Wereldwijd is Monopoly één van de populairste spellen. Het is leuk voor zowel kinderen als volwassenen, dus zeer geschikt om samen aan tafel te spelen tijdens een regenachtige dag. Er zijn inmiddels een heleboel verschillende varianten uitgebracht en er verschijnen nog steeds nieuwe soorten. Dit is zeker voor de verzamelaars erg leuk! Monopoly spelen is nou eenmaal tijdloos…en ik weet zeker dat we over een heleboel jaar nog steeds ervan kunnen genieten. Ik deel een aantal favorieten.

Monopoly Valsspelers Editie

Bij deze variant draait het om snel onderhandelen en vals spelen! Je moet goed gaan opletten op de ander; betrap hem/haar op vals spelen en speel zelf ook zo vals mogelijk. Overigens, het is wel vals spelen volgens bepaalde spelregels. Meer informatie vind je hier.

Monopoly Fortnite Editie

Iedereen heeft wel eens van Fortnite gehoord. Dit is een zeer populair online spel wat enorm populair is. Deze Monopoly editie bevat heel veel elementen uit de game. In plaats van het bekende Monopoly geld krijgen de spelers health points. Je kunt kiezen uit maar liefst 27 te gekke outfits. Net zoals in de game Fortnite wint degene die als laatste overleeft. Meer informatie vind je hier.

Monopoly Extreem Bankieren

Een bekende versie van Monopoly is de Monopoly Extreem Bankieren variant. Geen gedoe meer met geld maar gewoon lekker afrekenen met een speciale betaalautomaat. Iedere speler begint met een groot bedrag op zijn/haar bankpasje. Het spel is afgelopen wanneer iemand failliet gaat. Bij dit spel is het dus goed nadenken en opletten geblazen. Geld uitgeven is interessant want er zijn allerlei leuke dingen te te koop op de veilingen. De rijkste speler zal uiteindelijk de winnaar zijn! Meer informatie vind je hier.

Monopoly Gamer Mario Kart

Bij deze opvolger slaan Monopoly en Mario Kart de handen ineen voor het Monopoly Gamer Mario Kart-bordspel! Speel als Mario, Princess Peach, Luigi of Toad en koop legendarische Mario Kart-eigendommen, zoals Bowser’s Castle en Rainbow Road. Kom langs Start om een Mario Kart Cup-race te starten, ontwijk bananenschillen, gooi schilden en verzamel munten. Het Super Star-vakje activeert speciale krachten en als je de Power-Up dobbelsteen gooit krijg je een speciale boost. Om dit spel te winnen moet je als eerste finishen! Meer informatie vind je hier.

Monopoly Wereld Editie

Monopoly Wereld Editie met Giethoorn én Amsterdam. Zorg dat jij je paspoort als eerste vult met stempels. Reis rond het speelbord terwijl je meest gewilde plekken ter wereld bezoekt. Betaal voor de stempels van de locaties waarop je eindigt en leg ze op je paspoort. Andere spelers betalen jou een vergoeding als ze eindigen op vakjes waarvan jij de stempels hebt. De eerste speler die z’n paspoort vol heeft wint! Op het speelbord staan de prachtigste locaties, zoals het Sydney Opera House en de Eiffeltoren. Nederland is het enige land ter wereld met 2 locaties op het bord. Met vliegvelden en spannende Here & Now kaarten die je helpen om anderen te dwarsbomen. Meer informatie vind je hier.

Monopoly Junior

Monopoly Junior is voor kids! Je leert op de leukste manier geld verdienen en winnen. Met dit snelle, spannende en gemakkelijk te leren spel voor spelers vanaf 5 jaar oud, laat je je kinderen kennismaken met een leven lang Monopoly speelplezier. Race over het bord, koop elk vakje waarop je eindigt, verdien geld en pak Kanskaarten. Als één speler geen geld meer heeft, tellen de anderen hoeveel geld zij hebben. De speler met het meeste geld is de winnaar! Meer informatie vind je hier.

Wil je nog meer Monopoly varianten bekijken….dan kan dat hier!

Beeld: Center of Monopoly gameboard with money packs from Shutterstock/Ekaterina_Minaeva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.