob Lowe

Let it Snow – vanaf 8 november

Wanneer een klein dorpje op kerstavond ondergesneeuwd wordt, veranderen de vriendschappen en liefdeslevens van een groep middelbare scholieren. Een gestrande popster, een groep competitieve dansers, een mysterieuze vrouw gewikkeld in aluminiumfolie en een episch feest in de lokale Waffle Town, op kerstochtend zal niks meer hetzelfde zijn. Let it Snow is gebaseerd op de bestseller van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle.

Cast: Isabela Merced, Shameik Moore, Kiernan Shipka, Odeya Rush, Jacob Batalon, Miles Robbins, Mitchell Hope, Liv Hewson, Anna Akana en Joan Cusack

KLAUS – vanaf 15 november 2019

De jonge Jesper, de slechtste student van de postacademie, wordt gestationeerd op een eiland helemaal bovenaan de poolcirkel. Een eiland waar de lokale en altijd ruziënde bevolking nauwelijks woorden met elkaar wisselt, laat staan brieven. Jesper staat op het punt om het allemaal op te geven tot hij een bondgenoot vindt in de lokale leerkracht Ava. En hij maakt kennis met Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Deze bijzondere en ongewone vriendschappen brengen vreugde terug in Smeerenburg en zorgen voor een nieuwe generatie van vrijgevige en gelukkige buren, magische legendes en kerstsokken die met zorg aan de schoorsteen worden opgehangen.

Met Nederlandse stemmen van Frank Lammers (Klaus), Henry van Loon (Jesper) en Birgit Schuurman (Ava).

Amerikaanse stemmencast: J.K. Simmons, Jason Schwartzman, Rashida Jones, Joan Cusack, Norm Macdonald, Will Sasso 

The Knight Before Christmas  – vanaf 21 november

Nadat een tovenares de middeleeuwse ridder Sir Cole (Josh Whitehouse) naar het hedendaags Ohio brengt tijdens Kerst, wordt hij vrienden met Brooke (Vanessa Hudgens), een slimme en vriendelijke scheikundelerares die al lang niet meer in de liefde gelooft. Brooke maakt Sir Cole wegwijs in de moderne wereld en helpt hem met zijn mysterieuze zoektocht – de enige mogelijkheid om hem terug naar huis te brengen. Maar terwijl hij en Brooke dichter naar elkaar toegroeien, begint Sir Cole te twijfelen over hoe graag hij eigenlijk terug wil naar zijn oude leven. The Knight Before Christmas is geregisseerd door Monika Mitchell (The Christmas Contract, Royal New Year’s Eve), met rollen voor Emmanuelle Chriqui, Isabelle Franca, Ella Kenion, en Jean-Michel Le Gal.

Met: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui, Harry Jarvis, Mimi Gianopulos, Ella Kenion

Holiday Rush – vanaf 28 november

De populaire New York radio DJ Rush Williams (Romany Malco) verwent zijn kinderen al sinds zij hun moeder zijn verloren. Helaas bezorgen zijn kinderen hun dure verlanglijstjes precies wanneer hij zijn baan verliest. Om Rush te helpen, besluiten zijn producer Roxy Richardson (Sonequa Martin-Green) en zijn tante Jo (Darlene Love) om een ander radiostation te kopen -mits de familie Williams kan besparen en eenvoudiger kan leven. In deze hartverwarmende film groeien een liefhebbende vader en zijn kinderen dichter naar elkaar toe en opent hij zijn hart voor de liefde wanneer ze allemaal leren dat ware vreugde niet komt van wat je hebt, maar van de mensen om je heen.

Met: Romany Malco, Sonequa Martin-Green, Darlene Love, Tamala Jones, Deon Cole, LaLa Anthony, Roscoe Orman, Amarr M. Wooten

A Christmas Prince: The Royal Baby – vanaf 5 december

Het is Kerstmis in Aldovia en de koninklijke baby is op komst! Koningin Amber (Rose McIver) en Koning Richard (Ben Lamb) maken zich klaar voor de geboorte van hun eerste kindje, maar eerst moeten ze Koning Tai (Kevin Shen) en Koningin Ming (Momo Yeung) van Penglia ontvangen om een 600-jaar oude wapenstilstand te hernieuwen. Maar wanneer het, van onschatbare waarde, verdrag verdwijnt, wordt de vrede in gevaar gebracht en doemt er een oude vloek op. Amber heeft tot middernacht,op Kerstavond, om erachter te komen wie de dief is, want de veiligheid van haar familie en haar koninkrijk hangt hiervan af. Regisseur John Schultz (A Christmas Prince: The Royal Wedding) en schrijver Nathan Atkins (A Christmas Prince, A Christmas Prince: The Royal Wedding) zijn terug voor het derde deel van ‘The Christmas Prince’.

Met: Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige

NETFLIX ORIGINAL SERIES

Nailed It! Holiday!: Season 2 – vanaf 22 november

Trommel je geliefden op, want ‘Nailed It! Holiday’ is terug! St. Nicole en Jacques Frost presenteren de grootste misbaksels van dit kerstseizoen. Van ingestorte kerstcakes tot aangebrande koekjes, monden vallen open wanneer deze bakkers de nieuwe uitdagingen aangaan. Van de Kerstman tot Scrooge en van engelen tot elfjes, deze bakkers vinden nieuwe manieren om de keuken en je smaakpapillen te verwoesten in ‘Nailed It! Holiday’ – zelfs de Grinch komt langs om het nieuwe jaar in te luiden! Gasten zijn o.a.: Maya Rudolph, Jillian Bell, David Burkta, Bridget Everett, Jason Mantzoukas en Ron Ben Israel. Nailed It! Holiday is geproduceerd door Magical Elves.

Merry Happy Whatever – vanaf 28 november

Tijdens de vrolijke maar hectische dagen voor en na Kerst volgt Merry Happy Whatever, Don Quinn (Dennis Quaid), een pater uit Philadelphia die zijn best doet om de stress van Kerst en de eisen van zijn hechte maar hectische familie in evenwicht te brengen. Maar wanneer zijn jongste dochter Emmy (Bridgit Mendler) terugkomt uit L.A. met een nieuwe vriend, de tegen armoede strijdende muzikant Matt (Brent Morin), wordt Don’s geloof dat  “there’s the Quinn way… and the wrong way” op de proef gesteld. Merry Happy Whatever is bedacht door met een Emmy Award-bekroond Tucker Cawley (Everybody Loves Raymond). Het is een hilarische en hartverwarmende komedie die bewijst dat, ondanks dat er geen grote strik omheen zit, familie toch het grootste cadeau kan zijn.

Met: Dennis Quaid, Bridgit Mendler, Brent Morin, Siobhan Murphy, Adam Rose, Hayes MacArthur, Elizabeth Ho, Ashley Tisdale, Garcelle Beauvais en Tyler Ritter 

Sugar Rush Christmas – vanaf 29 november

Dit is een cadeau dat het wachten waard is: Sugar Rush Christmas! Hunter March, Candace Nelson en Adriano Zumbo worden vergezeld door de gast-juryleden Tiffani Thiessen, Liza Koshy, Donal Skehan, Jeanine Mason, Amirah Kassem en Olympisch goud winnares Meryl Davis bij het proeven van heerlijke Kersttraktaties in drie competitierondes. De jury beslist welk team er met de prijs van $10,000 vandoor gaat in deze zes Kerstafleveringen. Sugar Rush Christmas is geproduceerd door Magical Elves.

Magic For Humans: Season 2 (Holiday Episode) – vanaf 6 december

Ho ho ho! Justin omarmt de Kerstgedachte door de school van de kerstman te bezoeken en kinderen te leren over de magie van het schenken.

Uitgelichte afbeelding: Netflix tablet from Shutterstock/Dubo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.