tafeltennis3Bij mobiel tafeltennissen denk je natuurlijk meteen aan een tablet, ipad, computer, etc. immers zijn dit “mobiele” apparaten. Maar niks is minder waar! Hoe prettig ik het soms ook vind om even in de virtuele wereld te stappen, geniet een fysiek spel de voorkeur. Zeker als het een spel betreft wat ik in mijn jeugdjaren als sport heb beoefent of wanneer het een spel is waarbij ik een medespeler heb. Ik neem je dan ook graag mee naar de gadget die ik ontvangen heb van Radbag.

De mobiele tafeltennis set.

Deze complete set bestaat uit 2 badges, 2 balletjes en een net met 2 klemmen die aan bijna elke tafel vastgeklemd kunnen worden. Vandaar de term “mobiele tafeltennis set”.
Zodra je wilt spelen haak je een klem van het netje aan een kant van de tafel (het tafelblad kan max 4,45cm zijn wegens de klemmen die niet verder uitrekken), daarna rek je het netje uit (tot maximaal 190,5cm) en klem je het aan de andere kant van de tafel vast. En je bent klaar voor een gezellig of competitief spelletje tafeltennis.

Pluspunten:tafeltennis2
– Het is een complete set, je hoeft dus zelf niks meer aan te schaffen
– Past op vrijwel elke tafel
– Badges zijn mooi afgewerkt en liggen daardoor prettig in de hand
– Makkelijk mee te nemen
– Zeer goed en betaalbaar bedrag voor de complete set
– Kwalitatief uitstekend

Minpunten:
– Als je gewend bent aan een originele tafeltennis tafel, moet je improviseren op een kleine eettafel
– Ik mis nog een mooie etui/tas waar alles netjes in past voor onderweg (maar dat is wellicht persoonlijk).

De mobiele tafeltennis set is te koop bij Radbag voor €24,95.

Spelregels

tafeltennis1Zoals bij de meeste spellen, zijn er ook bij dit spel regels. Op deze website staan de verkorte spelregels omschreven. Mocht je het echt aan willen pakken zoals de profs dan kun je op deze website ook de complete spelregels van de NTTB downloaden. Deze spelregels worden gehanteerd in Nederland voor competitiewedstrijden. Deze zijn gebaseerd op de internationale spelregels van het ITTF, de International Table Tennis Federation. De veranderingen ten opzichte van de vorige versie zijn geel gemarkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.