Minecraft, wie kent het niet? Tijdens dit online spel gaat het om blokken plaatsen en avonturen beleven. Het speelt zich af in weidse landschappen waarbij je oneindig veel werelden kunt creëren. Nu is er ook het Ravensburger Minecraft bordspel dat je gewoon aan tafel speelt met 2 – 4 personen vanaf circa 10 jaar en ouder. Stort je in een gloednieuw Minecraft avontuur en verzamel bijzondere blokken en bouw indrukwekkende gebouwen. Maar pas op: niet alleen gevaarlijke monsters, maar ook de andere spelers maken je het lastig. Alleen door slim en tactisch te spelen, verzamel je de meeste punten en win je het spel. 

Voorbereiding

Voordat je aan het spel begint, leg je het speelveld klaar. Maar… dit is geen vervelend klusje! Vorm met de bouwwerken- en monsterkaarten het gemeenschappelijke speelveld, dat bestaat uit een raster van 4 x 4 stapels, elk met vier kaarten met daartussen wandelruimte voor de speelfiguren. Daaromheen (de hoeken blijven vrij) liggen zestien neutrale wapentegels. Doe daarna alle 64 houten blokken in de mal. Klaar? Haal de mal weg en zorg dat er een kubus van gekleurde blokken blijft staan. Tenslotte pak je één van de spelersborden en verdeel je de acht overzichtskaarten. Laat het spel maar beginnen en bouw, net als in het videospel, met zeldzame blokken de meest interessante gebouwen, ontdek nieuwe werelden en kom bekende Minecraft monsters tegen zoals skeletten en zombies.

Waar kies je voor?

Wie aan de beurt is, voert precies twee van de vijf mogelijke acties uit. Maar waar kies je voor? Om te bouwen heb je blokken nodig en om te vechten wapens. Lukt het om een monster te verslaan? Ga je voor strategisch, punten scoren of wil je één van je medespelers in de weg zitten? Kortom; denk vooruit en kies uit de volgende acties. 1) Pak twee blokken van de kubus en leg ze in je persoonlijke voorraad. 2) Onderzoek de bovenwereld waarbij je je speelfiguur 0 – 2 velden mag verplaatsen. 3) Bouw een gebouw. Maar let op! Je moet met je speelfiguur naast de juiste bouwkaart staan én bovendien heb je de goede bouwmaterialen nodig. 4) Vecht tegen monsters. Schud je wapentegels en leg er drie open voor je neer. Heb je minstens evenveel harten als op de monsterkaart, dan versla je het monster. 5) Pak een wapen. Sommige wapens geven je extra mogelijkheden. Succes met het maken van de juiste keuze!

Puntentelling

Er zijn drie puntentellingen. De eerste vindt plaats zodra de hele bovenste laag blokken van de kubus is weggepakt. Kies dan een terreinsoort (denk aan bos, woestijn of bergen) en scoor punten voor je grootste groep aangrenzende velden. De tweede telling volgt nadat de tweede laag blokken volledig van de kubus af is. Kies een bouwmateriaal en scoor met de grootste aaneengesloten groep bouwwerken die je hebt gemaakt van dit materiaal. De laatste telling volgt nadat de derde laag blokken helemaal van de kubus is weggepakt. Tel dan de grootste aaneengesloten groep van een type (decoratie, woonhuizen, dierverblijven of bruggen) bij elkaar op. De speler met de meeste punten is de winnaar. Er is ook een variant voor beginners of voor jongere kinderen. Deze variant kun je ook combineren met het normale spel. Kinderen spelen de eenvoudige regels, terwijl volwassenen de normale regels volgen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Minecraft van Ravensburger, voor iedereen van 10 – 99 jaar, speel je met 2 – 4 spelers en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs van circa € 34,99. Ga je Minecraft spelen, reken dan op een speelduur van circa 30 – 60 minuten. Ingewikkeld is het niet. Het spelverloop en de puntentelling wijzen voor zichzelf zodra je begint te spelen!

Meer informatie vind je hier.

Je kunt hier nog meer bordspellen bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.